Ontwerpen met staal!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Ontwerpen met staal!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Penthouse Nautilus - Scheveningse Haven:  Prefab woning door Archipelontwerpers,
Loading admin actions …

Architectuur is een van de pijlers waarop de website van homify is gebouwd. En we vinden het als echte liefhebbers natuurlijk erg leuk om je af en toe wat fraai werk van architecten te laten zien. Neem nou de prachtige ontwerpen van Archipelontwerpers uit Den Haag. Ontwerpen met staal is een van de kenmerken van hun moderne vormen van architectuur. We hebben er voor gekozen om een aantal fraaie voorbeelden van stalen constructies uit diverse projecten van deze professionals te laten zien. Voor iedereen die van moderne vormgeving houdt een absolute aanrader! En wie weet kan het jou inspireren als je binnenkort een nieuw huis wilt laten bouwen.

Gelaagde gebouwen

Het Kaviaarhuis:  Meergezinswoning door Archipelontwerpers,
Archipelontwerpers

Het Kaviaarhuis

Archipelontwerpers

Bij het eerste ontwerp dat we je van deze experts kunnen laten zien, valt de gelaagdheid op. Er is hier bewust voor gekozen om iedere verdieping een iets andere uitstraling te geven. En door beneden baksteen te gebruiken en verder naar boven een fraaie combinatie van staal en glas, is er ook een duidelijk onderscheid te zien tussen het woon- en werkgedeelte van dit pand. Het staal zorgt hier voor een heel speels effect, dat ben je vast wel met ons eens! 

Een kijkje op het balkon

Het Kaviaarhuis:  Terras door Archipelontwerpers,
Archipelontwerpers

Het Kaviaarhuis

Archipelontwerpers

Voor we zo meteen weer door gaan naar een ander bouwwerk dat door Archipelontwerpers is vormgegeven, nemen we even een kijkje op het balkon van het gebouw dat we net in z’n geheel hebben bekeken. Wat een fraaie keuze om glas en staal op deze manier te verwerken! Het geeft een heel erg ruimtelijk effect. En bovendien is dit een fantastisch balkon om gebruik van te maken. Plaats hier maar een fraaie lounge en je kunt hier met het prachtige uitzicht op de jachthaven heel wat uurtjes door gaan brengen. En met mooi weer is het ook erf plezierig dat je de grote schuifdeuren open kunt zetten en zo van het huis en het balkon een mooi geheel kunt maken.

Wederom staal en glas

Penthouse Harbourview:  Woonkamer door Archipelontwerpers,
Archipelontwerpers

Penthouse Harbourview

Archipelontwerpers

De combinatie van staal en glas is er een die favoriet lijkt te zijn bij de architecten. En ook met deze interieurfoto kun je weer zien wat voor prachtige plaatjes dat oplevert! Ruimtelijk vormgeven hoort ook echt bij de ontwerpen. Kijk maar hoe hoog deze woonkamer is. Fantastisch om zo ruimt te kunnen wonen in een penthouse als dit. Maar zoveel glas kan natuurlijk de woning ook heel warm maken! Daar is echter ook aan gedacht door de ramen over de volle lengte van luxaflex te voorzien, zo krijgt de zon op warmere dagen geen kans!

Oud en nieuw

Penthouse Nautilus - Scheveningse Haven:  Prefab woning door Archipelontwerpers,
Archipelontwerpers

Penthouse Nautilus – Scheveningse Haven

Archipelontwerpers

Niet alleen compleet nieuwe ontwerpen worden door deze architecten gemaakt, ook toevoegingen aan bestaande panden. Dit industriële gebouw heeft een paar extra verdiepingen gekregen die heel fraai ook enkele graden gedraaid zijn ten opzichte van het oorspronkelijke gebouw. Het staal en ander metaal in het bovenste gedeelte lijkt een verwijzing naar het traditionele metaal dat verwerkt is in het oude gedeelte. Een erg fraai huwelijk tussen twee stijlen is op deze manier ontstaan.

Een woonhuis

Steel Study House I:  Terras door Archipelontwerpers,
Archipelontwerpers

Steel Study House I

Archipelontwerpers

Hebben we je eerst een aantal grotere gebouwen laten zien, ook een ‘normaal’ woonhuis kan door Archipelontwerpers tot stand gebracht worden. Zoals je ziet speelt staal hier ook weer een belangrijke rol. Ook trekt deze tuin onze aandacht: die mag dan wel niet zo heel erg groot zijn, het is wel een hele leuke en intieme plek. 

Huis Cats

Het laatste ontwerp dat we je laten zien is dat van Huis Cats. Als je daar meer van wilt zien, dan kan dat trouwens hier. Ook dit ontwerp is zeer zeker de moeite van het bekijken waard omdat hier voornamelijk voor veel aluminium is gekozen om de constructie zo licht als mogelijk te maken. Het vormt een fraai sluitstuk van de bijzondere ontwerpen die we je hebben laten zien.

Wat vind jij van deze architectuur? We zijn benieuwd naar je reactie! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!