De keukentegels die het verschil maken

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De keukentegels die het verschil maken

Fleur Hartel Fleur Hartel
Renovatie herenhuis te Den Haag:  Keuken door Kodde Architecten bna,
Loading admin actions …

Een mooie tegelwand kan de keuken helemaal af maken. Hieronder tien voorbeelden; van een veilige keuze met een tegel die precies past bij de rest van de keuken tot een tegel die de keukenwand tot heus kunstobject maakt.  

Na het lezen nieuwsgierig geworden op welke manieren een keuken zich nog meer kan onderscheiden? Klik hier voor meer inspiratie.

Reliëf

 Keuken door homify,

Deze moderne en frisse keuken heeft wel een heel bijzondere tegelwand. Er is niet alleen gekozen voor een opvallende kleurencombinatie van verschillende tinten blauw, maar de tegels hebben ook een reliëf. Dit zorgt voor een nog levendigere uitstraling. Nieuwsgierig hoe deze wand gemaakt is? Klik hier om het project te bekijken.

Simpel en trendy

Garage Loft:  Keuken door BRICKS Studio,
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Keukentegels die eigenlijk geschikt zijn voor elke stijl, zijn deze simpele witte tegels met zwarte omlijning. Ons doen ze denken aan de ouderwetse 'slagerstegels' en die zijn in allerlei formaten en zowel in glans als mat uitgevoerd, terug te vinden in de keukens van nu. Het lijkt erop dat ze een kleine comeback maken in de moderne keuken, maar we zien ze ook in bijvoorbeeld landelijke keukens. Hier halen de witte, glanzende tegels mooi de zwarte kasten op en geven ze iets fris aan de combinatie met de betonvloer.

Oudhollands met een twist

blue red and yellow:  Keuken door José den Hartog,
José den Hartog

blue red and yellow

José den Hartog

Met zulke bijzondere tegels als op deze keukenwand, gaat de keuken haast meer over kunst dan over koken. Dit is een inspiratiebron voor degene die een simpele keukentegel maar doorsnee vindt en zoekt naar een heuse eyecatcher. José den Hartog maakt tekeningen op keramiek en levert op maat gemaakte tegels. Ze laat zich overduidelijk inspireren door oudhollandse afbeeldingen en Delfts blauw. Klik hier voor meer werk van Den Hartog.

Wit en clean

Bennebroekstraat, Amsterdam:  Keuken door Bendien/Wierenga architecten,
Bendien/Wierenga architecten

Bennebroekstraat, Amsterdam

Bendien/Wierenga architecten

De helemaal witte keuken zal de meeste mensen aanspreken; het geeft een prettig 'cleane' uitstraling en dat wordt snel geassocieerd met een ruimte die hygiënisch en opgeruimd moet zijn. Hier is een fijne tegel gebruikt met glanslaag. De uitstekende platforms waarop objecten kunnen staan, geven de keuken iets opvallends. Zo is wit zeker niet saai.

Dubbelop

Ceramica Fioranese Cementine:  Keuken door Badkamer & Tegels magazine,
Badkamer & Tegels magazine

Ceramica Fioranese Cementine

Badkamer & Tegels magazine

De keuze voor de ene mooie tegel hoeft een keuze voor een andere mooie tegel niet uit te sluiten, sterker nog; ze kunnen elkaar juist versterken. Zoals op deze foto; hier zijn twee verschillende soorten tegels gebruikt. Dat zou tot hoofdpijn kunnen leiden, maar omdat de tegels in dezelfde kleur zijn gehouden, pakt het juist goed uit. De rest van de keuken is vrij sober gehouden en dat moet ook wel, want anders wordt het snel teveel. Op deze manier spatten de tegels er uit. Een slimme optie voor de moeilijke beslisser.

Klassiek

Renovatie herenhuis te Den Haag:  Keuken door Kodde Architecten bna,
Kodde Architecten bna

Renovatie herenhuis te Den Haag

Kodde Architecten bna

Dit renovatieproject is gedaan door Kodde Architecten. Dankzij de combinatie van de tegels en de rest van de keukenmeubels krijgt de ruimte de uitstraling van een rustiek landhuis. De lichtste kleuren van de tegels op de vloer zijn gebruikt voor de muren, dat maakt dat de keuken, ondanks de hoeveelheid van tegels, toch zijn rustige karakter behoudt. Omdat de tegels niet tot het plafond zijn doorgevoerd, behoudt de ruimte optisch zijn hoogte.

​Mozaïek

Mozaïektegels doen het goed in badkamer, maar zeker ook in een keuken. Vaak wordt er gekozen voor blauwe kleuren die aan de zee doen denken, of wordt er een variant in lichte paarlemoerachtige tinten uitgevoerd. Het geeft de keuken in ieder geval iets fris en speels, dankzij de glans die de tegeltjes hebben. Hier is de pastelkleur een absolute verrassing in combinatie met het bruin van de houten keukenkastjes en de moderne uitstraling van de rest van de keuken. Ook goed werkt het contrast tussen het kleine formaat van de tegeltjes versus de grote vierkanten deuren van de kasten. 

Net iets extra's

 Keuken door homify,

Voor wie een hele wand met keukentegels te druk vindt, maar wel net iets extra's wil toevoegen aan de keuken, is er een simpele oplossing; ga voor slechts een strook met tegels. Dat kan, zoals op de foto, op de wand achter de kraan en wasbak zijn, maar het kan natuurlijk ook op een andere plek in de keuken uitgevoerd worden. Het hoeft niet horizontaal, misschien is verticaal wel een goede optie. Op deze manier krijgt de keuken wat meer speelsheid, maar wordt het risico dat de tegels teveel van het goede zijn, uitgesloten. En natuurlijk kan dan altijd later toch de wand nog helemaal vol worden gemetseld. 

Spannend zwart

Het gebruik van zwarte tegels in de keuken, zal de meeste mensen niet meteen aanspreken. Waarschijnlijk vanwege de angst dat de keuken zo snel een donker hol wordt. Maar zwart kan ook juist een warme en stijlvolle uitstraling geven aan de ruimte. Op deze foto is goed te zien hoe een balans gevonden kan worden; dankzij onder meer de witte omlijning van de tegels en de keukenkastjes van lichte houtsoort, neemt zwart niet de overhand, maar geeft het wel een gedurfde uitstraling.

Mediterrane verrassing

Iedereen kent de vrolijke tegels uit de Mediterrane landen wel; vaak in prints met blauw, oranje, groen en geel. Het vakantiegevoel wordt bij het zien van deze foto dan ook meteen opgewekt. Dit soort tegels komen vaak terug in een keuken met een meer landelijke stijl. Wat hier dan ook opvalt, is dat de keuken verder zeer modern ingericht is. Zo zorgen de tegels voor een nog verrassender effect. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!