10 Tips voor Modern Wonen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 Tips voor Modern Wonen

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
Meera House Moderne huizen van Guz Architects Modern
Loading admin actions …

Het moderne wonen laat zich moeilijk karakteriseren. We onttrekken aldoor inspiratie en ideeën van vroegere tijden, proberen vooruit te speculeren over wat de nieuwste trends gaan zijn en natuurlijk zijn we zelf ook nog van invloed. Modern wonen gebeurt op allerlei manieren; van terugkeren naar het land tot een technologisch huis waar ruimte is voor alle nieuwste snufjes. Punt is, modern wonen is moeilijk definieerbaar. Toch ga ik het proberen in dit Ideabook, waar ik inspiratie voor modern wonen doorloop en hopelijk een gelijkenis weet te vinden.

Misschien is ons modern wonen al toe aan een nieuwe benaming? Misschien is modern wonen wel iets achterhaald? Wie weet.

Modern Boegbeeld

MEERA SKY GARDEN HOUSE Moderne huizen van Guz Architects Modern
Guz Architects

MEERA SKY GARDEN HOUSE

Guz Architects

Het eerste wat we zien wanneer we zoeken naar modern wonen, is de gestileerde en rechtlijnige vorming van huizen. Hoeken worden duidelijk, open ruimtes worden zichtbaar en voor zowel licht als lucht is veel ruimte over. We gaan op zoek naar ruimte en openheid, het liefst in combinatie met een strakke tuin waar weinig plek is voor een warboel. Op deze foto ziet u een duidelijk voorbeeld van modern wonen. Het huis opent zich in lagen, met een prachtig uitzicht op een uitgestrekte tuin. Vierkante hoeken, en een subtiele ronding op het dak maken van dit huis een boegbeeld van modern wonen.

Rust in de Tent

A modern kitchen in rural location Moderne keukens van Urban Myth Modern
Urban Myth

A modern kitchen in rural location

Urban Myth

De keuken is sinds mensenheugenis het middelpunt van het huis geweest. Het zou gek zijn te bedenken dat het ooit deze rol verliest. Ook in het modern wonen ontwikkelt de keuken gestaag mee. Zo blijkt op deze foto, waar vorm en plaatsing in teken staan van eenvoud. Ook een zekere soberheid is in het modern wonen gekropen, duidelijk te zien aan het gebrek van prullaria. We creëren ordelijkheid in de fysieke wereld omdat de digitale wereld ons al constant overdondert. Modern wonen wordt daarmee niet alleen een stijlvorm, het wordt ook een uitweg. Gericht op het brengen van rust.

Ruimtelijk Modern

Optimaal gebruik maken van je ruimtelijke opties is ook een kenmerk van modern wonen. We kruipen met steeds meer mensen op een kleiner wordend stuk aarde en dus gaan we de hoogte in bouwen. Kamers dienen dubbel dienst te doen en appartementen worden meer en meer de norm. Deze kinderkamer laat goed zien hoe het modern wonen een ruimtelijke indeling maakt. In de hoge ruimte wordt een vlonder geplaatst, creatief en speels bereikbaar met een mooie trap. Daaronder een inloopkast (of opbergruimte) zodat er in de kamer zelf een ordelijke netheid wordt behouden.

Modern Tuinhuis

Met de toename van huizen (en mensen) groeit langzaamaan ook de roep om natuur. Meer mensen zoeken rust en kalmte in het groen, maar niet voor iedereen is dit mogelijk. Het modern wonen haakt in op deze vraag door natuur op eigenzinnige wijze terug te brengen in huis. Deze creatief gevonden kas is ingericht met plantjes en kruiden, allen op individuele hoogte om zo een mozaïek aan groen te krijgen. Het modern wonen staat daarnaast voor licht en ruimte, wat het de wanden doet inruilen voor helder en doorzichtig glas. In dit tuinhuisje wilt iedereen volgens mij wel een beetje lopen snoeien.

Moderne Woonkamer

Eerder noemde ik al de vele ruimte die ontstaan is voor lucht en licht. Zie een mooi voorbeeld op deze foto. De vloer is breed, uitgestrekt en vrijwel leeg. Het meubilair is (op een boekenkast na) verbannen naar de wanden om een open ruimte te krijgen. Dit geeft een vrije gedachtegang de ruimte en ook wordt het gezichtsveld niet geblokkeerd door meubilair. De boekenkast is er daarnaast één die werkt in zijn subtiliteit. Dunne planken, een gebrek aan achterzijde maken dat hij versmelt met open ruimte. Voor modern wonen is deze woonkamer een must. Modern wonen is dit.

Modern Klein

Modern wonen heeft effect op ieder aspect van onze levensstijl. Van de grote, riante huizen tot de kleine hutjes op de hei. Zie hier een mooi voorbeeld van een kleine bungalow, geheel gevormd naar modern wonen. Sober zoals we gewend zijn, met donkere kleuren en rechte hoeken. Opvallend aan deze foto is het ontbreken van open ramen, waardoor licht en lucht weinig doorgang vinden van buiten naar binnen en andersom. Dit is modern wonen aan de bossen, misschien beter te noemen als modern vakantie vieren.

De Tegenwoordige Woonkamer

Uitbouw met daklicht Moderne woonkamers van Lumen Architectuur Modern
Lumen Architectuur

Uitbouw met daklicht

Lumen Architectuur

Hoge ramen van vloer tot plafond, een comfortabele hoekbank en een vleugje vintage in het bruine zitbankje aan de onderkant. Combineer dit met een lichthouten vloer en je krijgt modern wonen zoals we nu gewend zijn. Deze foto geeft een woonkamer weer zoals we die bijna overal treffen tegenwoordig. Er is een beetje ruimte voor kleur, een subtiele toevoeging van versiering en vooral veel licht. Zowel het dakraam als de grote schuifpui zorgen voor een constante toevoer van natuurlijk licht. De boekenkast is meer verworden tot een muurversiering dan prominente eyecatcher want zeg nu zelf, bij modern wonen is dat toch zeker de televisie?

Vrije Keuken

Moderne Keukens Moderne keukens van Designed By David Modern
Designed By David

Moderne Keukens

Designed By David

Soberheid is een terugkerend thema, zeker in de keukens. Zoals we eerder zagen zijn keukens extra onderhevig aan veranderingen in stijl en ook hier wordt weer hevig ingezet op een minimale uitstraling. Grijs en wit voeren de boventoon, waardoor kleuren als de oranje sinaasappelen extra knallen. De bar maakt gebruik van dezelfde vormen als het kookeiland, tevens een populair voorbeeld van modern wonen. Ook zijn de kastjes versmolten met de muur en het hoge plafond geeft wederom vrij spel aan (u raadt het) licht en lucht.

Modern Ontspannen

Modern wonen gaat hand in hand met ontspanning. De mensheid wordt rijker, het leven wordt luxer en voordat u het weet heeft u teveel tijd aan uw handen. Dan gaat er niets boven een ontspannend potje pool toch? Deze kamer is modern wonen ten voeten uit. Ruimtelijk, ietwat sober en overduidelijk een plek ter ontspanning. De planten buiten brengen een kalme, natuurlijke feel met zich mee. Precies wat je er zoekt.

De Moderne Tuin

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl Moderne balkons, veranda's en terrassen van Studio REDD exclusieve tuinen Modern
Studio REDD exclusieve tuinen

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl

Studio REDD exclusieve tuinen

Zoveel onderhevig aan verandering, zoveel waar men op kan letten. Toch blijft de tuin een onmiskenbare plek van rust. Ook bij modern wonen zien we het behoud van kalmte in ontwerpen. Hout, groen en verder vrij weinig detailwerk, natuurlijk op de barbeque na. Want zeg nu zelf, wat is nog meer modern wonen dan gezellig met vrienden 's zomers te grillen op de laatste high-end barbeque?

Wat vindt u een prachtig voorbeeld van modern wonen? Deel het met ons in de reacties.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!