Ja, het is mogelijk: behang in de badkamer

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Ja, het is mogelijk: behang in de badkamer

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
  door Helm Design by Helm Einrichtung GmbH
Loading admin actions …

Of je je badkamer kunt behangen? Ja, zeker! Vroeger kon je behang echt niet in de badkamer toepassen, maar gelukkig zijn tijden veranderd en zo ook de soorten behang die verkrijgbaar zijn. Er zijn zelfs merken die een speciale collectie behang bieden die geschikt is voor de badkamer. 

Omdat niet elk behang geschikt is voor vochtige ruimtes, leek het ons verstandig om in dit Ideabook wat tips en voorbeelden voor je op een rij te zetten. Wist je dat er zelfs behang bestaat dat geschikt is voor boven het bad of in de douchecabine? Behang dat echt nat mag worden! Liever tegels rondom de douchecabine? Behang laat zich ook prima combineren met andere soorten muurbedekking. Ook zijn er een aantal voorwaarden waar de wanden aan moeten voldoen wil je er behang op toepassen. 

Kijk nu eerst mee en laat je vooral inspireren!  

Resistentie

Eén van de grote voordelen van het gebruik van behang in de badkamer is dat je veel sneller kunt werken met opvallende kleuren of motiefjes. Ben je een bepaalde kleur zat? Dan kun je hem oververven met watervaste of waterbestendige verf of kies je gewoonweg voor een nieuw behangetje. 

Natuurlijk is niet al het behang geschikt voor de badkamer, maar vinyl en vliesbehang kunnen zeker. Hierover lees je verderop in dit Ideabook meer. Om het behang in je badkamer extra te beschermen zou je er voor kunnen kiezen om de wand af te werken met een laag transparante acrylverf. Daarnaast is goede ventilatie ook van groot belang! Zet bijvoorbeeld een raampje open terwijl je douchet of laat de deur op een kier staan zodat de stoom niet al te veel blijft hangen. 

Vinyl

Voorbeelden:  Badkamer door Retroloekie
Retroloekie

Voorbeelden

Retroloekie

Een behangsoort die erg geschikt is voor gebruik in de badkamer is vinyl. Dit behang is namelijk spatwaterbestendig en bovendien ook nog eens makkelijk om te reinigen. Wanneer je kiest voor vinyl in de badkamer zijn er wel een aantal zaken waar je op dient te letten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de ondergrond altijd goed voorbereid is, de muur moet egaal zijn en er mag geen vocht in zitten. In tegenstelling tot 'normaal' behang zul je bij vinyl of vliesbehang geen last hebben van de condens die doordringt naar de lijm, waardoor het behang dus los zou kunnen laten. 

Ben je op zoek naar meer tips en inspiratie om je badkamer op te knappen? Bekijk dan ook dit Ideabook dat we een tijdje geleden publiceerden. Je vindt er leuke ideeën om van je badkamer een echte spa aan huis te maken! Neem zeker even een kijkje!

Combineer behang met tegels

Je zou er ook voor kunnen kiezen om vochtbestendig behang te combineren met tegels. De wanden van de douche zijn over het algemeen niet geschikt voor behang, simpelweg omdat ze veel water te verduren krijgen. Het makkelijkste is om deze 'natte' plekken te betegelen. Liever geen tegels? Dan zou je ook kunnen kiezen voor watervaste muurverf of natuursteen. 

Het kan bijvoorbeeld erg mooi staan om de wanden in de douchecabine en/of rondom het bad en achter de wastafel te bezetten met mooie strakke tegels. Daarbij kun je kiezen om de rest van de muren te behangen. Vliesbehang is een behangsoort dat zich gemakkelijk over laat schilderen. Wil jij kiezen voor een bijzondere kleur op de wand? Zorg dan wel dat je kiest voor kwalitatieve verf. 

Verschillende design mogelijkheden

 Badkamer door Workshop Interiors
Workshop Interiors

Bathroom Renovation

Workshop Interiors

Zoals we eerder in dit Ideabook al even kort noemden, kun je met behang vele verschillende kanten op wanneer het aankomt op kleuren en design. Kies voor behang met een opvallende print of structuur, ga juist voor contrasterende kleuren of doe eens lekker gek en combineer beide. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om behang te combineren met een wand van hout of een muur van beton. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Kies je er voor om behang met een ander type muurbedekking te combineren dan voeg je op een leuke en slimme manier diepte en dimensie aan je badkamer toe. Wil je meer inspirerende voorbeelden van stijlvolle badkamers bekijken? Dan raden we je zeker aan om ook nog even tussen deze foto's te kijken. Wanneer je gebruik maakt van het filter kun je alle foto's op stijl sorteren. Op deze manier kom je snel en gemakkelijk uit bij foto's die goed aansluiten bij je persoonlijke stijl en smaak. Veel kijkplezier!

Een badkamer zonder ramen

Kleine badkamer ensuite - Amsterdam:  Badkamer door Studio Doccia
Studio Doccia

Kleine badkamer ensuite – Amsterdam

Studio Doccia

Heb jij te maken met een badkamer zonder ramen? Geen probleem, want ook hier is behang gewoon heel goed mogelijk. Het kwam eerder in dit Ideabook al even kort naar voren: goede ventilatie is en blijft hierbij essentieel. Een goed ventilatiesysteem kan al voldoende zijn om de stoom in je badkamer af te drijven, maar je kunt ook gewoon een raampje open zetten of de deur op een kier laten staan. 

Vind je het nou lastig om te beslissen welk type muurbedekking je moet kiezen voor je badkamer? Of heb je moeite met betegelen of behangen? Dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen om de hulp van een professional in te schakelen. Niet alleen kunnen ze je helpen met het in kaart brengen van je wensen en behoeften, je zou zelfs de gehele uitvoering en realisatie van je badkamer aan hen over kunnen laten!

Behang in de douchecabine

Marokkaanse cementtegels van Articima artikelnr. 455:  Badkamer door Articima
Articima

Marokkaanse cementtegels van Articima artikelnr. 455

Articima

Behang in de douchecabine is tegenwoordig heel goed mogelijk! Maar let wel op, dit is alleen mogelijk wanneer je kiest voor behang dat ontwikkeld is voor in de douchecabine. Er zijn een aantal merken die een lijn hebben uitgebracht, waaronder Wall & Deco. We verwachten dat er snel meer op de markt zullen komen, behang dat waterafstotend is en ook nog eens bijzonder prints en patronen heeft. Het is de ideale manier om snel en makkelijk wat persoonlijkheid aan je badkamer toe te voegen zodat je niet langer meer tegen die saaie effen wand aan hoeft te kijken. 

Met dit laatste voorbeeld zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen! We hopen dat je genoeg inspiratie op hebt gedaan om thuis lekker aan de slag te gaan met je eigen badkamer! 

Zou jij ervoor kiezen, behang in de badkamer? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!