Ruim, eclectisch en elegant: een ideaal woonhuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ruim, eclectisch en elegant: een ideaal woonhuis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Landelijke balkons, veranda's en terrassen van Urban Core Landelijk
Loading admin actions …

Droom je er wel eens van om zonder beperkingen op het gebied van ruimte, vormgeving en geld je ideale droomhuis te laten ontwerpen? Misschien komt die droom eens uit! Voor de bewoners van het huis wat we je nu gaan laten zien is deze droom waarschijnlijk wel uitgekomen. Een ruim opgezet huis met een zeer bijzondere eclectische vormgeving en dito interieur. De architecten van Urban Core uit het Portugese Porto hebben dit bijzondere huis ontworpen. We gaan snel een kijkje nemen bij dit huis onder de aangename Zuid-Europese zon.

Statig geheel

Je ziet hier een zeer statig en elegant geheel. Voor de kinderen is het erg leuk dat ze hier in de tuin kunnen spelen en een grote schommel is natuurlijk helemaal ideaal, maar het doet wel een beetje afbreuk aan dit schitterende huis. Maar je kunt daar vast wel doorheen kijken! Wij tenminste wel, want er valt genoeg interessants over de woning op te merken. De ligging op een kleine heuvel zorgt voor schitterende gelaagdheid. Maar het is vooral de bijzondere mengeling tussen landelijke, Mediterrane en moderne elementen die de aandacht trekt.

Natuursteen, glas en hout

Een natuurstenen muur, een mooi glazen bovenlicht en daarboven een robuuste houten dakrand. Het eclectische karakter van dit huis kan haast niet mooier dan dit in beeld gebracht worden. Het Mediterraanse gevoel is alom aanwezig. Kun je ook niet wachten om binnen te gaan kijken? Kom dan daar ook snel een kijkje nemen!

Keuken

De keuken ziet er ‘gezellig rommelig’ uit. De schommel was al een aanwijzing dat hier kinderen wonen, maar nu weten we het zeker! De keuken is er dan ook helemaal op ingericht. Hier is de meer eenvoudige en gemakkelijke eethoek ingericht. Ideaal om ’s ochtends samen te kunnen ontbijten of juist ’s middags of ’s avonds van een warme maaltijd te kunnen genieten. De sfeer is ook hier heel bijzonder te noemen. Het houten plafond en de prachtige inval van het zonlicht zorgen vooral voor dat effect.

Eetkamer

Je was er al op voorbereid, dat de eethoek in de keuken niet de echte eetkamer is. Deze prachtige ruimte is dat wel. Onmiskenbaar heerst hier ook het Mediterraanse gevoel. Hier is weer heel mooi de aangename combinatie van een houten plafond en een houten vloer samen met zachtgele muren te zien. En als je gek op design bent dan moet je hart bij het zien van de mooie eettafel met stoelen toch zeker sneller gaan kloppen.

Woonkamer

Als je iets verder doorloopt, kom je in de woonkamer. De open haard zal hier niet zo snel nodig zijn, maar is ook als die niet brandt een mooi centraal punt in de ruimte. Op de grote bank kan letterlijk iedereen lekker uitgebreid zitten. De kinderen natuurlijk wel op het kleedje, want witte banken worden nou eenmaal snel smerig…

Bovenlicht

Deze foto laat het bovenlicht nog beter zien. Overal in het huis komt dit bovenlicht weer terug, niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van de schuine daken. Een mooie oplossing om meer indirect daglicht in de kamer te laten vallen. Daarnaast kun je vanuit dit perspectief het moderne interieur van de woning nog beter zien.

De deuren open

Wonen in Portugal betekent natuurlijk vooral veel kunnen genieten van heerlijk weer. Bij het ontwerp van het huis is daar vanzelfsprekend ook rekening mee gehouden. De grote deuren maken van de woonkamer en de tuin één geheel. Door het overstekende dak is hier een mooie veranda ontstaan, zodat je zelfs bij een regenbui nog lekker op het terras kunt blijven zitten.

Ben je verkocht en wil je meer eclectische inspiratie opdoen? Vergeet dan zeker niet om dit huis even te bekijken.

Zou dit jouw droomhuis onder de zon kunnen zijn? Laat gerust een reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!