De moderne uitvoering van een houten huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De moderne uitvoering van een houten huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Majchrzak Pracownia Projektowa Modern
Loading admin actions …

Er waren tijden dat vrijwel iedereen in houten huizen woonde. Stenen huizen waren alleen maar weggelegd voor de rijken. Dat is nu al jaren niet geval en vaak lijkt een houten huis duurder te zijn dan een van steen! Maar het bouwen van een houten huis hoeft natuurlijk niet te betekenen dat zo’n woning niet in een modern jasje gestoken kan worden. De Poolse architecten van Majchrzak Pracownia Projektowa hebben een schitterend modern houten huis ontworpen. Zeer de moeite waard om te bekijken en dat gaan we natuurlijk ook doen.

Tuinzijde

We beginnen de rondleiding bij en in dit huis in de tuin. Alhoewel tuin, de hele bosrijke omgeving waar dit huis gebouwd is lijkt wel een tuin! Het huis lijkt door de gebruikmaking van hout daarom toch enigszins op te gaan in de omgeving. Maar het interieur doet gelijk heel iets anders vermoeden. Daarover later natuurlijk meer, want de buitenkant van het huis is zo interessant dat we eerst even een rondje om de woning gaan lopen.

Entree

De entree van het huis is aan de andere kant gelegen. De voordeur is hier te vinden, maar ook een grote garage. Waar de benedenverdieping hier een hele gesloten indruk maakt, lijkt de bovenverdieping door de gebruik te maken van glas juist zeer open te zijn. Juist die mooie glazen wand geeft een heel modern karakter aan dit huis.

Twee volumes

Je had vast al een indruk hoe de achterkant van het huis er uitziet! En nu kun je goed zien dat de uitbouw aan de achterzijde en de garage in elkaars verlengde liggen. Eigenlijk zijn er twee verschillende bouwvolumes in elkaar geschoven. Het zorgt voor een mooie dynamiek en natuurlijk ook voor veel extra woonoppervlakte in de woning zelf. De buitenkant hebben we nu wel goed in ons opgenomen. Tijd om te kijken wat de binnenruimte allemaal te bieden heeft.

Spectaculaire woonruimte

Op de eerste foto werd al een beetje van het interieur prijsgegeven, maar pas als je binnen bent zie je wat voor spectaculaire woonruimte er op de benedenverdieping aanwezig is. Een bijzondere eclectische mengeling van moderne en industriële elementen voert de boventoon. Heel apart is daarbij ook het raam dat achter de gigantische televisie is geplaatst. De houten panelen geven wat beschutting, maar zorgen wel voor extra daglicht in deze mooie ruimte.

Baksteen

Bij een houten huis denk je niet direct aan baksteen. En toch is die gebruikt om een extra stoer element aan de keuken en eetkamer toe te voegen. Door de muur wit te verven knalt, die er nog eens extra uit. Alles ziet er zeer gezellig uit, een waar lust voor het oog!

Licht

Je hebt je misschien al we afgevraagd hoe het mogelijk is dat het zo licht is in dit huis. Een dakraam is daar een van de redenen van. Het versterkt de witte muren nog eens extra en vanuit dit perspectief blijkt nog meer hoe ontzettend origineel dit interieur vormgegeven is.

Benedenverdieping

Als je benieuwd bent naar de indeling van dit huis, dan heb je hier een duidelijk beeld. De grote garage kan zelfs twee auto’s kwijt als het nodig! Vooral handig in het najaar en in de winter als de bewoners de auto’s veilig binnen willen hebben staan.

Bovenverdieping

De bovenverdieping laat ons zien dat het huis over drie slaapkamers en uiteraard ook over een badkamer beschikt. De ruime overloop zou zelfs nog de mogelijkheid voor een vierde slaapkamer kunnen bieden. 

Een modern houten huis met een spectaculaire inrichting. Wat ons betreft een zeer geslaagd project! Wil je een andere moderne uitvoering van een houten woning zien? Neem dan bij dit project nog even een kijkje.

Wat vind jij van dit houten huis? Laat gerust een reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!