Een verrassende woning met een authentieke look | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een verrassende woning met een authentieke look

Stoa. Stoa.
Blackheath House Moderne slaapkamers van APE Architecture & Design Ltd. Modern
Loading admin actions …

Vanaf de jaren 1940 tot de jaren 1980 ontwikkelde architect Eric Lyon landgoederen in het Verenigd Koninkrijk. Door zijn bedrijf Developments Limited werden landgoederen ontworpen om de leegte tussen de suburbia en de high-class architectonische ontwerpen op te vullen. Deze authentieke woningen waren direct een geliefd en klassiek ontwerp. Ze spreken van het optimisme in de naoorlogse periode. De aandacht voor het detail was bijzonder opvallend. Met de komst van deze woningen werd het voor mensen die niet uit de upper class afkomstig waren mogelijk om toch in een luxe woning te wonen. Qua sfeer hebben deze woningen veel meer te bieden dan de low-cost woonwijken. Veel van deze huizen hebben hun originele elementen nog: zoals fraaie deuren, parketvloeren, handgrepen, keukens en badkamers. Vandaag nemen we een kijkje in een prachtig huis gelegen in Blackheath. Kijk met ons mee en laat je inspireren!

Sfeervol

Bij aankomst op het landgoed zien we direct de good looks van de woning. Om de continuiteit te waarborgen is er gekozen voor eenzelfde soort baksteen. De veranderingen in de gevel en buitenruimte zijn minimaal, waardoor er een sterke visuele eenheid ontstaat! Meer mooie ideeën voor huizen kun je hier vinden. 

Klasse

De huidige bewoners houden van hun woning, omdat deze zoveel groter is hun vorige woning. Er is tijdens deze verhuizing wel het een en ander verbouwd, zo kreeg deze een nieuwe zolder met extra slaapruimte en studiekamer. Een van de aspecten waar de bewoners van deze woning wel rekening mee moeten houden is het authentieke karakter van de gevel en de buitenruimte, deze zijn beschermd. De plek waar ze wonen is een landgoed, waar ze medeaandeelhouder van zijn. Dat betekent dat zij samen met anderen hun zegje mogen doen over de gang van zaken. Samen met een expert ontwerp je al snel het huis van je dromen. 

Nieuwe trap

De nieuwe trap biedt de bewoners een comfortabele manier om zich naar de nieuwe slaapkamer te begeven die gevestigd is op de zolder. Daar vinden we ook de moderne studeerkamer. Het kleurenschema is gekozen in overeenstemming met de woonkamer en past mooi in het geheel. De vloerbedekking op de trap heeft een grijze tint die mooi contrasteert met de heldere muren. Een voordeel van deze vloerbedekking is dat deze maar weinig onderhoud vraagt.

Studie

Eenmaal boven gekomen nemen we eerst even een kijkje in de nieuwe studieruimte. Deze heeft een ingebouwd bureau dat een functionele look heeft en invulling geeft aan de grote studieruimte, zonder dat de ruimte in de slaapkamer wordt gereduceerd. Op de muren zien we houtfineer, dat een luxe look en een zekere warmte geeft aan deze verder koel ogende ruimte.

Slaapkamer op de zolder

De nieuwe slaapkamer, gezien vanaf de trap, heeft een eenvoudig maar comfortabel design. De grijze vloervloerbedekking loopt door vanaf de trap en zorgt voor de nodige gezelligheid in dit slaapvertrek. Ook hier zien we de inmiddels vertrouwde houttinten, die de kamer een chique look geven. Zo doen ons tevens denken aan de geschiedenis van het landgoed. Deze slaapkamer wordt optimaal verlicht met moderne ledverlichting op het plafond boven het bed.

Ledverlichting

Slimme verlichting is gebruikt om het maximale uit de ruimte te halen. Hier werpen we een blik op de met ledlampen verlichte kasten. Omdat deze huizen in de periode van 1940-1980 werden gebouwd hebben ze vaak een beperkte opslagruimte vergeleken met moderne huizen. Deze tekortkoming is rechtgezet met een aantal nieuwe opslagruimten, maar zonder het oorsponkelijke ontwerp van de woning aan te tasten.

Nieuwe dakramen

De nieuwe zolderruimte heeft drie nieuwe dakramen, zodat licht en frisse lucht naar binnen kunnen stromen. In de avond kijk je naar boven en zie je de sterrenhemel. Dit geeft je natuurlijk veel inspiratie!

Tot zover de tour door deze woning. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends en woonideeën.

Deze duurzame villa heeft het helemaal! 

Wat vind je van deze woning? Vertel het ons via een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!