Een inspirerende nieuwe villa

Johan van Dijk Johan van Dijk
Vrijstaande villa Dineke Dijk Architecten Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Veel mensen zouden er voor kiezen om een villa te bouwen als ze daar het geld voor hebben. En hoe zou in jouw geval je villa er precies uit komen te zien? Wellicht zoals de inspirerende nieuwe villa die we je nu gaan laten zien! Een schitterend geheel dat ontworpen is door Dineke Dijk Architecten. En naast architect is deze professional ook nog eens als interieurontwerper aan de slag gegaan. We laten je dit prachtige huis in Amstelveen graag zien. Ga er dus maar even lekker voor zitten en begin maar met dromen van een huis dat van jou zou kunnen zijn!

Amsterdamse School

Al is dit een nieuwe villa, de buitenkant van het ontwerp lijkt toch duidelijk op de Amsterdamse School geïnspireerd te zijn. Vooral de grote ramen zijn daar getuige van. Het geheel levert een beeld op dat zowel klassiek als industrieel genoemd kan worden. Bovendien is het ontwerp zo gemaakt dat op onopvallende wijze zonnepanelen in het dak zijn geïntegreerd. Binnen is er een warmtepomp die voor een energiezuinig huis zorgt. Maar hoe mooi de buitenkant van de woning ook is, het gaat ons toch ook vooral om het interieur. Tijd dus om binnen uitgebreid rond te gaan neuzen.

Een indrukwekkende woonkamer

We zijn bij homify heel wat gewend als het op interieurs aankomt, maar deze woonkamer deed ook bij ons een wow naar boven komen. Wat een fantastische ruimte! De vloer van Turks marmer en de prachtige bekleding op de wand zorgen voor een geweldig effect. De kroonluchter voegt een fraai klassiek element toe aan de verder vrij moderne omgeving. En die kroonluchter is ook gelijk een eye-catcher in een verder vrij minimalistisch ingerichte omgeving. Wat ons betreft smaakt deze foto alleen maar naar meer.

Gelaagdheid

Een kenmerk van deze villa is de gelaagdheid die is aangebracht. Zo kun je met verschillende woonlagen nog beter genieten van alle ruimte die hier te vinden is. Verder zie je ook hoe binnen de lichtinval is dankzij de fantastische grote ramen. Die gordijnen maken dat geheel uiteraard helemaal compleet. Let verder even op die prachtige marmeren trap. Die wil jij ook vast wel in huis. 

De vleugel

Een vleugel (uiteraard in dit geval al piano!) is iets wat in een villa als deze zeker niet mag ontbreken. En als je daar een beetje goed op kunt spelen, kun je ongetwijfeld perfect gebruik maken van de fraaie akoestiek die dit huis te bieden heeft. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een prachtig decoratief element om in huis te hebben. 

Gang en trappenhuis

Een blik in de gang en het trappenhuis laat je ook weer heel veel van de inrichting van dit huis zien. Wat een prachtige zichtlijnen en wat ook een fraaie combinatie van natuurlijke materialen! Toch heeft dit alles een hele moderne uitstraling. Of kunnen we het toch beter eclectisch noemen? We laten dat ook graag een beetje aan jou fantasie over! Details en afwerking hebben hoog in het vaandel gestaan en dat straalt gewoon op het interieur af. Dit huis is echt tot in de puntjes prachtig ontworpen.

Klassieke sfeer

Meer dan in de rest van het huis komt de klassieke sfeer terug in de woonkamer. De prachtige (en gigantische) buffetkast zorgt daar zeker voor. In deze ruimte kun je urenlang gezellig tafelen en is het een feest om te verblijven. Uiteraard geldt dat voor het gehele huis. Wij zijn zonder meer onder de indruk en hopen dat jij dat ook bent. Ben je door deze villa zo geïnspireerd geraakt dat je nog meer grote huizen wilt bekijken? We kunnen je dit artikel dan zeker aanraden! 

Ook zo onder de indruk van dit project? Deel hier je enthousiasme! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!