Lekker Anders: Wat Maakt het Wonen in een Container zo Inspirerend?

Johan van Dijk Johan van Dijk
MOVI SHIPPING CONTAINER HOUSES , MOVİ evleri MOVİ evleri Buitenhuis
Loading admin actions …

Het zou kunnen dat je bij het lezen van de titel al bijna af wilt gaan haken, maar dat moet je zeker niet doen! Wij kunnen je namelijk laten zien aan de hand van het mooie werk van de architecten van MOVI EVLERI uit de Turkse stad Istanbul, dat een container voor zeer inspirerend wonen kan zorgen. Ga er dus zeker even voor zitten en zie dat architectuur en interieurarchitectuur ook in containervorm aangeboden kunnen worden.

Ideaal is aan een dergelijk huis ook nog eens dat je telkens kunt verhuizen en je eigen huis weer opnieuw kunt gebruiken. Niet slecht toch?

Een leuk rustiek ontwerp

Je ziet vast wel eens containerwoningen staan die bijvoorbeeld voor studentenhuisvesting worden gebruikt. Ook wij moeten toegeven dat dit afgezien van een fel kleurtje vaak niet de meest aantrekkelijke bouwwerken zijn om naar te kijken.

Maar wat nou als je de container voorziet van een aantal extra’s om de uitstraling (en het wooncomfort!) wat te verhogen? Wat ons betreft zijn deze professionals daar zeer zeker in geslaagd door voor een leuk rustiek ontwerp te kiezen. Zo heb je een container met een veranda en leuke luifeltjes die een hele eigen en karakteristieke uitstraling heeft. 

Gezelligheid

Zie je ook de gezelligheid en knusheid van dit ontwerp als je naar deze foto kijkt? Het is allemaal niet gelikt en super strak afgewerkt, maar gewoon lekker rustiek en easy going. En bovendien is het ook nog eens een oplossing die helemaal niet zoveel geld kost.

Ideaal als je graag een eigen woning wilt hebben, maar niet zo’n heel erg groot budget hebt. ’s Avonds is het na een dag hard werken heerlijk om op een plekje als dit even lekker bij te komen en te genieten van de omgeving. Wij zien dat wel zitten!

Het interieur

Had je al enig idee hoe de container er vanbinnen uit zou zien? We laten je uiteraard met het doel om je daar een beter beeld van te geven een foto van het interieur zien. Heel groot is het misschien niet, maar het is zeer zeker wel heel gezellig en praktisch ingericht.

Geen ruimte voor een tv-meubel? Dan hang je de tv toch gewoon op! En uiteraard wil je binnen niet tegen de stalen wanden van een container aan kijken en daarom is een fraaie witte houten lambrisering aangebracht. Met enige isolatie ertussen kun je er dan lekker warmpjes bij zitten.

Nog een ontwerp

Was het eerste model leuk om naar te kijken, dit ontwerp spreekt misschien nog wel meer tot de verbeelding. Dit noemen we nou architectuur in containervorm! Vooral de toepassing van veel glas maakt het een zeer dynamisch beeld om naar te kijken.

En dat geldt ook zeker voor de toepassing van hout: het zorgt voor een fraai rustiek tintje en maakt het beeld zonder meer een stuk levendiger. Als vakantiewoning is dit ontwerp erg geschikt, maar ook voor permanente vestiging is het zeker geen slecht idee! En wil je ook nog even weten hoe het er binnen in de woonkamer uit is komen te zien? Kijk dan nog even verder! 

Ruim interieur

Deze containerwoning wordt gekenmerkt door een zeer ruim interieur en is daarnaast ook ontzettend leuk ingericht. Het doet daarmee zeker niet onder voor een ‘gewoon’ huis en kan dus prachtig laten zien hoe leuk het kan zijn om in een container te wonen.

We weten natuurlijk niet of we jou kunnen overtuigen, maar deze voorbeelden hebben ongetwijfeld een positieve bijdrage geleverd. Wil je ondertussen nog iets meer weten over huizen die in een container te vinden zijn? Dit artikel laat je er nog meer over weten! 

Is het iets voor jou, een containerwoning? 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine