Een overzicht van de mooiste glazen plafonds

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een overzicht van de mooiste glazen plafonds

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Keuken door homify,
Loading admin actions …

Een glazen plafond zorgt voor een enorme transparantie in je woning. Naast ruimte en lichtinval geeft dit materiaal ook een zekere mate van moderniteit. Of je nu kiest voor glazen trappen, puien, ramen of wellicht een glazen plafond, glas gaat vrijwel samen met iedere stijl en smaak. Vandaag willen we je kennis laten maken met deze prachtige glazen plafonds en dakramen. Want laten we wel zeggen, er zijn diverse manieren om te zorgen voor een optimale lichtinval – ook als een geheel glazen plafond niet tot de mogelijkheden behoort. We laten zien hoe lastige ruimtes licht en leefbaar worden en ook aan zonnewering is gedacht. 

Kijk mee en laat je inspireren! 

Penthouse met glazen plafond

In Milaan hebben experts van Humus Studio een zolder compleet verbouwd tot een prachtige penthouse. Op deze eerste foto wordt een blik gegeven op de ruimtelijke open keuken. De keuken heeft grote ramen en een deels glazen plafond waardoor er een fantastisch uitzicht over de daken van Milaan zichtbaar is. Zoals ook te zien is, is er gekozen voor een slimme zonnewering. Absoluut iets om over na te denken als je een ruimte met glazen plafond hebt die bepaalde dagdelen vol in de zon staat!

Een spannende badkamer

Prachtig is deze badkamer met glazen plafond! Ook deze badkamer is onderdeel van het penthouse op de foto hierboven. De badkamer bestaat uit een geweldige combinatie van glas, marmer, beton en staal. Spannend, een badkamer met glazen plafond? In principe wel, maar ook hier is gekozen voor hetzelfde zonnewerings-systeem als in de keuken zodat je tijdens het douchen geen last hebt van pottekijkers. Bekijk meer foto's van dit bijzondere penthouse in dit ideabook

een geheel transparante hal door glas

ITC Annex - glass hall:  Gang en hal door Mirck Architecture,
Mirck Architecture

ITC Annex – glass hall

Mirck Architecture

Deze opvallende industriële hal is onderdeel van, en nu zal je blij verrast zijn, een Leids grachtenpand dat dienst doet als studiegebouw. Het gebouw is zowel van binnen als buiten helemaal aangepakt waarbij een perfecte mix van historisch en modern is ontstaan. Op deze foto is de glazen gang op de eerste verdieping te zien, deze verbindt het voor en achterhuis met elkaar.  De gang heeft veel lichtinval door de keuze voor een groot industrieel, glazen plafond en een glazen wand aan de zijkant. Een leuk detail aan deze ruimte: de vloer bestaat ook uit elementen van glas waardoor de ruimte bijna geheel transparant is! 

Kiezen voor meerdere dakramen

Deze slimme zolderkamer is onderdeel van een appartement gelegen in het 17e arrondissement van Parijs. Oorspronkelijk was het een donkere ruimte met weinig lichtinval en op de foto is te zien dat er gekozen is voor het plaatsen van twee dakramen boven elkaar. Dit geeft het effect van een glazen plafond. Ineens heeft dezelfde ruimte een prachtige inval van daglicht waardoor het zelfs mogelijk was om te kiezen voor een mooie, donkere vloer.  Het contrast van de strakke witte muren, de grote ramen en de donkere details maakt samen een mooi geheel.  

Meer dakramen

 Gang en hal door homify,

Ook op deze afbeelding is te zien dat het kiezen voor meerdere dakramen hetzelfde effect geeft als een plafond van glas. De dakramen bestaan uit vier panelen de gedurende de hele dag genoeg licht doorlaten. De ramen zijn geplaatst boven een open ruimte waardoor al het licht vrij van boven naar beneden kan schijnen. Het toepassen van een glazen plafond creëert op deze manier een vrij en open gevoel en kan in vrijwel iedere ruimte toegepast worden. 

Open keuken

 Keuken door homify,

Deze foto geeft de woorden 'open keuken' een geheel nieuwe betekenis! De grote ramen aan de achterkant geven een prachtig uitzicht op de tuin, maar door het realiseren van een geweldig glazen plafond is de licht inval in deze ruimte optimaal benut. Door het kiezen voor een witte keuken met weinig poespas en een lichtgrijze vloer behoudt deze open keuken zijn heldere, frisse en kalme atmosfeer. 

Idee voor mooie zonnewering

Op de eerste foto's lieten we al zien dat er diverse mogelijkheden zijn wanneer het aankomt op zonnewering. Waar daar gekozen werd voor een strak, opvouwbaar wit design is hier gekozen voor een permanente oplossing van bamboestokken. Daarnaast zie je ook luchtige, lichte gordijnen die gesloten kunnen worden. Deze opvallende keuze zorgt er samen met het interieur voor dat het geheel een ietwat exotische look krijgt. Door te kiezen voor een combinatie van een glazen plafond met een minder dicht 'bamboedek' zorg je er daarentegen wel weer voor dat er iets meer lichtinval ontstaat.  

Rooftop pareltje met glazen plafond

Deze prachtige ruimte is gerealiseerd op de eerste verdieping van een bestaande woning. De openslaande deuren geven toegang tot een (privé) dakterras. De buitenkant bestaat uit prachtig industrieel beton dat perfect past bij de grote strakke ramen. Om de ruimte nog meer lichtinval te geven, waarvoor de locatie natuurlijk perfect is, is gekozen voor een langwerpig groot glaspaneel in het plafond. 

Overdekte hal

 Serre door homify,
homify

​Winter Garden

homify

Deze lichte ruimte is gemakkelijk gerealiseerd door het geheel glazen plafond. De ruimte is aan alle kanten omringt door muren, waardoor genoeg lichtinval van de zijkanten onmogelijk was. Door deze slimme oplossing is van deze lastige ruimte een prima leefbare ruimte gemaakt. Leuk detail: zelfs de 'draagbalken' van het glazen plafond bestaan uit elementen van glas! 

Adembenemend uitzicht

Tenslotte dit prachtige beeld van een ruimte, met glazen plafond, die het gevoel geeft of je buiten zit. Het volledige schuine dak van deze woonkamer bestaat uit glas, dat in combinatie met de donkere draag- en steunbalken een prachtig geheel geeft. Door het naar binnen brengen van diverse planten wordt het 'buiten' gevoel nog eens extra versterkt! 

Ben jij op zoek naar meer inspiratie voor glazen plafonds en glazen elementen? Bekijk dan zeker even deze moderne ruimtes! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!