Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Het summum van commerciële architectuur

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Dit keer eens wat anders. Nu even geen huizen, privéproducten of woondecoratie, maar spannende en unieke voorbeelden van commerciële architectuur. Van kapsalons tot creatieve kantoren: we hebben een uitgebreide selectie om te bekijken en om ideeën op te doen voor je eigen projecten thuis.

Ontwerpers en architecten worden steeds avontuurlijker met hun concepten en interieurdesigns terwijl klanten ook steeds enthousiaster worden voor zulke projecten en gemotiveerd zijn cultuur en persoonlijkheid vorm te geven in een professionele context. We nemen je mee op een korte rondleiding en presenteren een aantal van de beste voorbeelden van commerciële architectuur en design dat onze groeiende database heeft te bieden. Kijk maar…

De lezer

In dit voorbeeld zien we een samensmelting van ouderwetse architectuur en nieuwerwets design. De ionische pilaren staan in scherp contrast met het industriële, fabriek-stijl plafond dat weer mooi afsteekt tegen het intens-witte kleurenschema en de prachtig-moderne kasten en schappen. Het is alsof een antieke bibliotheek een compleet nieuwe kijk op het leven heeft gekregen met moderne fittingen, kleuren en, natuurlijk, 21e-eeuwse publicaties.

Gegoogeld

 Kantoor- & winkelruimten door PENSON
PENSON

Google Super HQ

PENSON

Zou je anders verwachten van het Google hoofdkwartier in Londen? Het doel van het vooruitstrevende IT-bedrijf is, zoals altijd, om een sfeer van creativiteit te creeëren voor de werknemers. Penson architecten, die voor de afwerking van dit project relatief onbekend waren, hadden de taak opgedragen gekregen bijna 15.000 m² verdeeld over 5 verdiepingen te veranderen in een “typisch Britse omgeving”. Dit werd gedaan door een aantal beglitterde Union Jacks aan een muur te hangen, mini “secret gardens” op het dak te creeëren, een 200-stoelen-groot event room genaamd “Town Hall” in te richten, een zogeheten “granny flat” toe te voegen en een klein stuk land te reserveren waar Google werknemers hun eigen groente en fruit kunnen verbouwen. Bijzonder!

Vluchtig

  door Katharine Pooley
Katharine Pooley

Heathrow Terminal 5 VIP Suites

Katharine Pooley

Een schitterend voorbeeld van commercieel design zijn deze VIP suites in Terminal 5 van Heathrow Airport in Londen. In een kalme en ontspannende omgeving kunnen reizigers hier landen en zich in alle rust voorbereiden op hun vliegreis. De ruimte lijkt op een exclusieve en luxueuze hotel lobby, en je kunt hier makkelijk vergeten dat je je eigenlijk in één van de terminals van een druk, internationaal vliegveld bevindt.

Game On

 Musea door NRN Design
NRN Design

Games Lounge Exhibition

NRN Design

Deze exhibitieruimte, ingericht voor het National Media museum in Groot Brittannië, toont de geschiedenis en evolutie van populaire computerspellen en gaming consoles. Het idee achter het ontwerp was om de gebruikers en bezoekers van het museum zich te laten voelen alsof ze zich in het spel bevinden. Zoals je kunt zien zijn Tetris-achtige blokken tot verschillende hoogten gestapeld, en zijn gebruikt als zitplaatsen of stellages om verschillende elementen van de tentoonstelling te presenteren. De ontwerpers hebben zich slim laten inspireren door één van de meest populaire spellen te kiezen als basis voor het design. Tetris is het 8-bits spelletje dat meerdere generaties heeft overleefd en vandaag de dag nog steeds intensief gespeeld wordt. Een bijzonder dagje uit voor jong en oud!

Minimalisme

Anukoo is een kleding en fashion-merk dat zich sterk maakt voor duurzaamheid, fair trade en ethisch geproduceerde kleding. Het is dan ook passend dat de winkel de ethos en idealen van het bedrijf weerspiegelt. Het concept bestond uit het creeëren van een ruimtelijke en open sfeer door het gebruik van materialen die, waar mogelijk, in originele staat geïntegreerd werden: zoals het verweerde lichte essenhout op de toonbank en de achtermuur. De overige oppervlakken zijn wit geschilderd, maar hebben een duidelijk textuur, zoals de textielen die erachter tentoongesteld worden. Als geheel is in deze showroom een modern en etherisch effect bereikt.

Koffiegenot

De Diezysiete de Doña María is een Spaans Hotel in Seville met een café en bar daarbij aangesloten. Deze mooie ruimte is een combinatie van ruwe materialen voor de details, kleurige elementen en een lichtdoorlatend design. In deze luchtige en ruimtelijke sfeer kun je je voorstellen hoe je hier in compleet comfort en stijl van je dagelijkse kop koffie geniet, van een cocktail of zelfs een indrukwekkend glas Spaanse wijn.

Haar-stijl

Dit is verre van een gemiddeld kapsalon: Tagliacorto (vrij vertaald 'kortgeknipt') is het geesteskind van het bedrijf MA Studio in Siracusa, Italië. Het concept vat samen, in gebouwde vorm, hoe we de ruimte waarin we leven interpreteren en verwerken: simpel, georganiseerd, vertrouwd en dynamisch.

Gevat

 Winkelruimten door homify

Heb je ooit een wijnbar gezien dat tegelijkertijd eigenzinnig maar ook traditioneel is? Dit concept recreeërt een traditionele wijnkelder en voegt een vleugje modern design toe. De wijnvaten en de houten afwerking representeren de verschillende variaties en kwaliteiten van de beschikbare wijnen uit de directe omgeving. De plaatsing van het wijn-display is perfect geschikt om de wijnselectie tentoon te stellen en wel op zo'n manier dat de collectie doet denken aan een bataljon soldaten dat klaarstaat voor de mars, of, in dit geval, een bataljon wijnen dat klaarstaat om genoten te worden!

Laat je door deze concepten inspireren: of het nu voor een commerciële ruimte is of voor thuis. Trendy, duurzaam, eigenwijs of traditioneel past overal, als jij je er goed bij voelt. Kijk voor meer eigenwijs design eens naar deze opbergideeën of tips voor een industriële stijl.

Welk ontwerp spreekt jou het meeste aan? Vertel ons hieronder waarom!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!