Inspiratie en ideeën voor een blauwe keuken

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Inspiratie en ideeën voor een blauwe keuken

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Kitchen 'blue'/ Keuken 'spa blauw' Industriële keukens van Blok Meubel Industrieel
Loading admin actions …

Blauw is de nieuwe trendkleur in keukenland. En waarom zou je ook niet wat kleur toevoegen aan deze ruimte vol leven en creativiteit? Er wordt gezegd dat blauw een koele kleur is en daarom minder geschikt is voor je keuken. Maar niets is minder waar. Wanneer je blauw met de juiste accenten toevoegt, zorgt deze kleur juist voor heel veel sfeer.

Blauw is een zeer rustgevende kleur die ons doet denken aan zomer en de helderblauwe lucht en azuurblauwe mediterrane zee. In de feng shui zijn de positieve effecten van deze kleur al veel langer bekend. Het is de ideale kleur om je gezondheid te verbeteren en om tot rust te komen. En dat zal voor de meesten van ons zeer welkom zijn!

Kijk even mee naar alle inspirerend manieren waarop je blauw kunt toevoegen aan je keuken…

Felblauw voor een wow effect

Kitchen 'blue'/ keuken 'spa blauw' Industriële keukens van Blok Meubel Industrieel
Blok Meubel

Kitchen 'blue'/ keuken 'spa blauw'

Blok Meubel

Deze keuken zal aan niemand onopgemerkt voorbij gaan. En juist met zo'n felle kleur kun je een fraai en uniek accent neerzetten in je huis. Zeker wanneer je alleen maar een keukeneiland plaatst in deze kleur. De baksteenmuur en het houten keukenblad zorgen voor wat sfeervolle, rustieke accenten waardoor deze keuken niet puur modern oogt.

Een prachtige grijsblauwe keuken

Naast fel blauw zien we ook veel grijsblauw in het interieurdesign deze jaren. Het zorgt voor een stijlvolle sophisticated look en is iets minder opvallend dan de andere tinten blauw omdat het meer de richting van grijs op gaat. Bovendien is grijsblauw een tijdloze kleur die je niet snel zat wordt en daardoor tijdloos is.

Blauwe landelijke keuken

Blauw is de perfecte kleur voor leuke accenten in de landelijke keuken. Deze kenmerkt zich vaak door veel beige, neutrale en zandkleurtinten waardoor je met een kleuraccent veel sfeer kunt toevoegen aan deze keuken. Vaak zien we in deze keuken de ouderwetse Delftsblauwe tegels achter het fornuis of als accentmuur. Maar ook tegels met geometrische patronen in blauw voegen hier een prachtig accent toe.

Blauw op je muren

Keuken Scandinavische keukens van Koho Scandinavisch
Koho

Keuken

Koho

Kies je toch liever voor een witte keuken dan kun je met blauw natuurlijk ook op allerlei anderen manieren fraaie accenten toevoegen. Naast grijsblauw is ook hemelsblauw een kleur die we veel tegenkomen. En dit prachtige zachte blauw zorgt natuurlijk voor een hele frisse, heldere en rustige sfeer in je keuken.

En ook in de moderne keuken kan hemelsblauw een zeer fraaie toevoeging zijn…

Lichtgrijze PU Mono gietvloer in moderne keuken van Motion Gietvloeren Modern Kunststof
Motion Gietvloeren

Lichtgrijze PU Mono gietvloer in moderne keuken

Motion Gietvloeren

Accentueer het blauw met de juiste verlichting

Maatwerk keukenontwerp Moderne keukens van Grego Design Studio Modern
Grego Design Studio

Maatwerk keukenontwerp

Grego Design Studio

Plaats wat fraaie sfeerverlichting waarbij de lichtbundel op je blauwe accentmuur schijnt om deze extra te benadrukken. Kies voor een combi van sfeerverlichting en heldere werkverlichting in je keuken voor een warme sfeer of voldoende licht wanneer je er aan het werk bent.

Of met een vaas bloemen en fruitschaal…

Keuken met Marrkech Walls Polar Blue en Traditional Paint lak op waterbasis in de kleur Black Hills Moderne keukens van Pure & Original Modern
Pure & Original

Keuken met Marrkech Walls Polar Blue en Traditional Paint lak op waterbasis in de kleur Black Hills

Pure & Original

Een simpele vaas met bloemen of fraaie design fruitschaal met fruit zijn ook ideaal om je blauwe wanden extra te benadrukken. Het lijkt bijna wel een stilleven zo. En denk ook eens aan een andere schildertechniek zoals op deze muur met verwassen of craquelé effect. Zeer trendy ook en dit zorgt voor een heel fraai en uniek effect.

Moderne splashback

"Guell remastered" keuken achterwand op Pimp Superior materiaal Eclectische keukens van PimpYourKitchen Eclectisch
PimpYourKitchen

Guell remastered keuken achterwand op Pimp Superior materiaal

PimpYourKitchen

Ben je op zoek naar iets unieks dat voor een fraai artistiek accent zorgt? Denk dan eens aan een art spatwand boven je aanrechtblad. Staat fenomenaal in de moderne keuken en je hoeft geen kunst meer aan de wand te hangen.

Een paar blauwe kastjes

DanKuchen keukenimpressies Landelijke keukens van DanKüchen Studio Hengelo Landelijk
DanKüchen Studio Hengelo

DanKuchen keukenimpressies

DanKüchen Studio Hengelo

Wil je een subtiel kleuraccent? Plaats dan tussen je gewone kastjes een paar kastjes in een kleur. Wanneer je inrichting erg neutraal is, dan kun je met een paar gekleurde keukenkastjes prima een fris accent toevoegen. Schilder de binnenkant van een paar open kastjes of spuit een paar kastdeurtjes in een fraaie blauwe tint.

Blauwe tegels

En last but not least kun je ook met tegels een mooi kleuraccent toevoegen boven je aanrechtblad. Trendy is ook om verschillende nuances van dezelfde kleur te mixen of om een andere vorm tegel of metallic tint te kiezen. Natuurlijk is deze keuze wel wat permanenter dan een blauwe muur, maar je kunt tegels eventueel ook overschilderen met tegelverf.

Is jouw keuken erg smal? Misschien is dit artikel dan interessant voor je: 12 tips bij een smalle keuken die je nog niet kende.

SCHUURWONING MET MODERNE KEUKEN, ANTRACIET van ID-Architectuur Modern
ID-Architectuur

SCHUURWONING MET MODERNE KEUKEN, ANTRACIET

ID-Architectuur

Antieke eendeurs kast in blauw van Were Home Rustiek & Brocante
Were Home

Antieke eendeurs kast in blauw

Were Home

Open keuken van Studio Inside Out

Restaurant SYR is geschilderd met de kleuren Ashes en Yellow Moderne keukens van Pure & Original Modern
Pure & Original

Restaurant SYR is geschilderd met de kleuren Ashes en Yellow

Pure & Original
Is het iets voor jou, een blauwe keuken? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!