Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Design in de (artsen)praktijk

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Vandaag kijken we naar design voor praktijken en gezondheidscentra. Waarom? Omdat het voor dokters, tandartsen en schoonheidscentra, net als voor huiseigenaren, belangrijk is een plek te creeëren dat uitnodigend en rustgevend is. Zeker als de patiënt of cliënt een potentieel pijnlijke procedure te wachten staat. De eerste indruk telt altijd voor twee en wat cliënten zien zodra ze een praktijk in lopen zal een blijvende indruk maken. Slecht verlichte, onhandig ingerichte en onprettige interieurs kunnen mogelijke klanten al wegjagen voor je de kans hebt gehad je kwaliteit te bewijzen. Daarom hebben we een ideabook samengesteld dat bol staat van slimme praktijk ontwerpoplossingen en inspiratie voor je aanstaande business, of natuurlijk voor ideeën om je huidige praktijkruimte een make-over te geven.

Bescheiden tinten

 Gezondheidscentra door WEINKATH GmbH
WEINKATH GmbH

Front desk

WEINKATH GmbH

Te oordelen naar de afbeelding van donuts op de muur is deze ruimte duidelijk niet ontworpen voor een tandartsenpraktijk! Toch laat dit voorbeeld zien hoe een eenvoudig kleurenpalet en nadruk op verlichting en geometrie warm en uitnodigend werkt. Niet alleen voor het administratief personeel achter het bureau straalt deze goed verlichte receptieruimte hygiëne en openheid uit: hier voel je gewoon dat je in goede handen bent.

Subtiele kleuren

 Gezondheidscentra door WEINKATH GmbH
WEINKATH GmbH

Waiting room

WEINKATH GmbH

Ook in deze wachtruimte, vooral dankzij het natuurlijke licht dat vrij door het grote raam achterin binnen kan komen, heerst kalmte en sereniteit. De moderne stoelen in eenvoudig licht hout laten de cliënt zien dat voor deze praktijk ieder detail belangrijk is. Het gebruik van vitrage zorgt voor maximaal licht en biedt tegelijkertijd ook privacy van nieuwsgierige blikken. Daarnaast maakt deze indeling van de meubels maximaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Organisch

Deze omgeving is de perfecte plaats om cliënten uit te nodigen te gaan zitten om procedures of ideeën te bespreken. Ook in een medisch centrum is het lang niet altijd nodig steriliteit en hygiëne uit te stralen. Het bijzondere groene behang fleurt een potentieel saaie ruimte helemaal op en voegt wat speelsheid en vitaliteit toe. Als wachtruimte doorbreekt het de sleur en zullen patiënten zonder moeite de tijd door kunnen brengen als het wachten voor hun afspraak even wat langer duurt.

Creatief

We weten dat voor sommigen van ons een tandartsbezoek niet de meest plezierige afspraak is. Dus, waarom dan niet een muurschildering zoals deze om zenuwachtige patiënten tot rust te brengen in de stoel? Kleine dieren en details, verstopt tussen de bladeren, zullen de kleinste patiëntjes de aandacht op het plafond gericht houden waardoor de tandarts zijn of haar gang kan gaan in de met bewondering geopende mondjes. Zeker voor kinderen die wat angstig zijn voor langdurige of pijnlijke procedures is dit een geweldige manier om de hulp in te roepen van een beetje fantasie en magie om de angst te verdrijven…

Speels

 Gezondheidscentra door K&L Wall Art
K&L Wall Art

Wandtattoo Anmeldung Babyzebra

K&L Wall Art

We hebben al gezien dat het belangrijk is vooral kleine patiënten op hun gemak te stellen dus, om daarop voort te bouwen, hier een ontwerp voor de receptiebalie van een kinderartsenpraktijk. Door blij kijkende wezentjes of dieren aan het ontwerp toe te voegen wordt een sfeer van spanning en opwinding gecreeërd waar kinderen zich mee kunnen identificeren. Het is niet nodig bang of verlegen te zijn als er een schattig glimlachende zebra terugkijkt. En deze afbeeldingen zijn eigenlijk muurstickers die heel gemakkelijk verplaatst of verwijderd kunnen worden om deze persoonlijke dierentuin wat af te wisselen. Kosteneffectief en met een grote selectie aan designs kun je je vaste patiënten van de ene op de andere afspraak laten afvragen hoe het komt dat er nu een beer naar hen knipoogt waar vorige week nog een zebra vriendelijk stond te glimlachen…

Kleurexplosie

 Gezondheidscentra door K&L Wall Art
K&L Wall Art

Wandtattoo Gesundheit ist des Menschen höchstes Gut

K&L Wall Art

Kleur is een belangrijke factor in een inrichting omdat het emotie weergeeft. Hier is koraalrood voor een verrassend energiek effect gebruikt en gecombineerd met witte tegels en muren waardoor het bedrijfslogo extra opvalt. Door toevoeging van planten ademt deze ruimte een levendige sfeer en openheid dat de cliënten zich thuis laat voelen en de spanning en energie van het rood aanvullen met wat ontspanning en natuur. Op een slimme manier hebben de ontwerpers de lampen zo op de rode wand gericht dat er niet alleen een mooi lichtspel ontstaat maar dat ook de naam van het bedrijf de grootste aandacht krijgt. Dit is belangrijk, want vaak vragen we ons af of we 'hier wel goed zitten'. Dat is hier niet nodig…

Continuïteit

Nog een fantastisch voorbeeld van een tandartsenpraktijk dat afwijkt van de (ietwat steriele) norm is dit ontwerp in Hannover. Weer wordt hier afgeweken van het typische kleurenschema van wit-op-wit en is er gekozen voor een natuurlijk kleurenpalet met organische vormen en lijnen. De aardebruine fauteuils passen hier perfect bij het grasgroene kleed en de halfdoorzichtige gordijnpanelen en laten je één voelen met de natuur. Daarnaast recreeërt het golvende design van de gelaagde wandkast de patronen van golven, lucht en aarde.

Voor meer design ideeën voor professionele ruimten, ga naar “Het summumvan commerciële architectuur”.

In welke van deze praktijk designs zou jij je het prettigst voelen? Deel je mening hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!