Inspiratie voor Landelijk Meubilair | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Inspiratie voor Landelijk Meubilair

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
van dom arquitectura Landelijk
Loading admin actions …

Er schuilt een zekere nostalgie in landelijk meubilair. Het oogt warm, verwelkomend en het geeft ons altijd het gevoel dat we thuis zijn. Wie droomt er niet van om heerlijk te dineren aan een grote, houten tafel met uitzicht over een groene weide in een prachtig landhuis? Wie lijkt het niet ontspannend om even in een warme badkamer tot rust te komen? Landelijk meubilair spreekt tot de verbeelding en moedigt aan om het even een paar tellen rustiger aan te doen. 

In dit Ideabook doorlopen we tien verschillende voorbeelden van landelijk meubilair. Het gebruik van hout, helder of juist donkere kleuren en ander (strikt) natuurlijk materiaal zijn de norm. Wie op zoek is naar een huiselijke woning, kan deze tips niet laten lopen.

Deel van Buiten

Sommigen van ons zien landelijk meubilair als ietwat oubollig. De houterige kleuren, de tierelantijnen. Op deze foto zien we hoe modern landelijk meubilair eigenlijk is. Alles op deze foto spreekt van een modern woonkamer karakter zonder zijn landelijk gevoel te verliezen. De rechte lijnen en strakke vormen vinden naadloos aansluiting op de zachte, lichte kleuren en het gebruik van hout. Ook is er veel ruimte over gelaten voor natuurlijk licht, dat door het enorme raam naar binnen straalt. Hierdoor wordt onze blik naar buiten getrokken en kunnen we ons verliezen in de wildernis vanaf onze comfortabele bank.

Een Landelijk Balkon

Geen huis hoeft immens te zijn om ruimte te maken voor landelijk meubilair. Zelfs de allerkleinste balkonnetjes kunnen een baken zijn van landelijkheid. Zie hier, een prachtig tafel setje omringd met planten en bloemen die ons meenemen naar al het kalme in de natuur. Het zijn de balkonnetjes aan de Middellandse Zee, de groenrijke veranda's ergens op het Franse platteland. Hier kun je op een zondagochtend heerlijk wakker worden met een kopje koffie. Geen zorgen, even rust en voordat je het weet kun je er weer tegenaan.

Even Uitwaaien

Landelijk meubilair is er voor iedereen, dus ook voor de kids. Op deze vernuftig gemaakte schommel kunnen ze naschools of in het weekend heerlijk spelen. Even uitwaaien, dat is goed voor ze. Het hout is stevig en diepbruin van kleur, wat dat veilige en vertrouwde gevoel van landelijk meubilair met zich mee brengt. En mochten de kinderen slapen of niet in de buurt zijn, neem dan zelf ook even om te schommelen. Want wees nu eerlijk, dit nodigt toch zonder meer uit om eventjes lekker op te zwieren?

Zachtzinnig Landelijk

Appleby oak Wide Double Wardrobe van The Cotswold Company Landelijk
The Cotswold Company

Appleby oak Wide Double Wardrobe

The Cotswold Company

Het lichtkleurig hout voert de lijst aan van klassiek materiaal gebruik bij landelijk meubilair. Deze enorme kast biedt ruimte voor al je kleren en heeft daarnaast twee prachtige spiegeldeuren waarin jij jezelf even goed kunt bekijken. Er geen twijfel over mogelijk; dit is een prachtige kast om in huis te halen. Het prettige met landelijk meubilair is dat het vrijwel in ieder huis past. Zo ook op deze foto, waar de industriële look van de muur perfect aangevuld wordt door het zachtzinnige karakter van de kast.

Ruimte voor Karakter

Weer even terug naar het moderne landelijk meubilair. Naast het traditioneel gebruik van natuurlijk materiaal kan dit namelijk ook in bewerkte vormen terug komen. Zie hier op deze foto een slaapbank op een pallet. Het hout is dermate licht gekleurd dat het zijn natuurlijke uitstraling behoudt. De deken vult het hierbij aan met wat diepere tinten bruin. Zo vindt landelijk meubilair zijn weg in wat lijkt op een industriële insteek. Verder wordt hier voorzichtig omgegaan met extra toevoegingen. Hierdoor spreekt de pallet meer en beter, wat het landelijk karakter ten goede komt.

