Woonkamer in voormalig klaslokaal:  Woonkamer door Thijssen Verheijden Architecture & Management

Open lay-out woonkamers: de mooiste voorbeelden van een Rotterdamse architect!

Johan van Dijk Johan van Dijk

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Heb jij een gesloten woonkamer of heb jij een open exemplaar? Over die laatste categorie, ook wel een open layout woonkamer genoemd, gaan we het met je hebben. Aan de hand van het werk van de architecten van Thijssen Verheijden Architecture & Management uit Rotterdam laten we schitterende voorbeelden zien uit Rotterdam en omgeving. Wij geven je de inspiratie die je nodig hebt en daarbij komen uiteraard de mooiste stijlen en ideeën voorbij.

Ga er gewoon even lekker voor zitten en wie weet ga jij binnenkort ook zelf met je woonkamer aan de slag om die op een soortgelijke wijze vorm te geven.

Open of halfopen?

Villa Krakestee woonkamer:  Woonkamer door Thijssen Verheijden Architecture & Management

De vraag is een beetje of het ontwerp dat je hier in beeld ziet gebracht onder de categorie open of halfopen valt. Er is namelijk bij deze open layout woonkamer voor gekozen om de open haard een scheiding in het geheel aan te laten brengen. Het zorgt voor een uitermate dynamisch beeld en biedt zeer veel mogelijkheden.

Naast de open haard is ook de tv in dit centrale deel geplaatst. Een erg fraaie manier van inrichten! Er is gekozen voor een sfeervolle moderne inrichting die door middel van de stoere betonnen vloer ook een industrieel randje heeft gekregen.

Een loft

Lloydstraat 140, Rotterdam:  Woonkamer door Thijssen Verheijden Architecture & Management

Een loft, ofwel een open appartement, kan je op prachtige wijze een voorbeeld laten zien van een open layout woonkamer. Wat een sfeer heerst hier in de ruimte! Vooral de prachtige ijzeren kolommen die de bovenverdieping ondersteunen geven al zo ontzettend veel sfeer. De rest van de inrichting is daar met smaak bij uitgezocht.

Een erg fraai voorbeeld van het werk van de experts van Thijssen Verheijden Architecture & Management. Denk ook voor je zelf er eens over na hoe je in jouw huis die fraaie loftsfeer naar voren kan brengen. 

Oud wordt nieuw

Woonkamer in voormalig klaslokaal:  Woonkamer door Thijssen Verheijden Architecture & Management
Thijssen Verheijden Architecture & Management

Woonkamer in voormalig klaslokaal

Thijssen Verheijden Architecture & Management

Je zou het misschien niet zeggen, maar je kijkt hier naar een oude school! Na een flinke verbouwing is hier een zeer ruime open layout woonkamer ontstaan en daarmee kun je nu heerlijk ontspannen in een voormalig klaslokaal.

Wat misschien wel de meeste inspiratie kan bieden, is de manier waarop de muren en vloeren in een leuk kleurenpalet van grijs, wit en beige zijn geschilderd. Het geeft een prachtige dynamiek aan het geheel. En ook hier is weer een fraaie moderne open haard te vinden. Zeker nu in de winter heerlijk om daar lekker op te warmen!

Kleuren

Leefkeuken met zicht naar woonkamer:  Eetkamer door Thijssen Verheijden Architecture & Management
Thijssen Verheijden Architecture & Management

Leefkeuken met zicht naar woonkamer

Thijssen Verheijden Architecture & Management

We laten je dezelfde woonkamer als net nog een keer zien, maar nu vanaf de andere kant. Hier zie je misschien nog wel beter wat we net precies bedoelden met het gebruik maken van al die kleuren. En vanaf deze kant zie je ook het oorspronkelijke ontwerp van het gebouw weer terug door middel van de grote schoolramen. Erg mooi om moderne en oude elementen op deze wijze samen te brengen. Een eclectische aanpak die zeker naar meer smaakt. Let trouwens ook nog even op de prachtige verlichting die overal in deze woonkamer is aangebracht: deze lampen voegen echt wat toe aan het interieur.

Lekker koken

Lloydstraat 140, Rotterdam:  Inbouwkeukens door Thijssen Verheijden Architecture & Management

We sluiten af met een plaatje van de loft die we je eerder ook al lieten zien. Lekker koken is op deze plek mogelijk door middel van de fraaie keuken. De verlichting en de kraan in de keuken zijn perfect aangepast op het industriële karakter dat in de ruimte heerst. Dit is iets waar wij ook weer erg vrolijk van worden. Geldt dat ook voor jou?

Je zal maar zulke mooie balkon als plafond hebben: het geeft al direct ontzettend veel sfeer. En wil jij nog even verder genieten van meer van die open concepten? Dit artikel kan daar voor zorgen! 

Welk interieur spreekt jou het meeste aan? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!