Modern huis met rustieke uitstraling | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Modern huis met rustieke uitstraling

TILL BEHNE TILL BEHNE
Landelijke woonkamers van Opera s.r.l. Landelijk
Loading admin actions …

We brengen vandaag een bezoekje aan Italië. Het land waar architectuur en interieur al hot was voordat de Scandinaviërs zich ermee gingen bemoeien. We kijken naar een project van de interieurarchitecten van Opera. Het interieur wordt gekenmerkt door een moderne inrichting, maar de materialen die gebruikt zijn, zijn meer robuust. We zien veel bakstenen, gepolijst beton op de vloer en veel stevig hout in de meubels. Dit geheel wordt compleet gemaakt door een stukje nostalgische kunst en het nodige vakwerk en het resultaat is verbluffend: een prachtig modern huis met een rustieke uitstraling.

Sfeer

Allereerst even een prachtige foto om in de juiste sfeer te komen. De foto is genomen vanaf de bovenste verdieping en geeft een mooi beeld van de eetkamer. We zien de bakstenen muren, de gepolijste betonnen vloer en het robuuste hout van de tafel. Het geheel wordt subtiel verfraaid door de prachtige hanglamp en de leuke accessoires.

Woonkamer

Een betonnen vloer en een kale bakstenen muur. Je zou kunnen denken dat dit een kil en afstandelijk ingericht huis is. Maar gelukkig is daar de volledig betimmerde muur die daar een stokje voor steekt. Het houdt zorgt voor een warme uitstraling en de ingebouwde houtkachel doet daar nog een schepje bovenop. De gezellige schommelstoel en het antieke radiootje zorgen voor extra sfeer.

Open karakter

Vanuit de woonkamer is er een fraaie doorkijk naar de eetkamer. Dezelfde betonnen vloer loopt door en ook het gemetselde bakstenen muurtje zorgt voor uniformiteit. Doordat de deuropening hoog en zonder deur is, behoudt de ruimte zijn open karakter en wordt de hoogte nog eens extra benadrukt. En wederom wordt met deze houten figuur de kaalheid van het beton en de steen prachtig geneutraliseerd.

Inrichting

Op deze foto zien we heel goed dat er nadrukkelijk is geprobeerd om met de inrichting wat sfeer en warmte toe te voegen aan de ruimte. Met al dat hout is dat erg goed gelukt. We zien verder een vrij subtiele maar oh zo passende trap naar boven. Daaronder, in de loze ruimte van de trap, zien we een jukebox die naast mooi is om naar te kijken ook nog op een andere manier bijdraagt aan de sfeer in dit huis, namelijk met muziek.

Keuken

Links van de eettafel zien we de keuken. Deze is vrij sober maar past daarom erg goed in dit interieur. Zowel bij de keuken als bij de eettafel zijn grote openslaande deuren naar buiten die voor veel lichtinval zorgen, maar daardoor ook binnen en buiten met elkaar verbinden. Op deze foto is ook goed te zien hoe hoog de ruimte is. Achter de fraaie glazen lampen zien we nog net de leuning van de overloop richting de slaapkamers.

Badkamer

Op de bovenverdieping vinden we onder meer deze enorme badkamer. Ook hier weer een fraai contrast tussen de gebruikte moderne materialen en het robuuste van de bakstenen muur en de dikke balken van het dak. Ook op deze verdieping zien we weer de gepolijste betonnen vloer, net als beneden. En deze is ook uitermate geschikt voor de badkamer. De twee enorme ramen zorgen voor een open karakter en ook de spiegel links zorgt voor een extra ruimtelijk effect.

Slaapkamer

Tot slot zijn we in de slaapkamer beland. Ook hier weer de zelfde materialen op de vloer, muur en het dak. Het geheel is een rustiek ogende ruimte die zowel 's avonds (zoals nu) als overdag (door de ramen) voor de juiste sfeer zorgt. Ook in de slaapkamer is door de keuze van de juiste accessoires een gezellig en comfortabel geheel ontstaan. 

Wil je nou dat ook iemand met jou meedenkt over je interieur? Deze professionals weten er alles van. Meer gezellige slaapkamers kan je hier bekijken. En in dit Ideabook lees je alles over het blootleggen en verzorgen van rustieke houten balken.

Wat vind jij van deze combinatie van modern en rustiek? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!