Ontvang je binnenkort gasten? Zo bereid je je badkamer voor!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Ontvang je binnenkort gasten? Zo bereid je je badkamer voor!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Badkamer door LEICHT Küchen AG,
Loading admin actions …

Krijg je binnenkort gasten over de vloer? Vergeet dan niet om je badkamer in orde te maken! Vaak zorgen we dat ons hele huis aan kant is, dat er genoeg lekkere hapjes en drankjes in de kast liggen maar soms vergeten we belangrijke elementen in de badkamer, en dan met name het toilet. Toch zullen jij en je gasten hier regelmatig gebruik van maken en liggen er altijd ongemakkelijke situatie op de loer. Waar je zoal aan moet denken? Een onverwachts tekort aan toilet papier (vaak het geval bij feestjes), geen ontstopper binnen handbereik of het gebrek aan prullenbakjes. 

Het leek ons daarom slim om in dit Ideabook een aantal bruikbare tips voor je op een rij te zetten. Op deze manier kun jij je badkamer en het toilet tot in de puntjes voorbereiden op bezoek. We willen onze gasten tenslotte allemaal zo veel mogelijk op hun gemak laten voelen in ons huis, toch? 

Kijk en lees mee! 

Berg spullen op waarvan je niet wilt dat je gasten ze zien

Je zult hoogstwaarschijnlijk als eerste beginnen met het schoonmaken en opruimen van je badkamer of toilet. Denk hierbij ook aan het verwijderen of opbergen van spullen waarvan je niet wil dat je gasten ze zien. Denk vaan vuile was, bepaalde medicijnen of sieraden en accessoires. Berg deze elders op of leg ze for the time being even in je eigen slaapkamer. 

Heb je te maken met een kleine badkamer en weet je niet waar je alles moet laten? Denk dan eens na over het inschakelen van een professional die je kan helpen bij een optimale indeling van deze kleine ruimte. Wanneer je kiest voor op maat gemaakte badkamer-elementen weet je zeker dat alle hoekjes en beschikbare ruimte zo goed mogelijk benut zijn.

Zorg voor een klein prullenbakje

Het ligt misschien voor de hand, maar een klein afvalbakje in de badkamer of op het toilet is essentieel! Op deze manier voorkom je dat je gasten blijven zitten met make-up doekjes, flosdraad of andere gebruikte toiletartikelen. Het zal vast niet de eerste keer dat het gebeurd dat het toilet verstopt raakt doordat er zaken doorgespoeld zijn die niet voor het toilet bedoeld zijn. En dit wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Niet vergeten dus, een klein prullenbakje kan dit probleem simpelweg oplossen! Kleine afvalbakjes kunnen snel vol raken, dus vergeet ook niet om ze dagelijks te legen. 

Zorg voor voldoende toiletpapier

Het kan bijna niet gênanter: er op het toilet achter komen dat er niet genoeg toiletpapier aanwezig is en dat kenbaar moeten maken terwijl je al zit. Het zal waarschijnlijk niet hoog in het lijstje van je fijne ervaringen staan, vooral als je je gastheer of -vrouw niet zo goed kent. Ontvang je binnenkort gasten? Check op de dag zelf of er genoeg toiletpapier aanwezig is en plaats indien nodig een paar extra rollen binnen handbereik. Wist je dat er tegenwoordig hele leuke en praktische toiletrolhouders te verkrijgen zijn? Bekijk eens wat de mogelijkheden voor de stijl van jouw badkamer zijn. 

Een tijdje geleden publiceerden we ook dit Ideabook met betrekking tot het realiseren van een mooi toilet. Mocht je op zoek zijn naar meer inspiratie, neem dan zeker even een kijkje! 

Geluid of muziek om je gasten op hun gemak te laten voelen

Sommige mensen hebben er meer last van dan anderen: de angst voor gekke geluiden, gehorigheid of extreme stilte die zorgen voor een onaangenaam gevoel wanneer ze gebruik maken van het toilet of de badkamer. Vooral wanneer je badkamer of toilet zich direct aan de woonkamer grenst kan dit zorgen voor ongemakkelijke situaties. Wat kun je als gastvrouw of -heer doen om dit zo veel mogelijk te voorkomen? 

Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een kleine radio. Je hebt het vast wel eens opgemerkt in restaurants en/of hotels: op de achtergrond wordt ten alle tijde een rustgevend muziekje afgespeeld. Dit is thuis ook heel makkelijk haalbaar. Je zou kunnen kiezen voor ingebouwde speakers die werken op bluetooth zodat ze gekoppeld kunnen worden aan elke smartphone. Er bestaan ook redelijk betaalbare speakers die je aan kunt sluiten op een systeem dat verbonden is met de rest van het huis zodat je overal binnen één klik muziek aan kunt zetten. Waar zou jij voor kiezen?

Voorkom nare luchtjes

Aangename luchtjes doen het altijd goed, met name in de badkamer of op het toilet. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt realiseren in deze ruimtes. Tijdens het schoonmaken kun je zorgen voor een fris reinigingsmiddel waarvan de geur lekker lang blijft hangen, kies daarbij ook voor een toiletblokje. 

Daarnaast zou je er voor kunnen kiezen om geurkaarsjes of lekker ruikende geurstokjes neer te zetten, dit geeft je badkamer ook nog eens een knusse en gezellig uitstraling! Vergeet ook niet te investeren in wat producten voor na het gebruik van de badkamer of het toilet. Een goede luchtverfrisser, lucifers of wierook mogen echt niet ontbreken! Alle geuren kunnen het goed doen in de badkamer of op het toilet: vanille, citrus, lavendel of appel/kaneel, de mogelijkheden zijn eindeloos! 

Zorg dat er een ontstopper aanwezig is

vanuit het bad uitzicht op de binnenhof ....:  Badkamer door Architectenbureau Vroom,
Architectenbureau Vroom

vanuit het bad uitzicht op de binnenhof… .

Architectenbureau Vroom

Last but not least: de aanwezigheid van een ontstopper. Als er iets erger is dan het moeten vragen om extra toiletpapier, dan is het wel moeten aangeven dat je het toilet hebt laten verstoppen en of er iemand even een ontstopper kan komen brengen! We kunnen ons voorstellen dat je deze niet in het zicht wilt zetten, daarom kun je er altijd voor kiezen om hem achter in een badkamerkastje te zetten. 

Met deze laatste tip zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen. We hopen dan ook dat je wat hebt gehad aan onze tips zodat je je badkamer goed kunt voorbereiden op gasten. Zou je nog even verder willen kijken naar stijlvolle badkamers? Scroll dan zeker ook nog langs deze foto's. Je kunt ze sorteren op bepaalde stijlen door gebruik te maken van het filter. Op deze manier kom je namelijk snel en gemakkelijk uit bij foto's die goed aansluiten bij je persoonlijke stijl en smaak. Veel kijkplezier! 

Zijn er volgens jou nog tips die zeker niet in ons rijtje mogen ontbreken?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!