Een moderne plattelandswoning in Berlijn | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een moderne plattelandswoning in Berlijn

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Minimalistische huizen van IOX Architekten GmbH Minimalistisch
Loading admin actions …

Voor homify 360° bekijken we vandaag een moderne variatie op de eengezinswoning. Deze privéwoning is ontworpen door een Duits team, C95 Architekten, die een hedendaagse constructie wilden creeëren dat niet uit de toon zou vallen in de bossen van Schildow, bij Berlijn.

Een kubus in het woud

Als we het huis benaderen worden we geconfronteerd met een grote kubus, waarvan het extreem geometrische ontwerp in eerste instantie in groot contrast lijkt te staan tot de omgeving. Eén van de eerste dingen die ons opvallen is de kleur van het huis. Zwart is zeker een ongebruikelijke keus voor een woning, en het verleent de constructie een zwaar en bijna overheersend karakter. De schaduwen van de bomen waartussen het gebouw staat voegen hieraan toe en veroorzaken een scherp contrast tussen het gebouw en de omgeving. Maar, zodra we de donkere kubus in relatie tot de wereld eromheen gaan zien, voelen we de diepe resonantie die gecreeërd wordt door de interactie tussen het vlakke zwart en het overdadige groen van de natuur eromheen. Men kan zich voorstellen hoe prachtig deze woning eruitziet wanneer het omringd is door gekleurde bladeren in de herfst of licht bedekt met sneeuw in de winter.

Omlijste natuur

Minimalistische woonkamers van homify Minimalistisch

Bij het betreden van het huis wordt onze perceptie dramatisch verplaatst. Het rechthoekig gevormde raam is zowel een echo als een inversie van de complete constructie zelf. Van buiten zagen we een zwarte kubus omringd door natuur, maar binnen worden we geconfronteerd met weidse witte muren waarin de natuurlijke wereld buiten getemd en omlijst is. De meubilering en inrichting behouden de minimalistische stijl van het gehele ontwerp waardoor het spectaculaire woud buiten in het centrum van de aandacht blijft.

Platteland-loft

Minimalistische woonkamers van homify Minimalistisch

Ondanks de landelijke locatie is het interieur van dit huis dusdanig opgezet dat het meer aan een stadse loft doet denken dan een plattelandswoning. Alhoewel we er niet gauw op zouden komen is dit ontwerp hier heel toepasselijk. Het platteland biedt tenslotte veel meer open, weidse ruimte dan de stad.

De details

Minimalistische woonkamers van homify Minimalistisch

Details zoals deze room divider helpen het effect van een open loft te behouden door licht door te laten op een manier dat onmogelijk is voor een solide muur. Daarnaast past het design van deze kast bij de lijn van de andere, door de natuur geïnspireerde patronen die in het ontwerp van het huis geïntegreerd zijn. De plaatsing van de compartimenten doet denken aan de structuur van een bijenkorf terwijl de lijnen weer doen denken aan de boomschors-effecten van de buitenbekleding.

Consistente kleuren

Minimalistische badkamers van homify Minimalistisch

De badkamer laat het strakke witte design van de binnenmuren los ten gunste van complex tegelwerk. Maar het subtiele zwart-grijs-en-witte kleurschema laat deze kamer in lijn vallen met de rest van het décor in huis. Het ingewikkelde patroon, gecreeërd met kleine mozaïektegeltjes verwijst naar zowel de gecompartimenteerde kast in huis en de bebladerde takken buiten het raam.

Afscheidsscène

Voor we weg wandelen het bos in draaien we ons nog één keer om voor een blik op de achterzijde van het huis. Vanuit deze hoek valt ons weer de aanwezigheid op van de simpele, lineaire patronen die moderne architectuur kenmerken, en de overvloed aan grote glazen ruiten en deuren die het contrast tussen woning en omgeving helpen vervagen.

Wat vind jij van deze woning? Deel je mening bij de reacties hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!