Country chic - Interieurtips | homify

Country chic – Interieurtips

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Peer Steinbach - Raumaustattermeister mit Stil Muren & vloerenMuurstickers & decoratie
Loading admin actions …

Een adempauze van het stressvolle grote-stadsleven is vaak precies wat we nodig hebben na een vermoeiende dag. Omgeven door natuur en met uitzicht op groen is de beste manier om ons te ontspannen en te herstellen. Maar als het dichtstbijzijnde strand of bos ver weg is blijft er maar één ding over: een landelijke oase in eigen huis brengen. “Country chic” of “landelijke stijl” is de nieuwste trend die meer gezelligheid en natuurlijke charme aan de inrichting toevoegt. We laten hier zien hoe wat country-flair in huis getoverd kan worden.

De klassieke stijl

Een klassieke versie van country chic zien we hier. Net als bij landelijke of brocante stijl domineren meubels van hout. Maar waar brocante voor rustiek design kiest, worden de houten meubels bij country wat lichter en sierlijker. Felle kleuren zijn taboe, want ontspanning en harmonie zijn centraal in deze stijl. De inrichting moet dan ook licht en niet te druk werken.

Frisse kleuren

Maar, dit betekent niet dat country chic saai en somber moet zijn. Wat verbindt ons tenslotte met de natuur? Een blauwe lucht, sappig groen en stralende bloemenkleuren. Het zijn dan ook deze kleuren die country chic opfleuren. Om het lichte en ontspannen effect van deze stijl te behouden zijn pastelkleuren zoals lichtgroen, zachtroze en zomers blauw de aanbevolen kleuren. Onze tip: overdrijf niet met kleurige muren – vaak is een enkele lichtblauwe muur genoeg om de kamer een frisse look te geven.

Bloemen als decoratie

Verse bloemen, maar ook bloemenprints zijn bij country chic de belangrijkste vorm van decoratie. Tenslotte halen we daarmee de natuur direct of indirect in huis. Maar ook hier is voorzichtigheid geboden, want het geheel moet niet te vol en druk overkomen – de eenvoudige schoonheid van de natuur moet op de voorgrond staan.

Gezelligheid in de oase

Aangezien onze vier muren in country chic de welbevindingfactor moeten verhogen en niet tegenwerken, staat gezelligheid natuurlijk op de eerste plaats. Een comfortabele bank en grote, zachte kussens bieden ons de ideale plek om ons in terug te trekken. Zoals we hier kunnen zien wordt country chic met wat warmere kleuren gelijk ook eleganter. Kleur is geoorloofd, zolang je je er thuis bij voelt!

Muuraankleding

Wie überhaupt niets met pastelkleuren kan of wil raden we origineel behang aan. Of het nu in baksteen-optiek is of met bloemenpatronen: de muur kan in geheel individuele stijl tot country chic gemaakt worden. Passende gordijnen, of in dit geval rolgordijnen, maken het effect af en voegen een landelijk element toe dat het idee van groene velden en frisse natuur binnen halen en versterken.

Buiteninrichting

Ter inspiratie laten we als laatste zien wat de ideale country chic stijl voor buiten is. Een hangende bloemenkorf werkt niet alleen goed op het terras, maar ook op het balkon bijzonder fris en levendig. En voor het geval het uitzicht vanaf het balkon te wensen overlaat, helpt dit nog: zet een koptelefoon met kalme muziek en sluit de ogen – met een imaginaire wandeling over de velden bereik je ook vaak je doel.

Ook in een volgebouwd land als nederland kun je landelijkheid, ruimte en rust in huis halen. Wellicht daarom zijn country chic en landelijke stijl zo populair: ze creeëren een oase van stilte, schoonheid en natuur waar je in weg kunt kruipen en tot rust kunt komen van de drukte van alledag. Volg deze tips en creeër in huis je eigen plekje in de zon.

Voor andere stijlen lees ook eens over industrieel inrichten of doe ideeën op voor aziatische decoratie om je oase een exotisch tintje mee te geven.

Welke foto van country chic inrichting vind jij het mooist? Vertel het ons hieronder!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!