homify 360°: Levensveranderende eco-vriendelijke ontwerpen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

homify 360°: Levensveranderende eco-vriendelijke ontwerpen

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
  door Amaris Elements
Loading admin actions …

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig onze 'carbon footprint' te verkleinen of de hoeveelheid afval die we produceren te verminderen en minder onverantwoorde of meer organische producten te consumeren. Dit onderwerp is vooral een hot topic in de wereld van design: eco-strijders van over de hele wereld zijn bezig locale producten en duurzame materialen te integreren met behoud van hun professionele persoonlijkheid en smaak.

Vandaag laten wij zien wat een selectie aan ontwerpers met het doel onze planeet zo min mogelijk te bevuilen en beschadigen mogelijk hebben gemaakt. Ook laten we zien hoe sommige ontwerpers bijzondere oplossingen bedacht hebben om zo min mogelijk materiaal te verspillen in hun producten.

Huizen op zonne-energie

Dit is een zonne-energie woonproject in Duitsland, waar de installatie van zonnepanelen op de daken van ieder huis genoeg energie opwekken om het zorgvuldig ontworpen huis eronder compleet te voorzien van stroom en warmte. Extra dikke stenen muren (130 cm) zorgen ervoor dat iedere vierkante meter van het huis maar 8kWh per jaar nodig hebben; een nummer dat zelfs lager is dan was voorspeld. Maar als je denkt dat er aan comfort is opgeofferd dan heb je het mis: iedere vloer is verwarmd door middel van een pompsysteem dat door het huis loopt en is verbonden aan de overige warmtebronnen in het huis: zo wordt veel energie bespaard. Energiebesparende technologie van hoge kwaliteit helpt ook hard mee om de energieuitstoot te verminderen en de levensstandaard te verhogen!​

Chloorvrij filteren

Met behulp van de nieuwste technologische methoden en het gebruik van puur natuurlijke filtratie blijft deze vijver perfect schoon: zonder gebruik van de conventionele chemische stoffen. Dit systeem is zelfs uit te breiden voor een compleet natuurlijk en schoon zwembad zonder schadelijke stoffen en met minimaal onderhoud nodig: het kleine ecosysteem waar de vijver deel van is houdt zichzelf op een natuurlijke manier bij.

Verantwoorde bouwmaterialen

Dit huis is helemaal geconstrueerd van alleen hernieuwbare, duurzame en milieuvriendelijke bouwmaterialen. Zoals je ziet is er niet aan stijl ingeleverd om dit resultaat te bereiken; want dit huis ziet er vanbinnen net zo fris en open uit als de omgeving. Vooral de strakke houten vloer is een verrassing en laat zien dat verantwoorde materialen zelfs inspiratie kunnen bieden voor compleet nieuwe stijlen en producten!

Houten poef

De ontwerper van deze houten poef heeft zich geen moeite bespaard zo min mogelijk materiaal te gebruiken, en het resultaat is dit mooie design dat ook nog multifunctioneel en duurzaam is. Deze poef kan dienst doen als tafel, bijzettafel, stoel en standaard, door de robuuste constructie. Wie wil er nog stoffering met een stijlvol en praktisch product als dit? Het originele ontwerp leent zich ook voor verschillende afmetingen, stijlen en kleuren waardoor dit kunstwerkje in ieder huis en in iedere inrichting thuis is!

Natuurlijke dakbedekking

Als je een manier zoekt om je dak te isoleren zonder je carbon footprint met een aantal schoenmaten te vergroten heb je misschien al gedacht aan een strodak. Maar, als je liever een goedkoper of natuurlijker alternatief wil dan is een dak gemaakt van mos precies wat je zoekt. Dik en vochtig in de winter – en dus zo min mogelijk warmteverlies – droog en los in de zomer – en dus een betere warmtedoorlating.

Wat al deze ideeën met elkaar gemeen hebben is de creativiteit en originaliteit die de ontwerpers hebben tentoongespreid ondanks de beperkende factoren van duurzame, locale en verantwoorde materialen en energiezuinigheid. Niet alleen wordt aan deze eisen ruim voldaan, deze experts zijn met de eisen aan de slag gegaan en hebben beperking omgezet in creativiteit, productiviteit en een overdaad aan stijl!

Op zoek naar meer eco-vriendelijke ontwerpen? Bekijk dan de producten van homify's eco-design experts.

Hoe ben jij milieubewust bezig in je huis en in je leven? Vertel jouw verhaal hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!