De moderne woning op de heuvel | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De moderne woning op de heuvel

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van 136F - Arquitectos Modern
Loading admin actions …

Stel je voor: je krijgt de kans om in een pittoresk Portugees dorpje in de heuvels een nieuwe woning te kunnen bouwen. In wat voor stijl zou jij een architect dan laten werken? De bewoners van dit huis hebben voor een moderne invalshoek gekozen. Maar wel op zo’n manier dat dit huis heel goed past tussen de woningen die er al veel langer staan. De binnenkant is misschien nog wel moderner dan het exterieur. In ieder geval is een zeer aangename woning ontstaan en dat is te danken aan de experts van 136F.

Tussen de oude huizen

Zoals al aan de orde is geweest, valt deze woning op als nieuwe verschijning tussen de oude huizen. En toch lijkt er ook wel sprake van een nieuwe uitvoering van het oude concept van huizen in deze omgeving. Een frissere en modernere interpretatie van de bouwstijl die hier heel lang de norm is geweest. Uiteraard kan daar een natuurstenen muur aan de onderkant niet bij ontbreken, hoe modern je ook zou bouwen, dit is letterlijk en figuurlijk een fundament onder het huis.

Prachtig uitzicht

Dit plaatje laat ons de zijkant van het huis zien, maar het gaat ons toch vooral om het prachtige uitzicht dat je op deze plek hebt! Dat is het grote voordeel van wonen op een landelijke plek als deze: schitterende vergezichten en wolkenluchten die elke dag weer anders zijn. Maar we zijn hier tenslotte om deze woning te bekijken, laten we daarom eerst maar eens naar binnen gaan.

Doorkijkje

We kunnen het toch niet nalaten om nog even naar buiten te kijken. Je bent vast ook zelf wel onder de indruk van dit landschap en dat zullen de architect zelf ook zijn geweest. Het mooie smalle raam lijkt wel een langwerpig schilderij. En hier blijkt ook maar dat moderne architectuur en dit landschap prima samengaan!

Keuken en eetkamer

De keuken en eetkamer zijn op een zeer aangename manier met elkaar gecombineerd. Uiteraard met een directe doorgang naar het balkon om ook optimaal van mooi weer te kunnen genieten. Wederom is gekozen voor een zeer moderne vorm van binnenhuisarchitectuur. Dat dit een contrast vormt met de omgeving vormt, mag duidelijk zijn, maar dat contrast geeft wel een heel eigen karakter aan dit huis. Deze woning is zeker geen geval van dertien in een dozijn!

Trap

De trap is uiteraard ook redelijk modern, maar kent toch ook een wat zachter en landelijk tintje doordat er gebruik gemaakt is van houten traptreden. Een natuurstenen opstapje versterkt dit gevoel nog meer. Het kan ook haast niet anders in de Portugese binnenlanden: er moet wel een kleine verwijzing naar de omgeving zijn! En ook een mooie plant achter in de gang zorgt voor een beetje natuur in dit huis.

Slaapkamer

Deze slaapkamer is nog niet helemaal ingericht, maar daar kun jij je ook vast wel iets bij voorstellen. Wederom valt op dat deze ruimte ook wat landelijker aandoet, doordat er een houten vloer geplaatst is. En je voelt het al aankomen en het is eigenlijk compleet overbodig om het te zeggen: het uitzicht is hier ook weer ontzettend romantisch!

Modern en aards

Modern en aards: het zijn de eerste dingen die naar boven komen drijven als je een afbeelding van deze badkamer bekijkt. Modern door de strakke vormen en metallic glans en aards door de kleurkeuze. Die subtiele verwijzing naar het natuurlijke en landelijke komt hier dus ook weer mooi terug. Reken maar dat je hier in ieder geval heerlijk ontspannen in bad kunt gaan.

Een modern huis in een oude omgeving. Dat concept is natuurlijk al veel vaker uitgeprobeerd. Ook dit project valt onder deze categorie.

Wat vind jij van moderne huizen in een oude omgeving? We zijn benieuwd naar jouw mening!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!