Ademend Landelijk

Lundy Stone Grey Nest of Tables van The Cotswold Company Landelijk
The Cotswold Company

Lundy Stone Grey Nest of Tables

The Cotswold Company

Voor sommigen betekent landelijk meubilair dat iets groots en massief hoort te zijn. Voor anderen mag het klein en lieflijk. Zoals deze aandoenlijke koffietafels welke in elkaar zijn te schuiven. Snel op te ruimen, mooi uit te zetten en te gebruiken voor vrijwel alles. Bewaar je boeken erop zoals op de foto, schuif even een dienblad met koffie of thee erop. Ook hier wederom gebruik van zachte kleuren die het licht reflecteren. Zo lijkt het landelijk meubilair te ademen, alsof het nog groeit als de bomen waar het materiaal vandaan komt.

Landelijk aan 't Voeteneind

Appleby Oak Wide Ottoman Box Landelijke eetkamers van The Cotswold Company Landelijk Hout Hout
The Cotswold Company

Appleby Oak Wide Ottoman Box

The Cotswold Company

De opbergkist aan het voeteneind is een klassiek stuk meubilair. Vrij on-Nederlands zelfs als je het mij vraagt, vandaar de toevoeging op deze lijst. Er mag best met wat meer liefde naar dit prachtig stuk landelijk meubilair gekeken worden. In veel delen van de wereld wordt de kist gebruikt om beddengoed in te bewaren. Natuurlijk kan hier ook speelgoed in, of boeken en kleding. Je bent zelf vrij om het in te richten. Punt blijft dat de kist een rijkelijke toevoeging zou zijn aan je kamer, eentje die je absoluut niet wilt missen.

Minimalistisch Landelijk

Meubels van Teakea Landelijk
Teakea

Meubels

Teakea

Subtiel en minimalistisch, het zijn twee termen die niet vaak samengaan met landelijk meubilair. Deze Nederlandse ontwerper (spitsvondig TEAKEA genoemd) maakt het landelijke klein en behapbaar. Met deze simpele stok (want het is niet heel veel meer) wordt een prachtig rek gemaakt. Het bewijs dat je met zo min mogelijk materiaal toch hetzelfde gevoel weet op te wekken. Zeker in een witte omgeving komt deze prachtig tot zijn recht.

Lekker Wollig

vloerkleed naturel van Raw elements Landelijk
Raw elements

vloerkleed naturel

Raw elements

Er kan geen landelijk interieur zijn zonder op zijn minst één vloerkleed. En wat voor een beter vloerkleed kan het zijn dan een harige, wollige en overduidelijk warme? Landelijk meubilair is minstens zo goed als wat er op de vloer ligt. Omdat we natuurlijk geen beesten afschieten, geef ik deze als een alternatief. De lange haren, de verschillende tinten bruin en de ondefinieerbare vorm brengen het beestachtige naar buiten. Hier kun je languit op liggen, heerlijk op ontspannen en misschien zelfs wel even een dutje doen.

Landelijk komt Samen

Kenny&Mason Kitchens van Kenny&Mason Landelijk
Kenny&Mason

Kenny&Mason Kitchens

Kenny&Mason

Als laatst nog een blik op waar het landelijke allemaal samenkomt: de keuken. Keukens vormen de baken van het landelijk interieur. Het is waar de kleuren samen komen en de affiniteit met warmte, eten en verwelkoming samen zijn. Landelijk meubilair komt in vele soorten en maten, maar zoals uit deze foto blijkt zijn er altijd enkele overeenkomsten. Denk aan organische vormen, natuurlijk materiaal en een ongedwongen karakter. Alles is zoals het is, net zoals buiten in de natuur. Op het land, waar we stiekem altijd iets van onszelf blijven vinden.

Wat vindt u mooi landelijk meubilair? Deel het met ons in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!