Keuken make-over? Kies het juiste formaat keuken voor jouw woning!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Keuken make-over? Kies het juiste formaat keuken voor jouw woning!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Keuken door DIEGO REVOLLO ARQUITETURA S/S LTDA.,
Loading admin actions …

Ben jij van plan om je huidige keuken een make-over te geven? Dan ben je bij dit Ideabook aan het juiste adres! Verschillende woningen vragen namelijk om verschillende soorten keukens. En dan bedoelen we met name de indeling en de inrichting van de beschikbare ruimte. 

Het leek ons dan ook leuk om in dit Ideabook een aantal tips en voorbeelden voor je op een rij te zetten. Of je nu te maken hebt met een kleine eenkamerwoning of een keuken van meer dan 20 m2, in dit artikel vind je voor ieder wat wils. We hopen je een eindje op weg te kunnen helpen zodat je na het lezen van dit Ideabook lekker aan de slag kunt met je keuken thuis. 

Kijk mee en laat je vooral inspireren door onderstaande foto's! 

Keuken in een studio-appartement

Heb jij te maken met een studio-appartement of eenkamerwoning? Dan heb je waarschijnlijk ook te maken met een (redelijk) klein keukentje. Gelukkig hoeft dat niet meteen te betekenen dat je in hoeft te leveren op comfort en luxe. Het vraagt simpelweg alleen om wat creativiteit wanneer het aankomt op een optimale indeling. 

Kies bijvoorbeeld voor een kleinere koelkast, een combi-oven en bijvoorbeeld een kleinere waterkoker. Het zijn kleine dingetjes waar je toch weer heel wat ruimte op kunt besparen. Zorg ten alle tijde dat het aanrechtblad zo leeg mogelijk is, dus werk afwas weg en berg apparatuur zo veel mogelijk op. Een opgeruimde omgeving zorgt voor een rustige gemoedstoestand, en met name in kleine ruimtes kan dit van groot belang zijn. Maak ook optimaal gebruik van de beschikbare hoogte door op maat gemaakte kastjes op te hangen. Een keukentrapje is misschien essentieel, maar je zult zien dat je redelijk wat opbergruimte kunt creëren zonder dat het extra ruimte in beslag neemt. 

Keuken op 6 m2

Iets meer ruimte betekent een iets grotere keuken! Toch zal je ook hier goed moeten nadenken over een optimale indeling. Kies voor lichte kleuren op de wanden en, indien mogelijk, voor genoeg inval van natuurlijk daglicht. Greeploze kastjes en laden kunnen het geheel ruimtelijker maken. Probeer het aanrechtblad zo leeg mogelijk te laten en je spullen op te bergen in de beschikbare kastjes. Haal apparatuur alleen tevoorschijn wanneer je ze ook daadwerkelijk nodig hebt. Een opgeruimde lichte keuken zorgt ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. 

Heb jij te maken met een kleine keuken? Dan kan dit Ideabook zeker iets voor jou zijn! We delen er bruikbare tips voor een optimale indeling én inrichting van kleine keukens. Neem zeker even een kijkje! 

Keuken op 10 m2

Zou jij in je keuken ook een plek willen creëren waar je aan kunt ontbijten, lunchen, dineren of gewoonweg wilt kunnen zitten om te borrelen? Waarschijnlijk is je keuken nog steeds te klein voor een uitgebreide eetkamerset. Je zou daarentegen wel kunnen kiezen voor slimme meubels die weinig ruimte in beslag nemen. Waar je dan aan moet denken? Kies bijvoorbeeld voor een smalle bar waar je aan kunt staan. Je zou het iets comfortabeler kunnen maken door er (inklapbare) barkrukken bij te plaatsen. Op deze manier kun je er toch nog genieten van een lekker maaltijd. Een inklap- of inschuifbare tafel met stoelen behoort ook zeker tot de mogelijkheden. 

Bekijk eens wat de mogelijkheden voor jouw keuken zijn. 

Keuken op 15 m2

Heb je wat meer ruimte tot je beschikking? Dan is het vast mogelijk om te kiezen voor grotere apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een redelijk grote oven, een hoge koelkast met diepvries en er is vast en zeker ook ruimte voor een vaatwasser. Mocht de indeling van de ruimte het toelaten, dan zul je hier zelfs als kunnen kiezen voor een compacte eetkamerset. Deze zijn er in enorm veel verschillende vormen en maten dus je zult ongetwijfeld een set vinden die goed past in jouw keuken. 

Vind je het lastig om zelf een optimale indeling (en inrichting) voor je keuken te vinden? Dan kun je er ook nog voor kiezen om de hulp van een professional in te schakelen. Niet alleen kunnen ze je helpen bij het in kaart brengen van je wensen en behoeften, ook zou je de gehele uitvoering aan hen over kunnen laten. Je vindt de professionals heel gemakkelijk, gewoon hier bij homify. 

Keuken op 20 m2

In een keuken van zo'n 20 m2 kun je heel wat spullen kwijt. Ben je fan van donkere kleuren? In een keuken van rond de 20 m2 kun je prima kiezen voor een donkere kleur op de muren of een donkere vloer. Wil je toch een transparante uitstraling? Kies dan eens voor meubels met aluminium of glazen poten. Door deze spiegelende en transparante materialen creëer je meer openheid op de vloer waardoor je weer zorgt voor een luchtige vibe. Afhankelijk van de indeling kun je er zelfs voor kiezen om een mooie eetkamerset te plaatsen. Werk met een half open keuken of kies juist voor een keuken die helemaal open is. Misschien is er zelfs ruimte voor een gezellig barretje! 

Keuken op meer dan 20 m2

Heb je nog meer ruimte tot je beschikking? Dan kun je heel veel kanten op wat betreft de indeling en inrichting van je keuken! Denk bijvoorbeeld eens aan het plaatsen van een (groter) kookeiland. Het is namelijk niet heel verstandig om in een kleinere keuken te kiezen voor een kookeiland, gezien het feit dat deze ruimte nodig heeft om te kunnen 'ademen'. Bovendien komt een kookeiland mooier uit in een grote open ruimte of mooie woonkeuken. Over het algemeen wordt er dan ook aangeraden om een minimale doorgang van één meter aan te houden. Zo is er genoeg ruimte om er om heen te lopen, kun je je keukenapparatuur gemakkelijk bedienen en kun je je keukenkastjes zonder problemen openen. 

Wil jij nog meer inspiratie op het gebied van keukens opdoen? Neem dan zeker ook nog een kijkje tussen deze stijlvolle voorbeelden. Op zoek naar een specifieke stijl? Maak in dat geval dan gebruik van het filter op de site. Op deze manier kom je snel en gemakkelijk terecht bij foto's die goed aansluiten bij je persoonlijke smaak en stijl. Veel kijkplezier! 

Hoe groot is jouw keuken thuis?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!