9 mooie en sfeervolle voorbeelden van een olijfgroen interieur

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

9 mooie en sfeervolle voorbeelden van een olijfgroen interieur

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Villa: Woonkamer door Bongers Architecten,
Loading admin actions …

Groen is een grote trend in het woondesign deze jaren. En niet zonder reden: het is een organische , natuurlijke kleur die ons herinnert aan het leven, vitaliteit, groei en de natuur. Het zorgt voor een frisse, opgeruimde en vriendelijke sfeer. Met deze kleur kun je dus ook prima een natuurlijke vibe toevoegen aan je huis.

Naast diverse schakeringen van olijfgroen zien we ook blauwgroen, mosgroen en mintgroen. Stuk voor stuk tinten die elk voor een totaal andere sfeer zorgen. We geven je wat inspiratie hoe je groen op fraaie wijze kunt toevoegen aan je interieur.

1. Perfect in een industrieel interieur

Woonhuis in Hengelo: Keuken door Molitli Interieurmakers,
Molitli Interieurmakers

Woonhuis in Hengelo

Molitli Interieurmakers

Olijfgroen combineert prachtig met ruwe onbewerkte materialen zoals hout, beton en een gietvloer. Kies voor een lichte nuance voor een fraai subtiel effect. Juist zo'n lichte tint op de muur maakt het verschil. Stel je eens voor dat alles in deze woonkamer kraakhelder wit was? Dat zou een totaal andere sfeer opleveren. De bos veldbloemen in gekleurde vaas op tafel maakt het af. We love it!

2. Mosgroen voor vitaliteit en zonnigheid

Sfeervolle lichte moderne woonkeuken met kookeiland en zwarte krukken: Woonkamer door Denk Ruim Over Interieur,
Denk Ruim Over Interieur

Sfeervolle lichte moderne woonkeuken met kookeiland en zwarte krukken

Denk Ruim Over Interieur

Hou je van een zonnig interieur, maar niet van geel? Denk dan eens aan mosgroen. Een prachtige natuurtint die doet denken aan het helder groene mos dat we in het bos vinden en dat een en al leven en vitaliteit uitstraalt. Het zorgt voor een zeer zonnige en warme sfeer in huis. Combineer deze tint met veel hout voor een heerlijke nature vibe .

3. Wil je niet verven? Accessorize dan je interieur

LIVING city chic: Woonkamer door living by JM,
living by JM

LIVING city chic

living by JM

Misschien vind je een muur verven een wat al te rigoureuze aanpak of teveel werk. Dan kun je ook met de juiste accessoires een prachtig groen accent neerzetten (of huur een professional in voor het schilderen). Verzamel wat verschillende soorten en formaten groene flessen bij de recycle en plaats ze bovenop een kast. Op de bank kun je groene pluche kussens en plaids toevoegen voor wat extra warmte deze winterdagen. Zorg er wel voor dat alles bij elkaar een samenhangend geheel vormt.

4. Ook prachtig in de keuken!

Barnwood keuken: Keuken door RestyleXL,
RestyleXL

Barnwood keuken

RestyleXL

De keuken is natuurlijk de plek bij uitstek voor een organische, levendige sfeer en dus leent groen zich perfect voor een leuk accent in je keuken. Het combineert prachtig met vergrijsd hout en zwart staal. Elke tint groen geeft weer een andere sfeer dus haal zeker eerst wat kleurstaaltjes om even goed te bekijken welke schakering het beste past in jouw keuken.

5. Mintgroen: frisse nature vibe

 Woonkamer door Connox,

Ook mintgroen is prachtig in de keuken en het combineert perfect met materialen als riet, bamboe, groene planten en licht hout. Het zorgt voor een frisse natuurlijke look met Scandinavisch tintje. Zo zie je dat je met een iets andere tint, in combinatie met andere materialen een compleet andere look kunt neerzetten.

6. Accentmuur in een koof

moderne woonkamer en suite met behaaglijke open haard: Woonkamer door StrandNL architectuur en interieur,
StrandNL architectuur en interieur

moderne woonkamer en suite met behaaglijke open haard

StrandNL architectuur en interieur

Heb je ergens een losse muur of inham/koof? Dan is dat de perfecte plek voor een leuk kleuraccent. Ook leuk om een ton sur ton effect te creëren door er een stoel voor te plaatsen in een iets donkerder tint. Een accentmuur is ook een ideale manier om een apart hoekje te maken in je woonkamer. De kleur op de muur in combinatie met de meubels vormen zo een mooi geheel.

7. Verlichting om te accentueren

​Interieurontwerp hoeve Cortenbach, Voerendaal: Woonkamer door Ontwerpbureau Op den Kamp,
Ontwerpbureau Op den Kamp

​Interieurontwerp hoeve Cortenbach, Voerendaal

Ontwerpbureau Op den Kamp

Plaats een wandlamp op je groene accentmuur voor een extra accent. Met een lichtbundel die zowel naar boven als naar beneden schijnt, zijn alle ogen straks op deze muur gevestigd! Bovendien ook heel sfeervol zo'n wandlamp aan de muur.

8. Grijsgroen

Ook donker grijsgroen is zeer on trend en zorgt voor fraaie accenten in een industrieel interieur. In combinatie met beige en lichte houtsoorten en de juiste sfeerverlichting straalt zelfs zo'n industriële setting een en al warmte en huiselijkheid uit.

9. Combineer groen met groene planten

Marrakech Walls in de kleur Slate Grey: Woonkamer door Pure & Original,
Pure & Original

Marrakech Walls in de kleur Slate Grey

Pure & Original

Een groene accentmuur combineert ook prachtig met ruwe houten meubels, open haardhout, donkergrijze muren en veel planten. Zo ontstaat een prachtige mix tussen een industrieel en een natuurlijk interieur. Kies je toch liever een andere kleur? In dit artikel lees je wat de trendkleuren zijn.

Zitbank: Woonkamer door Atelier09,
Atelier09

Zitbank

Atelier09

Groen marmer is helemaal in!: Woonkamer door Vine Home Design,
Vine Home Design

Groen marmer is helemaal in!

Vine Home Design

combinatie van moderne meubels met monumentale stijlkamers: Kantoren & winkels door Binnenvorm,
Binnenvorm

combinatie van moderne meubels met monumentale stijlkamers

Binnenvorm
Overweeg jij al om olijfgroen toe te passen in huis?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!