Heggen, muren en hekken: 8 tuinafscheidingen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Heggen, muren en hekken: 8 tuinafscheidingen

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Moderne tuinen van Edelstahl Atelier Crouse: Modern
Loading admin actions …

Een eigen tuin betekent voor velen van ons een klein stukje vrijheid en een extra portie levenskwaliteit. Hier liggen we ontspannen in de zon, kletsen in een gezellige kring met vrienden, vieren tuin- en grillfeestjes, spelen met de kinderen en genieten simpelweg van het leven onder de open hemel. Wat we daarbij niet kunnen gebruiken zijn vreemden op ons grondgebied of nieuwsgierige blikken van de buren. Daarom kunnen we niet zonder een afgrenzing van onze privé-oase. Tuinhekken, tuinmuren of heggen dienen niet alleen als afscheiding maar ook als zichtbeperking en zorgen voor de juiste hoeveelheid privésfeer.

Beplant hekwerk

De klassieker onder de tuinafscheidingen is het hek. Het heeft het voordeel dat het niet te massief lijkt en dat de tuin optisch groter lijkt. Maar, de meeste hekken bieden geen echte privacy en kunnen vaak wat saai en stijf overkomen. De oplossing: het hek aan de binnenkant beplanten! Zo ontstaat er een vriendelijker en individueler geheel met daarnaast een beetje meer privacy.

Hout

Party garden in Sevenoaks, Kent Moderne tuinen van Earth Designs Modern
Earth Designs

Party garden in Sevenoaks, Kent

Earth Designs

Ook schuttingen zijn een geliefde omheining voor het erf. Geen wonder, want er zijn talrijke variaties, waaronder gegarandeerd het perfecte model voor iedere tuin en iedere tuinier. Of het nu de klassieke lengten en latten zijn, of een enkele houtwand als zichtbeperking is door iedere tuineigenaar zelf te bepalen. Maar elke variatie is warm, natuurlijk en laten zich individueel aanpassen aan iedere tuin en iedere stijl.

Schanskorf

Moderne tuinen van homify Modern

Wat op het moment bijzonder populair is als afscheiding zijn de zogeheten “schanskorven”. Daarbij gaat het om met stenen gevulde draadkorven of -stellingen. Wie voor deze vorm van begrenzing kiest kan de draadconstructie zelf vullen of een professioneel gevulde versie nemen. We kunnen de schanskorven naar believen met onze favoriete stenen vullen, deze zelfs in kleuren afwerken, of de korven individueel beplanten. En daarnaast bieden deze draad-steen-constructies vele reptielen, kleine knaagdieren, insecten en ook vogels leefruimte of een nest.

Hekwerk van kunststof

Witte tuinhekken zijn erg geliefd bij tuineigenaren. Maar, wit gelakt hout is erg bewerkelijk niet bepaald weersbestendig. Een mooi alternatief zijn hekken van kunststof, die in vele verschillende kleuren en vormen te verkrijgen zijn. Dit hek van PVC kost amper onderhoud, is makkelijk op te bouwen, roest niet en is niet weergevoelig. Zo kun je jarenlang genieten van een prachtig hekwerk van degelijke kwaliteit.

Heggen

Veel grondbezitters kiezen voor een natuurlijke omheining, want groene heggen zijn voor velen een optisch prettiger alternatief voor steen- en betonmuren of houten schuttingen. Een heg, net als een schutting, kan vele verschillende vormen aannemen. Of je nu kiest voor coniferen of sanseveria; een boomhaag of een begroeid hekwerk; met een beplante omheining stopt de begroeiing niet bij de tuingrens.

Edelstaal

Een modernere vorm van tuinbegrenzing zijn deze kunstzinnige modulen van edelstaal. Ze zijn niet alleen weersbestendig en van lange duur, maar brengen ook een moderne invloed met zich mee dat iedere vorm en grootte kan aannemen.

Natuursteen

Het idee van een muur rondom de tuin is in eerste instantie vaak wat afschrikwekkend. In onze verbeelding zien we ons al ingebouwd door een massieve, manshoge betonnen muur in triestgrijs. Maar het tegendeel is waar: muren kunnen prachtige, decoratieve kunststukjes vormen. Gestapelde, onbewerkte natuursteen bijvoorbeeld wekken een natuurlijke en warme sfeer op in iedere tuin. En wat de hoogte betreft kan ieder zelf bepalen of er nog een laagje bovenop komt of niet.

Een tuinafscheiding is vaak het eerste element dat in een tuin komt en vormt voor velen het belangrijkste deel van hun tuin. Het is niet alleen dat deel dat naar de buitenwereld toe zichtbaar is, maar ook een deel van de complete inrichting van een tuin. Onze experts erkennen het belang van een tuinhek, -muur of heg en zoals we hierboven hebben kunnen zien zijn er zoveel varianten, materialen en stijlen dat we meer dan genoeg keuze hebben onze stijl in onze grensafscheidingen door te laten werken.

Kijk voor nog meer creatieve, praktische en kunstzinnige ideeën naar deze tuinafscheidingen!

Welke vorm van tuinafscheiding spreekt jou het meeste aan? Deel jouw voorkeur hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!