Binnenplanten voor dummies | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Binnenplanten voor dummies

TILL BEHNE TILL BEHNE
Rustieke woonkamers van Egue y Seta Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Planten zijn een fantastische aanvulling voor ieder interieur. En het ziet er niet alleen heel mooi uit, het is ook nog eens hartstikke goed voor je. Planten zuiveren de lucht in huis en zorgen dus voor frisse lucht en extra zuurstof. Maar planten zijn levende organismen en hebben dus van tijd tot tijd een beetje zorg nodig. En daar haken sommige mensen dan bij af. Maar dat is helemaal niet nodig. Want er bestaan ook planten die met minimale tot geen verzorging prima kunnen leven. In dit Ideabook lees je dus welke binnenplanten jij als dummie moet kiezen, zodat je wel de lusten maar niet de lasten hebt.

Crassula ovata

De crassula ovata is een vetplant met een dikke stam en glimmende, dikke en stompe bladeren. Deze hebben soms een rood rondje. De bloemen van deze plant zijn wit en onopvallend. Zoals de meeste vetplanten slaat de crassula ovata water op in zijn dikke bladeren. Het is dan ook zaak om niet te vaak water te geven. In de zomer eens per 14 dagen en in de winter eens per maand. Heel veel omkijken heb je er dus niet naar. Zorg wel dat de plant op een lichte plaats staat zonder dat deze langdurig aan felle zon wordt blootgesteld.

Lepelplant

De lepelplant heeft ook een stel prachtige groene bladeren. Maar daar bovenuit torent een prachtige witte bloem uit. De lepelplant is een uitermate goede luchtzuiveraar. Oorspronkelijk komt de lepelplant uit de regenwoud van de Zuid-Amerika dus is deze gewend aan een hoge luchtvochtigheid. De lepelplant heeft dus wel wat extra water nodig. Mochten de bladeren wat gaan hangen, weet je dat de plant dorst heeft. Geef je de plant genoeg te drinken is deze gauw weer de oude.

Vlinderorchidee

De vlinderorchidee staat bekend om haar ranke steel en vlinderachtige bloem. Er zijn verschillende kleuren, namelijk paars, roze, wit, geel en zelfs blauw. Ze hebben vaak een gespikkeld of gestreept patroon. De vlinderorchidee kan tot wel zes maanden bloeien en met een beetje geluk twee tot wel drie keer per jaar keer per jaar. Ook de vlinderorchidee houdt van voldoende licht, maar tussen april en oktober liever geen felle zon. De vlinderorchidee wil ongeveer één keer per 10 dagen een flinke slok water.

Luchtplantjes (Tillandsia)

Luchtplantjes zijn kleine fantastische plantjes die geen of nauwelijks wortel hebben. Ze groeien op bomen of rotsen en nemen water en voedingsstoffen via schubben op de bladeren op uit de lucht. Hier danken ze dan hun naam ook aan. De luchtplantjes zijn ideaal voor mensen zonder groene vingers, maar uiteraard een beetje zorg kan geen kwaad. Ongeveer één keer per week water geven, maar teveel kan schadelijk zijn. Als de luchtplantjes in een vochtige kamer staan, zoals een badkamer, moet je nog minder water geven.

Saintpaulia

Moderne keukens van homify Modern

De saintpaulia heeft verschillende soorten waarvan het Kaaps viooltje de bekendste is. Deze plant staat het liefst op een lichte plaats maar niet in het directe zonlicht. In de zomer kan deze bloem ook op je balkon staan, maar je moet wel uitkijken voor de volle zon. Het Kaaps viooltje heeft niet veel water nodig. Geef de bloem pas water als de grond waarin deze staat droog wordt aan de bovenkant. Beter kun je ook geen water in de buitenpot laten staan. Qua temperatuur kun je het beste zitten tussen de 18 en de 26 graden, kouder dan 15 is niet aan te raden.

Komodo Plant Split Philodendron

Moderne keukens van homify Modern

En als je echt helemaal niet voor een plant kan of wil zorgen, kies je voor de Komodo Plant Split Philodendron. Dat is een realistische replica, die veel gebruikt wordt voor terraria waar het voor echte planten niet mogelijk is om te overleven. Maar naast in het terrarium voor je exotische huisdier, kan je deze plant natuurlijk ook los in je huis neerzetten. Lekker makkelijk.

Planten in je huis zijn mooi, maar buiten in de tuin komen ze ook goed tot hun recht. Dat kun je hier zien. Deze professionals weten alles over planten, zowel voor binnen als voor buiten. En in dit Ideabook lees je alles over luchtzuiverende planten voor in huis.

Heb jij groene vingers of zijn bovenstaande planten eerder wat voor jou? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!