10 houten voordeuren om van te houden | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 houten voordeuren om van te houden

Fleur Hartel Fleur Hartel
Moderne huizen van homify Modern
Loading admin actions …

De voordeur is misschien niet het eerste aspect van de buitenkant van een huis waar u op let als u een huis gaat kopen of ontwerpen. Toch heeft de voordeur zeker een prominente rol en is het bijvoorbeeld vaak wel weer het eerste wat iemand die op bezoek komt ziet. 

Op verschillende manieren draagt de voordeur bij aan de gehele uitstraling van een huis. De deur kan iets onderbreken, iets versterken of iets toevoegen. Hieronder is goed te zien hoe de keuze voor een voordeur van hout eventueel kan uitpakken.  

Nieuwsgierig naar meer voordeuren? Klik hier voor meer inspiratie.

Natuurlijke deur

Little Big House Moderne huizen van Room11 Architects Modern
Room11 Architects

Little Big House

Room11 Architects

Dit prachtige staaltje architectuur bevindt zich midden in een natuurlandschap en daar is duidelijk rekening mee gehouden wat betreft de keuze voor het materiaal dat gebruikt is aan de buitenkant van het huis. Die keuze is zo gemaakt dat het huis precies past bij de structuur van de boomstammen uit het omringende bos. Alleen met goede ogen valt de houten deur, gemaakt van hetzelfde materiaal als de rest, te zien. Het bevindt zich onder het raam rechtsboven. Dankzij hetzelfde houten materiaalgebruik voor de deur als voor de rest van het huis, onderbreekt de deur het geheel niet, maar gaat het er juist in op. Zo wordt het huis een sereen geheel dat haast opgenomen lijkt te worden in het landschap.

Grandeur

Populair zijn de deuren zonder deurpost. Zo'n helemaal 'doorlopende' deur lijkt vooral de norm te worden in de moderne architectuur en geeft een huis of een ruimte een rustige en deftige uitstraling. Op de foto is de deur van deze moderne bungalow ook zo uitgevoerd. De grote deuren vallen dankzij de keuze van het massieve hout extra op. Daar werken ook de aluminiumkleurige grote handvaten, dit zijn geen deurklinken te noemen, aan mee. Dankzij deze statige houten deur krijgt dit huis enorme grandeur! 

Kleurvlak

Moderne huizen van homify Modern

De massief houten deur van dit moderne huis dat in Breda staat, lijkt op de imposante deur van de foto hierboven. Ze hebben ongeveer dezelfde handvaten, kleur en uitstraling, maar op deze foto heeft de deur een nog grotere functie voor de uitstraling van het geheel. De deur zorgt er namelijk voor dat het huis een eenheid wordt. Er is op een abstracte manier gedacht over de uitstraling van het huis en gekozen voor kleurvakken. De deur is daar eentje van en aangezien deze als enige van hout is, wordt het een heuse smaakmaker in het geheel. Stel dat de deur ook zwart of wit zou geweest zijn, dan is de uitstraling meteen een stuk minder spannend. 

Deur in het riet

Op deze foto bevindt de deur zich rechtsboven. Een stalen trap leidt er naartoe. De houten deur is gemaakt in het rieten dak, een bijzondere plek. Het rieten dak geeft een wat klassieke uitstraling aan het huis, dus de keuze voor een moderne voordeur en garagedeur, is een spannende. De deur is van een verticale, houten structuur gemaakt en dat geeft een mooi contrast met de structuur van het riet. Ook maakt die verticale structuur dat optisch de hoogte van het geheel wordt behouden. Wat slim is gekozen, is de kleur. Door deze te matchen aan de kleuren van het rieten dak, worden de deuren mooi onderdeel van het geheel. Zo zijn de stijlen klassiek en modern succesvol te combineren blijkt maar weer.  

