10 Verschillende Schuurramen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 Verschillende Schuurramen

press profile homify press profile homify
Moderne garage van matteo avaltroni Modern
Loading admin actions …

Eigenlijk zien we heel weinig artikelen over schuurramen (of heb ik alleen dat gevoel?). Het is en blijft toch wel een essentieel onderdeel van de schuur/garage ruimte, dus zeker de moeite waard om te bespreken.

Raak in dit artikel geïnspireerd door 10 verschillende schuurramen, die elk perfect matchen bij elke schuur/garageruimte dat hieronder wordt afgebeeld. Elke raam straalt hierin zijn unieke kant uit. We gaan ze alle 10 bekijken – van traditioneel en typisch Scandinavische stijl naar modern en/of een combinatie van allebei. Het kan allemaal! Dus hopelijk genoeg inspiratie voor een ieder?! Laten we maar gauw beginnen dan.

Mooie versiering

Houten garages Landelijke garage van Geldersche Houtbouw Landelijk
Geldersche Houtbouw

Houten garages

Geldersche Houtbouw

Wat een mooie afwerking is er gedaan bij de ramen in deze ruimte. De combinatie van de groene (randen) en rode kleur (bewerking in het glas) met het witte glas geeft het een traditionele sfeer (inclusief de vorming in de ramen) en met zoveel lichtval lijkt het groter. Nog iets gaaf is dat er goed is nagedacht over de kleurcombinatie met de rest van de ruimte. De witte achtergrond werkt hier goed af met de ramen en niet te vergeten het houten plafond. 

Grote cirkel

Dutch Mountain Moderne garage van KRFT Modern
KRFT

Dutch Mountain

KRFT

Eerste indruk is een kale (onafgewerkte) ruimte, maar zeker een stoere afwerking met het raamgedeelte! Als je heel goed kijkt, zie je dat de binnenkant van het ronde raam is afgewerkt met hout. Er is (nog) geen glas ingewerkt, maar misschien is dat ook de bedoeling? Geen idee! Het zou zeker niet misstaan maar uit veiligheidsredenen kan het misschien wel handig zijn… Zo een unieke raam misstaat in zo een ruimte in ieder geval niet! 

Standaard model

Houten garages Landelijke garage van Geldersche Houtbouw Landelijk
Geldersche Houtbouw

Houten garages

Geldersche Houtbouw

Dit is het standaard type model voor een schuur, voornamelijk op een boerderij (idyllisch beeld) . Het straalt traditie uit. De ramen zijn met witte verf afgewerkt en steken heel mooi af bij de groene deur die ook een vleugje wit heeft meegekregen. Gezien het aantal ramen komt er zeker een mooie lichtval naar binnen. Niet te vergeten ook bovenop voor de zolder. 

De Nederlandse bouwspecialist Geldersche Houtbouw heeft alles – bij deze houten schuur – op een unieke en stijlvolle manier ontworpen. Het straalt toch wel een bepaalde charme uit en alles voelt ook compleet bij het gehele plaatje. Ze hebben een perfect eindresultaat gecreëerd met dit ontwerp.

Doorkijk ramen

Moderne garage van homify Modern

Wauw! In één oogopslag geven de doorkijkramen in deze foto de hele ruimte (ontworpen door sapphire spaces) een moderne stemming. De prachtige grote ramen zijn ongeveer vanaf kniehoogte tot aan het plafond afgewerkt en gecombineerd met een mooie roodbruin houtachtige venster. De tussendeur die naar het keukengedeelte leidt, is ook afgewerkt met dezelfde houttype als het raam. Wat de combinatie met de grote ramen ook mooi afwerkt, is de mooie witte muur en de zachte tinten (meubilair en de accessoires) die in het interieur terug naar voren komen. Alles ziet er zo smetteloos en mooi uit. 

Kleine raampjes

Net als mensen hebben we ramen in alle soorten en maten. Dat bewijst deze foto hier ook. De kleine ramen passen hier zo goed bij de houten schuur. Ze zijn niet zo groot maar goed genoeg om wat natuurlijk lichtval naar binnen te krijgen en/of even naar binnen te piepen. Het is in een simpele en standaard beige kleur hout afgewerkt maar kan altijd gezellig opgefleurd worden met een plantje in leuke tinten. Een heel mooi ontwerp om te zien – hoe kleine ramen prachtig gecombineerd kunnen worden met grote houten deuren.

Typisch scandinavisch

Wooden garages Klassieke garage van Quick garden LTD Klassiek
Quick garden LTD

Wooden garages

Quick garden LTD

Deze houten schuur heeft precies de uitstraling van een typisch Scandinavische spa huisje (behalve de twee grote houten deuren natuurlijk). Het ziet er groot genoeg uit om het noodzakelijke in kwijt te kunnen (of te gebruiken als garage voor de auto natuurlijk). En het lijkt erop dat de houten ramen en deur van weerspiegelend glas zijn gemaakt (je kan de reflectie van de boom terugzien in het glasgedeelte). Een prachtig ontwerp in een mooie groene omgeving.

Moderne versie

Een mooie moderne versie geeft deze schuur/garageruimte. De langwerpige dunne raam dat heel vakkundig met hout is afgewerkt, steekt heel mooi af tegen de bakstenen muur en de witte garage deur. Of er voldoende natuurlijk lichtval via het raam binnen zal komen is natuurlijk een goede vraag. Maar er zal vast wel voldoende kunstmatig licht aanwezig zijn aan de binnenkant. Al met al geeft deze langwerpige raam een moderne steek aan de rest van het schuur/garage gedeelte. De ontwerpers hebben een heel mooi plaatje gecreëerd bij dit design. 

Mini schuur

Moderne garage van Buntwerk Modern

Een mooie opbergplek voor de gereedschappen die veel voor de tuin worden gebruikt. Zo een schuur heeft niet zoveel natuurlijk lichtval nodig, dus ook niet zoveel ramen. 

Echter het bijzondere bij deze raam is dat het in plaats van met glas, met hout is afgewerkt (althans die indruk krijg ik uit de foto). Of het wel of niet zo is, maakt dit houtgedeelte bij het raam toch wel bijzonder. Daarnaast is er ook bij stil gestaan om de kleur van de houten raam te matchen met de gestreepte lijnen op de rest van schuur en de deur. 

Helemaal van hout

Geen glas te zien bij deze schuur/garageruimte. Het is volledig met natuurlijk hout afgewerkt en tussen de spleetjes door kan er wat extra natuurlijk lichtval binnenkomen. De geopende ramen geven een rustieke en natuurlijke uitstraling en geeft mij direct het gevoel alsof ik in het bos ben, terwijl dit huisje zich net zo goed in de achtertuin van een drukke stad kan bevinden. Een prachtig geïnspireerd project.

Mooi genoeg

Alles valt in dit plaatje precies op z'n plek! Het is mooi genoeg voor al het materiaal dat bij elkaar is geselecteerd voor de schuur. Het lijkt erop dat het raampje met een donkere tint glas is afgewerkt. Of is dat gewoon schijn ? Het straalt in ieder geval iets mysterieus uit en valt goed te combineren met het grove natuurlijk hout dat met de rest van de schuur is bewerkt. Daar is dus zeker goed over nagedacht want het laat de houten schuur op een bijzondere wijze stralen.

Nog meer foto-inspiratie opdoen van soortgelijke tuinhuisjes? Klik dan hier om een andere ideabook te bekijken.

Wat vindt jij zelf van deze tien verschillende schuurramen? Wij zijn zeer benieuwd naar jouw reactie! Stuur een bericht hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!