De ideale walk-in closet creëer je zo!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De ideale walk-in closet creëer je zo!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
  door Mobilificio Marchese,
Loading admin actions …

De ideale walk-in closet is voor velen een droom. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan de perfecte inloopkast voor iedereen ook verschillen. Toch zijn er een paar elementen die elke inloopkast moet beschikken. Waar je zoal aan kunt denken? Genoeg hang- en legruimte, een spiegel, goede verlichting en een plek voor je accessoires en schoenen.

Ben jij van plan om aan de slag te gaan met je eigen walk-in closet? Dan ben je bij dit Ideabook helemaal aan het juiste adres! We hebben de belangrijkste elementen, die je kast kunnen maken of breken, voor je op een rij gezet. We hopen je hiermee een eindje op weg te kunnen helpen bij het realiseren van jouw droomkast!

Kijk met ons mee en laat je vooral inspireren!

Genoeg ruimte

Voordat je aan de slag gaat met het realiseren van je inloopkast, bepaal je natuurlijk hoeveel ruimte je nodig denkt te hebben. Misschien heb je te maken met een bepaalde grootte waarbinnen je moet werken? Denk ook na over de indeling. Deel je je kast met je partner of heb je hem voor jezelf? Heb je veel jassen? Een grote lading aan schoenen? Denk dan na over voldoende hangruimte en een aparte kast voor al je schoenen. Voor anderen geldt juist weer dat genoeg planken juist essentieel zijn. 

Probeer van tevoren zo goed mogelijk te bepalen wat kan en wat nodig is. Op basis hiervan beslis je welke kastelementen je gaat maken, of aan gaat schaffen. Ben je hieruit? Dan kun je kijken hoe je je kast aan kunt vullen met andere meubels. Denk aan een spiegel, een stoel of een extra dressoir. Hierover lees je verderop in dit Ideabook meer. 

Ben je op zoek naar een maatwerk oplossing voor in jouw woning? Neem dan eens een kijkje bij onze professionals. Je zult er vast en zeker één vinden die jou kan helpen bij het realiseren van de perfecte walk-in closet voor jouw huis!

Planken voor je schoenen

 Kleedkamer door Tim Wood Limited,
Tim Wood Limited

Walk in Closet with storage for Shoes and Handbags designed and made by Tim Wood

Tim Wood Limited

Heb jij een zwak voor het kopen van schoenen? En kun je er geen genoeg van krijgen? Dan zul je ze hoogstwaarschijnlijk ook op een mooie manier tentoon willen stellen in je inloopkast. Er zijn natuurlijk ontelbaar veel verschillende mogelijkheden om dit te doen. Heb je een grote collectie? Kies er dan eens voor om een echte schoenenkast te realiseren! Door je schoenen op soort en kleur op planken te sorteren zorg je voor overzicht en weet je welke modellen je in je bezit hebt.

Heb je geen ruimte voor een afzonderlijke schoenenkast of is je collectie niet zo groot? Dan kun je ze natuurlijk ook op de grond neerzetten of opbergen in een mooie opbergdoos of box. Plaats deze op een plank boven je kleding of stapel ze op in een hoek. 

Een spiegel

Kies altijd voor het plaatsen van een grote passpiegel in je kledingkast. Dit zorgt er niet alleen voor dat de betreffende ruimte optisch groter lijkt, een spiegel is daarnaast ook gewoon heel functioneel. Voor ons geldt: the bigger, the better! Je wilt je outfits natuurlijk wel goed kunnen bekijken. 

Je spiegel plaats je het liefst op een plek waar de inval van natuurlijk daglicht weerkaatst wordt. Op deze manier zorg je dat je walk-in closet nog lichter wordt. Is dit niet mogelijk of heeft je kast geen ramen? Dan is het van belang om je spiegel te verlichten. Dit kan door middel van mooie spots of kies er juist voor om de randen van je spiegel te verlichten met led-verlichting. 

Alternatieve optie: kies voor spiegelende kastdeuren. Op deze manier neem je geen extra ruimte in beslag. Win-win! 

Een seat

Mocht je er ruimte voor hebben, dan is het plaatsen van een mooie fauteuil of hocker zeker een goed idee. Je zou hem namelijk kunnen gebruiken voor het klaarleggen en samenstellen van outfits, maar het is natuurlijk ook fantastisch om eens rustig te kunnen genieten van jouw perfecte inloopkast! Ze zijn verkrijgbaar in vele verschillende modellen en formaten dus je zult er ongetwijfeld één vinden die goed past bij de stijl en het formaat van jouw kast. 

Heb je trouwens geen extra, aparte ruimte over voor het maken van een inloopkast? Dan kan dit Ideabook misschien wel iets voor jou zijn! We delen namelijk een aantal voorbeelden en bruikbare tips voor het creëren van een walk-in closet in een kleine slaapkamer. Neem zeker even een kijkje! 

Speciale plek voor kleine accessoires en kleding

Project De Plankerij voor Summum - Interiors (http://www.summum-interiors.com):  Kleedkamer door De Plankerij BVBA,
De Plankerij BVBA

Project De Plankerij voor Summum – Interiors (http://www.summum-interiors.com)

De Plankerij BVBA

Om een nette en overzichtelijke kast te houden, is het fijn om al je spullen een vaste plek te geven. Schoenen bij schoenen, jassen bij jassen, broeken bij broeken, maar ook een speciale plek voor kleine accessoires en sieraden kan handig zijn. Zo kun je ervoor kiezen om te werken met opbergboxen of mandjes. Gebruik ze bijvoorbeeld voor het opbergen van sokken, stropdassen, panty's of wellicht horloges en sieraden. Riemen kun je ook prima oprollen en in bakjes stoppen. Door deze kleine accessoires allemaal uit het zicht op te bergen is het veel gemakkelijker om iets terug te vinden, maar ook om orde te behouden. 

Goede verlichting

Goede verlichting is essentieel en dat geldt voor iedere ruimte in huis. Met name wanneer je in de vroege ochtend, of donkere avond, je kleding voor de dag uitkiest is genoeg licht fijn. Heeft jouw inloopkast geen ramen, en dus geen inval van natuurlijk daglicht? Dan is een goed verlichtingsplan nog belangrijker. Houd er rekening mee dat kunstverlichting kleuren kunnen doen veranderen, kies daarom altijd voor verlichting in een natuurlijke kleur, niet te warm en niet te koel. Op deze manier zijn de kleuren van de items in je kledingkast het meest realistisch. 

Met deze laatste tip zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen. Heb je nog niet genoeg inspiratie opgedaan? Bekijk dan ook nog deze foto's van inspirerende inloopkasten en kleedkamers. Wist je dat je de foto's kunt filteren op bepaalde stijlen? Zo kom je snel en gemakkelijk uit bij voorbeelden die goed aansluiten bij je persoonlijke smaak. Veel kijkplezier! 

Heb jij genoeg ideeën opgedaan om thuis aan de slag te gaan?  
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!