Een multifunctioneel botenhuis bij de Vinkeveense Plassen | homify

Een multifunctioneel botenhuis bij de Vinkeveense Plassen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Project van een botenhuis, fitnessruimte en loungehoek in Vinkeveen MEF Architect Houten huis Hout Zwart
Loading admin actions …

Wonen aan het water is een wens van veel mensen. Dat is ook niet zo gek natuurlijk: in de zomer is het fantastisch om aan het water te ontspannen en met een bootje te gaan varen. En als je een beetje geluk hebt en koning Winter doet zijn intrede, dan kun je vanuit je huis zo op de schaats stappen. In dit geval is er een botenhuis ontwikkeld die ook gelijk andere functies heeft gekregen. Zo kan er van de villa waarbij dit gebouw geplaatst is nog meer worden genoten. We laten je dit project, ontworpen door de experts van MEF Architect graag zien!

Aan het water…

Botenhuis en vlonder MEF Architect Houten huis Hout Zwart
MEF Architect

Botenhuis en vlonder

MEF Architect

Soms zijn woorden eigenlijk overbodig en doet de foto al het werk. Ook in dit geval is dat zo, is het geen plaatje zo aan het water? Als je een terrein als dit bewoond, dan heb je eigenlijk geen vakantie meer nodig! Stel je toch voor dat je al bij het krieken van de dag met een kopje koffie in de hand kunt genieten van de eerste zonnestralen en het geluid van vogeltjes. Of lekker zonnebaden op een van de ligstoelen… Maar uiteraard is het onderwerp van dit artikel het fraaie botenhuis dat je even verderop ziet liggen. We vertellen je daar zo graag meer over.

Helemaal in stijl

Botenhuis MEF Architect Houten huis Hout Zwart
MEF Architect

Botenhuis

MEF Architect

MEF Architect heeft Italiaanse roots en ontwerpt dan ook veel in Italië. Dat zou je misschien niet zeggen als je dit typische Hollandse plaatje ziet! Er is bewust voor gekozen om het botenhuis niet al te veel op te laten vallen. Een natuurlijke eenheid met de omgeving is op die manier ontstaan. Eigenlijk is het een tijdloos ontwerp dat het heel goed doet met de landelijke uitstraling. De omliggende tuin is overigens ook een plaatje om te zien. 

Een houten constructie

Het portiek MEF Architect Vloeren Hout Beige
MEF Architect

Het portiek

MEF Architect

Wat is er nou geschikter dan hout voor een botenhuis in landelijke stijl? Het fraaie zwarte hout valt bijna niet op in de omgeving, maar als je het van dichtbij bekijkt zorgt het voor een hele fraaie sfeer. Deze overkapping is heerlijk om ook bij regen te kunnen gebruiken! En over het multifunctionele karakter gesproken: wist je dat het de bedoeling is dat dit botenhuis ook als fitnessruimte gebruikt kan worden? Ideaal!

De lounge

Loungehoek MEF Architect Landelijke balkons, veranda's en terrassen Hout Zwart
MEF Architect

Loungehoek

MEF Architect

Naast een fitnessruimte en uiteraard het onderdak voor de boot, is deze constructie ook bedoeld als lounge. Ook daarbij valt er prima gebruik te maken van de overkapping. In dit geval heb je een fraai uitzicht over de prachtige tuin. En wederom geldt: zowel tegen regen als tegen zon kan deze overkapping bescherming bieden. En wellicht kan een deken of een terrasverwarmer er ook voor zorgen dat je hier met wat lagere temperaturen heerlijk van de buitenlucht kunt genieten. 

De boot!

Botenhuis MEF Architect Houten huis Hout Zwart
MEF Architect

Botenhuis

MEF Architect

Een artikel over een botenhuis is natuurlijk niet compleet zonder ook de boot zelf even te laten zien. Een prachtig sloepje met de toepasselijke naam Carpe Diem staat hier tot de beschikking. En hoe heerlijk is het dat je na een dag varen de boot weer veilig in dit botenhuis onder kunt brengen en vervolgens lekker kunt gaan ontspannen in de nabijgelegen lounge? Andersom kan het ook: even sporten in de ochtend, snel even opfrissen en vervolgens varen! 

Gemak dient de mens

Project van een botenhuis, fitnessruimte en loungehoek in Vinkeveen MEF Architect Landelijke jachten & jets Aluminium / Zink Zwart
MEF Architect

Project van een botenhuis, fitnessruimte en loungehoek in Vinkeveen

MEF Architect

Met deze laatste foto laten we je de garagedeur zien die is gebruikt om het botenhuis af te sluiten. Door deze met een druk op de knop te kunnen openen zie je weer hoe gemak de mens dient. En toch zie je van deze moderne oplossing amper iets. Het past prima bij de sfeer en stijl van dit botenhuis. Ben je ondertussen in de vakantiestemming gekomen en wil je graag ook wat fraais onder de Italiaanse zon van deze architect bekijken? Zorg dan dat je dit artikel niet mist! 

Neem een uniek kijkje in Huis Cats!
Arrow navigation 3b3136b1
Wat vind jij van dit fraaie project? We vernemen je reactie graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!