Twee specialismen gecombineerd: architectuur en interieurontwerp!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Twee specialismen gecombineerd: architectuur en interieurontwerp!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Werken met contrasten:  Eetkamer door MEF Architect, Eclectisch
Loading admin actions …

Als je regelmatig een kijkje op homify neemt, dan weet je als geen ander dat je heel veel verschillende professionals kunt vinden. Vaak zijn de vakgebieden behoorlijk afgebakend, maar soms kom je een interessante ‘cross over’ tegen. En dat geldt ook zeer zeker voor het werk van MEF Architect. Deze architect, met Italiaanse roots, ontwerpt niet alleen de meest mooie gebouwen, ook de inrichting neemt ze graag voor haar rekening. En daarom gaan we het met je hebben over het combineren van twee specialismen: architectuur en interieurontwerp. Laat je lekker inspireren door de fraaie voorbeelden die we je laten zien.

Kunstzinnige inslag

Een architect die ook interieurontwerp verzorgt? Dat kan alleen maar een kunstzinnige inslag opleveren! En als je naar de foto van deze hal kijkt dan valt dat ook direct op. Vooral het eclectische gebruik van kleuren en vormen is iets wat gelijk in het oog springt. Het uitgangspunt van de professional is dan ook vooral om het interieur als een soort van expositie naar voren te laten komen. Toch wekt het zeker niet de indruk dat je in een museum woont. Let uiteraard ook even op de prachtige lichtinval. De foto is op een sombere dag gemaakt, maar nog steeds is hier aan daglicht geen gebrek!

Trap als center piece

Echte architectuur is al een kunstvorm op zich. De trap in deze ruimte is daar een mooi voorbeeld van en mag een waar center piece worden genoemd. De cactussen vormen een hele fraaie tegenhanger van de moderne architectuur. Maar laten we het nog even over de trap hebben: vind jij het ook geen plaatje? De natuursteen zorgt voor een bijzonder eclectisch tintje. En ook het raam achter de trap is op een perfecte plek aangebracht. Een fantastisch uitzicht naar buiten haalt de natuur als het ware naar binnen. Daar is zeker goed over nagedacht.

Nog een keer de trap

We zien dezelfde trap hier nog een keer beeld, maar nu vanuit een compleet ander perspectief. De eclectische samenstelling van het interieur trekt direct de aandacht. Italiaans design is er dan ook zeker in te herkennen! Verder is de trap met zeer veel oog voor detail afgewerkt, de trapleuningen zijn daar ook een fraai voorbeeld van. En ook die stoel in de gang is er vast niet zonder reden geplaatst.

Ideeën voor jouw huis

eetkamer:  Eetkamer door MEF Architect, Eclectisch Glas

Brengt het zien van deze fraai ingerichte interieurs jou op goede ideeën voor jouw eigen huis? Deze foto kan daar wat ons betreft ook zeker onder vallen! Een fraai modern interieur met veel design. De toepassing van zo’n fraaie kandelaar en wat bloemen zorgt ook voor een subtiel zacht, haast klassiek, tintje. Een wel doordacht plan waar ook de lichtinval bij betrokken is. En dat zijn toch zeker de voordelen als je een architect aan het werk zet. Deze kijkt namelijk verder dan het interieur alleen, maar laat ook de vormgeving van het huis een belangrijke rol spelen. Eigenlijk zouden architecten dat vaker moeten doen: hun eigen ontwerp op fraaie wijze inrichten.

Aan tafel!

eettafel:  Eetkamer door MEF Architect, Eclectisch Glas

Zie jij jezelf al in deze eetkamer zitten? Aan tafel gaan is hier zeker geen straf. Het eclectisch inrichten is hier ook weer tot een hoogtepunt gekomen. Let maar op de fraai combi van het oosterse kleed, de moderne tafel en een klassiek dressoir. En ook het plafond is hier op zo’n prachtige wijze vormgegeven. Wederom een totaalplaatje om naar te kijken en vooral om van te genieten. Ook de vele accessoires maken het geheel af. Wat ons betreft mag MEF Architect wel vaker een interieur gaan ontwerpen! En wil jij nog meer fraai ingerichte huizen zien? Bekijk dan dit artikel even! 

Ook aangenaam verrast door deze foto's? We vernemen je reactie graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!