Opvallende salontafels

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
homify Landelijke woonkamers
Loading admin actions …

Dat meubelstuk waaraan men bij het inrichten van de woonkamer vaak het minste denkt, terwijl de look van dit meubel de bank, tv en vloer in een bepaalde stijl trekt en de woonkamer een bepaalde stijl meegeeft. Het gaat hier natuurlijk om de salontafel. Van rustiek tot modern is hier bij homify voor iedere smaak wat! Waar je bij het kiezen van een salontafel beslist op moet letten? Dat het lager is dan het zitvlak van de bank. Verder geldt maar één stelregel: alles is geoorloofd, als het maar bij jou past!

Vliegend tapijt

De bank is grijs en de vloer van hout? Juist in een eenvoudige omgeving komt een originele salontafel goed uit! Dit verhoogde en zwevend lijkende exemplaar van Duffy London is wel heel bijzonder. Door het gepixelde kleurenspel en de lichte golving lijkt deze tafel alsof het voortdurend in beweging is. Ook voor diegenen die geen fan zijn van Oriëntaalse stijl zullen moeten toegeven dat de aanblik van dit tapijt je direct in 1001 Nachten doet wanen… Dus spring erop en laat je meevoeren!

Kinderspel

Wil je allesbehalve eenvoudig? Dan zit je hier goed! Deze ronde tafel met ovalen schijven draagt de passende naam “Hula Hoop” en is ook net zo speels als die gekleurde hoepels. Door de verschillende niveaus lijkt het nooit statisch en heb je naast ruimte voor tijdschriften, bloemen en wijnglazen ook lege plekken over voor allerlei hapjes. En heb je al die ruimte even niet nodig? Dan schuif je de tafel zo in elkaar voor wat extra vloerruimte!

Al het goede…

Triku Coffee Table homify Woonkamer Salon- & bijzettafels

… komt in drieeën! Voor wie niet kan kiezen voor maar één exemplaar is een set als deze perfect geschikt! In de context van decoratie is het altijd het mooist als een oneven aantal objecten met elkaar gecombineerd worden. Kleuren, vormen en materialen kun je hier in bonte variatie samenbrengen. Op één ding moet wel gelet worden om het geheel succesvol bij elkaar te brengen: de hoogten van de verschillende tafels moet verschillen!

Shabby chic

homify Landelijke woonkamers Salon- & bijzettafels

Deze omgebouwde salontafel, dat in een vroeger leven als transportkist dienstdeed, is niet alleen mega stylish maar ook uitgesproken praktisch! Optisch is deze tafel het meest thuis in een loft-omgeving en is vooral heel behulpzaam als opslag. Daarnaast heeft men de mogelijkheid op ieder moment de kist daarheen te rollen waar nodig – bijvoorbeeld aan het eind van de bank om als voetenbank te dienen.

Letterlijk

Een ander idee om een inrichting wat op te peppen is deze decoratieve letter, in meerdere kleuren verkrijgbaar. “A” is voor Anders dan Anders! En als deze letter je herinnert aan een ex of je schoonmoeder: wees gerust, want het assortiment heeft nog 25 alternatieven!

Hout zoekt glas

homify Tropische woonkamers Salon- & bijzettafels

Voor alle natuurliefhebbers is deze salontafel helemaal perfect: de ronde glasplaat wordt door een uitnodigende boomstronk gesteund zonder de aandacht van het hout te trekken. Dit meubel neemt wellicht wat ruimte in, maar is dan ook een echte blikvanger! Deze salontafel past nog wel het best bij inrichtingen in landhuisstijl of Country chic.

Alhoewel we de woonkamerruimte al lang geen “salon” meer noemen is de “salontafel” nog steeds het belangrijkste meubelstuk in deze kamer – afgezien misschien van de bank. Het is in ieder geval het meest centrale meubelstuk in de woonkamer, waar alle zitmeubels over het algemeen omheen gegroepeerd zijn. Vergeet dan ook niet om de salontafel genoeg aandacht te geven in het inrichten van de woonkamer, aangezien iedere blik erop gericht is en het een intensief gebruikt object is. Naast de voorbeelden hierboven, die veel karakter en originaliteit aan een inrichting kunnen geven zijn er nog veel meer ontwerpen te zien. Blader eens door de vele andere salon- enbijzettafels op deze site en vind meer originele, bijzondere of gewoon mooie traditionele exemplaren!

Welke van deze salontafels vind jij het mooist? Deel je mening hieronder!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine