Neem een uniek kijkje in Huis Cats!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Huis Cats Archipelontwerpers Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Wellicht denk je bij een kijkje in Huis Cats wel aan een kijkje in de ambtswoning van de minister-president, maar dat is natuurlijk het Catshuis in Den Haag. Huis Cats kun je vinden in Bergen op Zoom, maar is wel door architecten uit Den Haag (Archipelontwerpers) ontworpen. En al is dit dan een heel erg modern bouwwerk, het doet wat ons betreft zeker niet onder voor de beroemde oudere broer in Den Haag! Prachtige vormen en materialen en een andere indeling dan bij een standaardwoning maken dit tot een zeer uniek ontwerp. Wij laten je er graag het nodige van zien!

Oud en nieuw

Ook de oorsprong van Huis Cats is wat ouder dan je in eerste instantie zou denken. De benedenverdieping is een bestaand kantoorpand. Er is daarboven een nieuwbouw gerealiseerd die onderdak biedt aan een woning. Gezien de onderliggende constructie was een zwaar uit te voeren huis niet mogelijk en is er door de architecten alles aan gedaan om dit een lichtgewicht huis te maken. Veel aluminium is er dan ook gebruikt, dit staat bekend als een licht metaal qua gewicht. Als het ware is er een door over de bestaande bouw geconstrueerd en dat ziet er ontzettend aantrekkelijk uit! 

In de woonkamer

In de woonkamer krijg je gelijk een goed beeld van de moderne toepassing van materialen en de fraaie inrichting. Veel ramen zorgen voor een zeer aangename lichtinval, maar filteren ook het daglicht door de toepassing van diverse luxaflex. Let verder ook even op de fraaie betonnen gietvloer. Wij zijn erg verrast en vooral ook geïnspireerd door dit eerste plaatje. Dat smaakt naar meer!

Nog meer metaal!

Dat metaal het beeld in dit interieur bepaald was je ongetwijfeld al wel duidelijk. Ook bij de trap die naar de ingang van de woning leidt zie je dit weer terug. Naast een moderne uitstraling heeft het geheel met al dat metaal ook iets industrieels. De indeling van de woning doet dan ook sterk denken aan een loft: een grote open en industriële ruimte! Ideaal om op een plek als deze wonen en werken te kunnen combineren. 

Beneden

Zag je net de trap vanuit de woning, hier zie je hoe het geheel er beneden uit is komen te zien. Wat is het een ontzettend goed idee geweest om verschillende soorten en vooral ook vormen metaal zo fraai met elkaar te combineren. Een ware inspiratie voor iedereen die van metaal houdt! En industrieel is dit toch ook zeker te noemen. Zou er misschien een ontwerper wonen op deze plek? Het moet in ieder geval een feest zijn om een woning als deze in te richten!

Dakterras

Het aangename van een bovenwoning als deze is dat je gemakkelijk ruimte in kunt plannen voor een dakterras en dat is door de experts van Archipelontwerpers dan ook zeker gedaan! Heerlijk om hier met mooi weer lekker te genieten en op deze manier mis je een tuin ook helemaal niet. Ook erg fijn dat je vanuit de woonkamer zo lekker naar buiten kunt kijken. Het is net of je een levend schilderij bekijkt vanaf de bank!

Slaapkamer

We zouden je nog veel meer van deze woning kunnen laten zien, maar hebben een selectie van de meest in het oog springende ruimtes gemaakt. De slaapkamer is er zeker zo een! Erg mooi met het bad midden in de ruimte. Een absolute aanrader voor iedereen die daar in de badkamer geen ruimte voor heeft of er gewoon van houdt om vanuit bed direct in bad te kunnen stappen of juist andersom! Ben je benieuwd geworden naar nog meer werk van deze architecten? Neem dan ook bij dit project even een kijkje! 

Wat vind jij van Huis Cats? We horen het graag! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!