Klassiek

Restauratie en verbouw van voormalig Gemeentehuis Oudenrijn, De Meern Klassieke huizen van op ten noort blijdenstein architecten Klassiek
op ten noort blijdenstein architecten

Restauratie en verbouw van voormalig Gemeentehuis Oudenrijn, De Meern

op ten noort blijdenstein architecten

Een klassieke voordeur mag in dit rijtje niet ontbreken. Want zo'n statig en klassiek huis als op de foto heeft uiteraard een bijpassende grote, houten deur. Een gouden combinatie die niet voor niets zo bedacht is. Onmisbaar is dan natuurlijk wel de ouderwetse deurklopper.

Verscholen deur

Woonhuis Kadoelen Amsterdam Noord Minimalistische huizen van Équipe architectuur en urbanisme Minimalistisch
Équipe architectuur en urbanisme

Woonhuis Kadoelen Amsterdam Noord

Équipe architectuur en urbanisme

Het spannende aan deze houten deur is dat hij opgaat in de rest van de buitenwand van het huis. Op de foto staat de deur open, maar als hij dicht zou zijn, dan zou het waarschijnlijk moeilijk te zien zijn waar hij precies zit. Het leuke is dat de kleur van het hout haast precies hetzelfde is als de opgestapelde houtblokken. Het is een heel natuurlijke kleur die ons doet denken aan knusse blokhutten en lange boswandelingen. Mooi dat een moderne villa op die manier toch een warm en huiselijk gevoel geeft.

Hout en glas

Blackbird Landelijke huizen van Onix NL Landelijk
Onix NL

Blackbird

Onix NL

Dit bijzondere huis is een prachtige combinatie van hout en glas op een geheel eigen wijze. Doordat er twee verschillende houtsoorten zijn gebruikt voor de buitenkant van het huis, valt de voordeur in een lichte kleur extra op. Het huis is een mooi spel van lijnen en vlakken waarin de deur nog meer nadruk krijgt dankzij het vlak dat schuin boven de deur in dezelfde kleur is gemaakt. Er had natuurlijk makkelijk gekozen kunnen worden voor een glazen deur, dat had erbij gepast, maar dan had het huis een minder originele uitstraling gekregen. 

Prominent in beeld

Landelijk wonen in Soest 002 Landelijke huizen van Building Design Architectuur Landelijk
Building Design Architectuur

Landelijk wonen in Soest 002

Building Design Architectuur

Deze gerenoveerde, moderne boerderij in Soest heeft naast het rieten dak nog een eyecatcher. Namelijk; de voordeur, die gemaakt is van een lichte houtsoort. Vooral op deze foto is de deur niet te missen. Dit komt door de prominente plek, maar ook zeker door de combinatie van de lichte kleur met de donkere kleur van de rest van het huis. De kleur van het dak is ook weer een hele andere, die de kleur van de deur ook versterkt. Hier is het in ieder geval overduidelijk waar er aangebeld moet worden! 

Aziatische stijl

Dit huis is gebouwd in een typische Aziatische stijl; donkere houten rasters voor de ramen, witte vlaken, donkere lijnen en golfplaten daken. Wat meteen opvalt, is de houten deur rechtsonder. Dankzij de kleur van het hout wordt deze deur een verrassend element in het geheel. Ook is er duidelijk gekozen voor een afmeting die precies past, de deur heeft namelijk dezelfde grootte als het witte vlak er boven. Dit maakt dat het geheel, ondanks dat er veel gaande is, toch geen rommeltje wordt. 

Raster

Een deur hoeft niet altijd van massief hout te zijn, het kan juist een bepaalde speelsheid geven als dit niet het geval is. Zoals op deze foto bijvoorbeeld, hier heeft de glazen binnendeur voor aan de buitenkant een raster van een lichte kleur hout gekregen. Wat ons betreft krijgt de deur op deze manier een wat Oosterse uitstraling. 

Geboeid, maar nog niet een precies plaatje voor ogen voor uw eigen huis? Hier vindt u professionals die u graag bij staan. 

Meer ideeën voor de buitenkant van het huis vindt u hier.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!