10 prachtige designer deuren | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 prachtige designer deuren

Daan Nijssen Daan Nijssen
FritsJurgens taatsdeuren Industriële ramen & deuren van FritsJurgens BV Industrieel
Loading admin actions …

Om deuren kan men niet heen. Ze verbinden de verschillende kamers van uw huis met elkaar en markeren de grens tussen binnen en buiten. Je wilt dan ook dat de deuren in uw huis er mooi uitzien. Een goede deur trekt de aandacht, draagt bij aan de sfeer in de kamer en is, als het even kan, ook nog handig in gebruik. Gelukkig kan men met deuren alle kanten op. Met een simpel stuk rechthoekig hout kan men immers veel doen. Men kan het oppervlak beschilderen of het hout bewerken, men kan er ramen in verwerken, men kan voor de deur verschillende soorten hout gebruiken, maar men kan natuurlijk ook andere materialen gebruiken dan hout. Hieronder zie je tien designer deuren ter inspiratie.

De klassieke hardhouten designer deur

Hardhout is nog altijd het meest gebruikte materiaal voor deuren. Een robuuste hardhouten deur is erg stevig en gaat gemakkelijk een heel mensenleven mee. Een hardhouten deur houdt zowel koude als warmte buiten en dempt harde geluiden. Naast dat alles is hardhout ook gewoon mooi. Er gaat weinig boven een klassieke hardhouten designer deur met een donkerbruine kleur en een glimmende laklaag, versierd met houtsnijwerk en een gouden klink. Klassieke designer deuren als deze creëren een statige maar tegelijkertijd aardse ambiance. Ze geven de indruk dat de persoon die achter de deur woont van goede komaf is, maar wars is van 'glitter and glamour'.

Variatie op de hardhouten designer deur

Met hardhout kan men vele kanten op. Bij klassieke hardhouten deuren kan men goed zien dat ze van hout gemaakt zijn. Meestal zijn ze uitgewerkt in een donkerbruine houtkleur en vaak zijn de jaarringen er nog op te zien. Wie niet van deze 'hout-look' houdt kan zijn deur echter ook bedekken met een dikke, egale laag verf in een kleur naar keuze. Kies een kleur die goed bij jouw huis past. De designer deur hoeft niet dezelfde kleur te hebben als de muur. Juist een contrast kan mooi zijn, zoals bij deze zeer donkergroene, bijna zwarte deur tegenover een behang van wit en lavendel. Een designer deur als deze heeft nog steeds een statige uitstraling, maar doet al wat minder ouderwets/antiek aan als de vorige.

De designer schuifdeur

Soms zijn twee kamers zo sterk met elkaar verbonden dat men er het liefst één kamer van zou maken: de keuken en de eetkamer, de eetkamer en de woonkamer, de woonkamer en de serre. In dat soort gevallen zijn schuifdeuren ideaal. Gebruik voor een schuifdeur niet al te dikke planken en kies een houtsoort die niet al te massief is. Men kan ook ramen in de deur verwerken, zodat men altijd van de ene kamer naar de andere kan kijken. Lichtdoorlatende schuifdeuren zoals deze designer schuifdeur kan men het best uitvoeren in egaal wit.

Glas-in-lood designer deuren

klassieke suitedeuren in combinatie met nieuwe stalen schuifdeuren Moderne ramen & deuren van homify Modern
homify

klassieke suitedeuren in combinatie met nieuwe stalen schuifdeuren

homify

Glas-en-lood is ideaal voor gebruik in schuifdeuren. Men kan op deze manier bijna de hele deur uitwerken in glas, zonder dat men bang hoeft te zijn dat de deur snel breekt. Het lood houdt het glas immers goed op zijn plaats. Naast het praktische nut is glas-en-lood ook erg mooi. Bij de designer glas-en-lood deur op deze afbeelding is het glas kleurloos en heeft het lood een simpel rasterpatroon, maar men kan uiteraard ook glas van verschillende kleuren gebruiken en daar allerlei geometrische patronen mee aanleggen. Glas-en-lood is ideaal om van een schuifdeur een echte designer deur te maken.

