Uitzonderlijk wonen in de bergen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Uitzonderlijk wonen in de bergen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Mountain House Rustieke huizen van David Guerra Arquitetura e Interiores Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Heb je altijd al gedroomd van een woning in de bergen? Let dan nu extra goed op, want dit kan dan wel eens jouw droomhuis zijn! En we hebben het dan in dit geval niet over een eenvoudig hutje in de bergen, maar over een villa met alle luxe die je maar kunt bedenken. Maar daarmee zijn we er nog niet, ook op het gebied van vormgeving en architectuur is dit huis een prachtig object om te bekijken. De Braziliaanse architect David Guerra heeft een prachtige woning in de bergen weten te realiseren. Verbaas je over deze uitzonderlijke manier van wonen.

Landelijk en modern

Bij het bekijken van de voorzijde van dit huis zie je een prachtige combinatie van landelijke en moderne elementen. Het landelijke zit hem uiteraard in het mooie gebruik van natuursteen en het moderne karakter blijkt uit de vormen en vooral de combinatie van die vormen ten opzichte van elkaar.

Zwembad

Zodra we in de tuin zijn, zie je gelijk al een gedeelte van de luxe die dit huis kent: een prachtig zwembad. En vooral als je rechts kijkt zie je hoe bijzonder dit zwembad als het ware uitsteekt boven de helling. Het geeft een heel spectaculair effect. Maar ook de veranda met het prachtige bed is een bijzondere luxe. Je kunt hoeft niet eens naar de slaapkamer te gaan, maar kunt hier ’s avonds na een heerlijke cocktail op het terras lekker in slaap vallen…

Woonkamer

Ook als in de bergen de regen met bakken uit de hemel valt, dan kun je hier comfort opzoeken. In deze hele bijzondere woonkamer heerst een hele gezellige sfeer door de aangename eclectische inrichting. Maar buiten is natuurlijk nooit ver weg: de grote ramen vormen een prachtig panoramisch en levend schilderij.

Veranda

De veranda die je hier ziet, kan ook als een prachtige woonkamer dienstdoen. Het buitenleven is hier nooit ver weg en hier kan heerlijk van een maaltijd genoten worden, van een gezellig samenzijn met familie en vrienden of alleen van een goed boek.

Open concept

Als je vanuit de woonkamer een paar stappen terug doet, dan kun je heel goed zien dat de leefruimte volgens een open concept vormgegeven is. En toch lijkt er sprake te zijn van zelfstandige ruimtes: de eetkamer, keuken en woonkamer worden op een natuurlijke wijze van elkaar gescheiden. De centraal geplaatste schoorsteen zorgt daar vooral voor. Nog meer dan schoorsteen, is het vooral een heel beeldbepalend element in de eclectische ruimte.

Bar

Je zag de bar net ook al, maar aan de andere kant van de schoorsteen loopt de bar nog verder door. Leuk om tijdens het koken contact met je gasten te kunnen hebben. Of om zelf ’s ochtends op je gemak de krant te lezen en een ontbijtje te eten. Niet te missen is ook de open haard die voor een aangename warmte kan zorgen als de zon het laat afweten.

Bijzondere slaapkamer

In deze slaapkamer is ook weer een hele bijzondere sfeer gecreëerd. Het geheel valt vooral op door de vintage uitstraling. Dat past natuurlijk heel goed bij de sfeer die ook in de woonkamer te zien was.

Badkamers

Dit huis kent maar liefst drie badkamers. We wilden je dit plaatje zeker niet onthouden, vooral omdat dit een badkamer is waarin een spa-achtige omgeving ontspannen kan worden. Lekker bijkomen van een dag in de zon of juist lekker opwarmen op een regenachtige dag. Kan wonen in de bergen nog mooier zijn dan dit?

De aangename combinatie van mooie architectuur, een mooie inrichting en vooral een hele bijzondere omgeving kunnen voor een droomhuis zorgen. Als je op zoek bent naar een vergelijkbaar project, dan moet je ook zeker even hier kijken.

Wonen in de bergen: een droom of juist een nachtmerrie? Laat weten wat jij van dit project vindt.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!