Zo maak je van de kinderkamer een stimulerend en speels geheel | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zo maak je van de kinderkamer een stimulerend en speels geheel

TILL BEHNE TILL BEHNE
Villa Blaricum Moderne kinderkamers van BVO Vloeren Modern
Loading admin actions …

Kinderen zijn de toekomst. En dus wil je ze alles geven zodat ze dat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Een eigen en stimulerende kinderkamer is daar natuurlijk onmisbaar bij. Maar wat moet een kinderkamer zoal hebben om naast mooi ook leuk en wellicht zelfs educatief te kunnen zijn. In dit Ideabook bespreken we een aantal punten die zeker een overweging waard zijn om van de kinderkamer een stimulerend en speels geheel te maken.

Boekenkast

Uiteraard is vrij spel en de eigen fantasie heel belangrijk voor een kind. Maar boeken zijn daar absoluut een fantastische aanvulling op. Door middel van boeken leren kinderen de wereld te begrijpen en ontdekken ze van alles. Je zou dus bijna zeggen, hoe meer boeken hoe beter. Voor al die boeken heb je natuurlijk een plek nodig. En dus is een eigen boekenkast in de kinderkamer zeker een overweging waard. In een volle boekenkast raak je soms wel het overzicht kwijt. Dus is het een idee om een extra boekenplank op te hangen waar, pak ‘m beet, vijf boeken kunnen worden uitgestald die die week aan de beurt zijn. Als je daarin een beetje rouleert, komen alle boeken aan de beurt en ziet het geheel er leuk en elke week weer anders uit.

Plek voor het speelgoed

Speelkamer Minimalistische kinderkamers van Architect2GO Minimalistisch
Architect2GO

Speelkamer

Architect2GO

Natuurlijk is speelgoed ook essentieel voor ieder kind. Vrij spel is belangrijk, maar spelen met speelgoed is ook leuk en leerzaam. Bij speelgoed is het de kunst om niet teveel te hebben. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Ook is het wel zo prettig als je een speciale plek voor het speelgoed hebt en het van tijd de tijd kunt opbergen. Dan oogt de kamer ook een stuk verzorgder en opgeruimder. En als je hetzelfde principe toepast als bij de boeken, dus altijd een beperkt deel van het speelgoed in gebruik en dat van tijd tot tijd rouleren. Dan zal je zien dat je veel minder speelgoed nodig hebt en je kind een stuk blijer is met het speelgoed dat het heeft.

Bed

Landelijke kinderkamers van homify Landelijk

En bed is uiteraard onmisbaar in elke kinderkamer. Een goede nachtrust is cruciaal voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Een uitgeslapen kind scheelt een slok op een borrel. Maar een goed bed kan ook een spannend bed zijn. Het hoeft niet altijd recht toe recht aan te zijn. Een hoogslaper kan al een wereld van verschil zijn. Dat is naast spannend ook nog eens praktisch omdat het extra ruimte in de kamer oplevert. Maar een bed kan zoveel meer zijn. Je kan een stoere bedstede maken, een bed in een soort boomhut of een bed in de vorm van auto, vliegtuig of wat je kind maar leuk vindt. Zo maak je slapen naast rustgevend ook nog leuk en avontuurlijk.

Glijbaan

Om een kinderkamer nog leuker en avontuurlijker te maken, kun je overwegen er een glijbaan aan toe te voegen. In sommige gevallen zal dat qua ruimte niet lukken. Maar heb je wel de ruimte, is dat natuurlijk een ultieme kinderdroom. Helemaal bijzonder is als je de glijbaan van binnen naar buiten laat glijden. Dus dat je kind zo de tuin in kan glijden. Meer voor de hand ligt dat je de glijbaan binnen de kamer houdt. Een optie zou kunnen zijn om de glijbaan met het hierboven beschreven bed te combineren. Dus dat je de glijbaan bevestigd aan de hoogslaper en dat je 's ochtends zo je bed uitglijdt.

Muurschildering

Totaal renovatie woonhuis Haarlem Moderne slaapkamers van Puurbouwen Modern
Puurbouwen

Totaal renovatie woonhuis Haarlem

Puurbouwen

Om de kinderkamer visueel wat aantrekkelijker te maken kan je schilderijen of posters ophangen. Maar je kan het ook wat grootser aanpakken, Door bijvoorbeeld een spectaculaire muurschildering te maken. Hierdoor wordt de kinderkamer net even anders dan gemiddeld. Hier kan je kiezen voor 1000 verschillende tekeningen. Om het stimulerend en educatief te houden, kan je ervoor kiezen de wereldkaart op de muur te schilderen. Of verschillende dieren en planten. Of een prachtig landschap. Zo heeft je kind wat moois om naar te kijken, maar kan het tegelijkertijd er ook nog wat van leren.

Tipi

Houten vloer in prinsessenkamer Moderne kinderkamers van BVO Vloeren Modern
BVO Vloeren

Houten vloer in prinsessenkamer

BVO Vloeren

En tot slot kan een tipi een speels element zijn in een kinderkamer. Het prikkelt de fantasie en stimuleert het spel. Kinderen vinden het geweldig om in een tipi spelen en zich daar in te verstoppen. Het handige van een tipi is ook dat je hem, zodra de kinderen klaar zijn met spelen, redelijk makkelijk kan opbergen zonder dat hij veel ruimte in beslag neemt. Maar eenmaal uitgeklapt zorgt deze tent voor veel speelplezier. 

Wil je inspiratie opdoen voor een stoere en speelse kinderkamer? Kijk dan hier eens rond. Wil je dat iemand met je meedenkt over hoe je de ideale kinderkamer kan inrichten? Deze professionals helpen je graag een handje. En in dit Ideabook lees je hoe je je huis veilig kan maken voor je kinderen.

Wat vind jij absoluut onmisbaar in een kinderkamer? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!