De mooiste inspiratie voor een bruiloft in de open lucht

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De mooiste inspiratie voor een bruiloft in de open lucht

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Terras door Cannata&Partners Lighting Design,
Loading admin actions …

Trouw jij in de zomermaanden? Of misschien in het buitenland waar je verzekerd bent van mooi weer? Dan is het een fantastisch idee om te kiezen voor een bruiloft in de open lucht! Buiten trouwen gebeurd steeds vaker. Vooral bij mooi weer, en dat kan zeker ook in Nederland het geval zijn, kan het veel sfeer met zich mee brengen. Natuurlijk brengt het wat risico's met zich mee, maar daar laten we ons niet door stoppen, toch? 

Net zoals bij een bruiloft binnen, brengt een buiten bruiloft de nodige voorbereiding met zich mee. Om je een eindje op weg te helpen hebben we in dit Ideabook daarom een aantal bruikbare tips voor je op een rij gezet. Met deze tips en ideeën ben je goed voorbereid op een magische bruiloft in de open lucht. 

Kijk je met ons mee?  

Het bepalen van het concept of thema

Voordat je op zoek gaat naar een locatie voor je bruiloft is het goed om alvast na te denken over het thema of het concept van je grote dag. Waarom? De locatie, de aankleding en alle andere zaken spelen hierbij een grote rol. Het bepalen en kiezen van de uiteindelijke locatie gaat dan ook een stuk makkelijker wanneer je in je achterhoofd het thema kunt houden. 

Waar je zoal aan kunt denken? Je kunt kiezen voor een bepaalde kleur zoals wit of bruin, maar je kunt ook kiezen voor een thema of onderwerp. Hierbij valt te denken aan vintage, landelijk, beach vibes of bijvoorbeeld sprookjes. De mogelijkheden zijn eindeloos. Begin al vroeg met het oriënteren omdat je op deze manier enorm veel ideeën kunt opdoen. Doe je het liever andersom? Eerst het vinden van een geschikte locatie en daarbij het thema bepalen? Kan ook heel goed, natuurlijk. Ga altijd uit van je persoonlijke voorkeuren. 

Het kiezen van de locatie

Van Mierlo Tuinen | Exclusieve Japanse Watertuin:  Tuin door Van Mierlo Tuinen | Exclusieve Tuinontwerpen,
Van Mierlo Tuinen | Exclusieve Tuinontwerpen

Van Mierlo Tuinen | Exclusieve Japanse Watertuin

Van Mierlo Tuinen | Exclusieve Tuinontwerpen

De zoektocht naar een mooie buitenlocatie kan een hele opgave zijn. Begin hier dan ook al lekker vroeg mee om zo je droomlocatie te kunnen vinden! Zorg altijd dat je de locaties van tevoren bezoekt en bekijkt en stel ook al je vragen zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

Misschien vind je een schitterende locatie in het bos, op een grasveld bij een meertje of zelfs een prachtige grote tuin. Probeer de plek ook altijd vanuit een praktisch oogpunt te bekijken. Is het wel echt geschikt voor een buiten bruiloft? Is er genoeg ruimte om al je gasten onder te brengen? Is de plek begaanbaar voor nette schoenen en naaldhakken? Kunnen mensen die slecht te been zijn ook uit de voeten op deze locatie? Allemaal dingen die je in je achterhoofd moet houden tijdens je zoektocht. 

Wil je meer inspirerende en stijlvolle tuinen bekijken? Dan raden we je aan om ook langs deze foto's te scrollen. Ben je op zoek naar een bepaalde stijl? Maak in dat geval gebruik van het filter, zo kom je snel en gemakkelijk uit bij foto's die goed aansluiten bij je persoonlijke smaak. 

Het lichtdesign

 Terras door Cannata&Partners Lighting Design,
Cannata&Partners Lighting Design

Private Villa in French Riviera

Cannata&Partners Lighting Design

Verwacht je dat je bruiloft door gaat tot in de avond of nacht? Dan is het ook belangrijk om na te denken over een goed verlichtingsplan. Het kiezen van de juiste verlichting kan zorgen voor een magisch effect, dus besteed hier zeker de nodige aandacht aan! Zo kun je ervoor kiezen om mooie fakkels aan te steken, maar denk ook zeker aan gezellige waxinelichtjes en kaarsen op tafel. Je zou ook kunnen kiezen voor schattige (gekleurde) lampionnetjes en lantaarns of ga juist voor sfeervolle kerstverlichting in de vorm van slingerverlichting. Prachtig! De keuze is aan jou! 

Geen bruiloft in het vooruitzicht, maar gewoon op zoek naar mooie ideeën voor het verlichten van je eigen tuin? Neem dan zeker een kijkje in dit Ideabook dat we een tijdje geleden publiceerden. Je vindt er prachtige ideeën voor het verlichten van je houten terras. 

Het buffet

Lekker eten en koele drankjes zijn op een bruiloft erg belangrijk. Bij een bruiloft in de open lucht is het des te belangrijker om het hygiënische aspect in de gaten te houden, vooral bij mooi weer. Een buffet dient goed gekoeld te worden om alles smakelijk en veilig te houden. We raden je dan ook aan om een professionele cateraar in te schakelen voor deze klus. Zij weten precies hoe je de hapjes en de drankjes koel en vers houdt en heeft daar simpelweg ook de juiste apparatuur voor. Zo hoef jij je om het eten en drinken in ieder geval niet meer te bekommeren. 

Het trouwen in de open lucht

Villatuin Commandeurshuis:  Tuin door groenpartners,
groenpartners

Villatuin Commandeurshuis

groenpartners

Kies ook zeker een mooie plek voor het uiteindelijke trouwen en het afleggen van de geloften. Doe je dit voor een schattig altaar? Of onder een mooie, met bloemen bedekte pergola? Denk ook aan het uitzicht voor de aanwezigen. Misschien is het meer of een bos op de achtergrond een goed idee? Zorg in ieder geval dat er niet te veel afleiding ontstaat door de directe omgeving of de achtergrond. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat alle aandacht naar jullie gaat. 

Ben je zelf op zoek naar een professional voor het opknappen van je eigen tuin? Ook dan ben je bij homify aan het juiste adres. Van architecten tot aan hoveniers, je vindt ze allemaal hier

De tafelaankleding

Je zou het misschien niet denken, maar de aankleding van je bruiloft speelt een grote rol bij het algehele beeld dat je gasten van deze bijzondere dag krijgen. Naast de nodige decoratie, de verlichting en het eten is het dan ook belangrijk dat je tafels net zo mooi zijn aangekleed. Doe dit bijvoorbeeld helemaal in stijl van het thema van je bruiloft. Glazen, bestek en borden wordt over het algemeen vaak ingehuurd, dus je kan de mooiste exemplaren uitkiezen. Vergeet ook niet te denken aan mooie bloemstukken, textiel en servetten om het helemaal compleet te maken! 

Met deze laatste tip zijn we alweer aan het einde van dit inspirerende Ideabook gekomen. Mocht je zelf bezig zijn met het plannen van je bruiloft, dan hopen we dat je er in ieder geval weer wat inspiratie bij hebt gekregen. 

Zie jij het al voor je, een bruiloft in de open lucht? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!