De designer klapdeur

FritsJurgens taatsdeuren Industriële ramen & deuren van FritsJurgens BV Industrieel
FritsJurgens BV

FritsJurgens taatsdeuren

FritsJurgens BV

Een goed alternatief voor de schuifdeur is de klapdeur. Klapdeuren zijn meestal net zo dun en licht als schuifdeuren en openen naar beide kanten. Deze designer klapdeur is bijna geheel uitgewerkt in dubbelglas dat op zijn plaats wordt gehouden door een stevig stalen frame. Je hebt zo een perfecte doorkijk. De combinatie van dubbelglas en een stalen frame maakt bovendien dat deze deur behoorlijk stevig is en goed isoleert.

Dutch designer doors

Een deur zoals deze staat bekend als een 'Dutch door'. In de zeventiende eeuw schijnen deuren als deze erg populair geweest te zijn in Nederland en in Duitsland. De Dutch door bestaat normaal gesproken uit ten minste twee panelen die apart van elkaar open te klappen zijn. In het bovenste paneel zitten vaak ramen verwerkt. Dit paneel wordt regelmatig opengelaten, vooral bij mooi weer, zodat de buitenlucht naar binnen kan komen en het huis kan luchten. Het onderste paneel blijft meestal dicht. Dutch doors scheppen een rustieke, landelijke ambiance en zijn vooral erg geschikt als achterdeur.

Alles-in-één designer voordeur

Deze designer voordeur combineert alle goede elementen van de voorgaande designer deuren in één. De deur is gemaakt van hardhout en heeft een echte 'hout-look', maar de lichtbruine kleur geeft de deur een zomerse, informele uitstraling. In het bovenste deel van de deuren zijn ramen verwerkt en de deur is afgewerkt met prachtig metaalwerk. Een designer voordeur als deze is ideaal voor het vakantiehuis.

De designer poort

Alle designer deuren die we tot nu toe behandeld hebben waren rechthoekig van vorm. Rechthoekige deuren zij zo alomtegenwoordig dat men bijna zou vergeten dat er ook deuren in anderen vormen bestaan. Een goed voorbeeld is deze deur met ronde boogvorm. Boogvormige deuren of poorten kwamen voor in vele historische architectonische tradities, met name de Romeinse en de Romaanse. De ronde bogen geven de kamer een historisch tintje die de ambiance ten goede zal komen. Bovendien lijkt een grote designer deur met ronde boogvorm al snel op een ware poort.

Japanse designer paneeldeuren

Een bijzonder soort deur, een ware vreemde eend in de bijt, is de Japanse paneeldeur. De vraag is of hier überhaupt wel sprake is van een deur. Deze deur is immers niets meer dan een paneel en kan net zo goed gebruikt worden als onderdeel van een muur of als zonnescherm. Japanse paneeldeuren zijn dun, licht en eenvoudig te verplaatsen. Wie aan paneeldeuren begin kan het beste meteen een hele muur van panelen maken. Om van de ene kamer naar de andere te komen hoef je alleen maar één van de panelen opzij te schuiven.

De minimalistische designer deur

Moderne binnendeur met ingewerkte handgreep van Anyway Doors Modern
Anyway Doors

Moderne binnendeur met ingewerkte handgreep

Anyway Doors

Zoals de minimalisten onder ons weten, zit de schoonheid in de simpliciteit. Hoewel men de deur kan vervaardigen van de mooiste materialen, kan beschilderen met bontste kleuren en kan versieren met de ingewikkeldste decoraties, kan men ook gaan voor een egale witgeverfde deur, zonder opsmuk of houtsnijwerk. Wanneer ook de muren egaal witgeverfd zijn, gaat de deur zo op in de omgeving. De deur trekt geen onnodige aandacht, waardoor de focus komt te liggen op het praktische nut van de deur.

Welk materiaal vindt u het meest geschikte voor uw deur? Laat een reactie achter met uw inspiratie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!