Deze moderne gevels geven je huis net dat beetje extra | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Deze moderne gevels geven je huis net dat beetje extra

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne huizen van Architect Show Co.,Ltd Modern
Loading admin actions …

De gevel van een huis is als een visitekaartje. In een oogopslag valt te zien of hier iemand met smaak en gevoel voor stijl woont. De gevel van een huis is ook de eerste indruk en die moet natuurlijk altijd goed zijn. Het idee dat het vooral om het interieur van een huis gaat, is al lang achterhaald. Het exterieur, de buitenkant, Is net zo onderdeel van het huis en moet daarom met grote zorg worden uitgekozen. In dit Ideabook bespreken we een aantal moderne gevels die je huis net dat beetje extra geven. En hierdoor zullen mensen zowel versteld staan van de binnenkant als van de buitenkant.

Dynamische gevel

Een dynamische gevel is een gevel waar iets gebeurd. Dus alles behalve recht toe recht aan. In dynamische gevels zien we van alles dat niet per se functioneel is maar wel heel spannend is om naar te kijken. Een andere kenmerk van een dynamische gevel is een uitstekende balkon of erker. Zaken die de gevel minder twee dimensionaal maken.

Gevel van glas

Achtergevel Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Een gevel van glas is om een aantal redenen fantastisch. Niet alleen ziet het er heel erg goed uit, mede door het feit dat je ook een deel van de binnenkant van het huis ziet. Een glazen gevel geeft een huis ook een hele moderne en soms bijna futuristische uitstraling. En niet alleen het uitzicht van buiten naar binnen is leuk, binnen in het huis kan je natuurlijk ook geweldig naar buiten kijken. Als de omgeving een beetje meewerkt uiteraard. Een gevel van glas zorgt daardoor voor een heel ruimtelijk effect waardoor je huis een stuk groter lijkt. Wil je de inkijk van buiten naar binnen enigszins beperken, kun je er altijd voor kiezen om een speciale laag aan de buitenkant aan te brengen waardoor binnen kijken minder goed gaat.

Houten gevel

Hout zorgt altijd en overal voor een warme en huiselijke uitstraling. Dus ook bij de gevel. Een houten gevel is fraai om te zien, maar ook vriendelijk en uitnodigend. Er zijn natuurlijk tal van verschillende houtsoorten die je ook weer in verschillende kleuren kan beitsen of lakken. Dus de keuze wat een houten gevel aangaat is vrij groot. Als er al een nadeel bestaat, is het wel het onderhoud. Hout is een natuurproduct en dus gevoelig voor de elementen. Dat betekent dat wind en regen sporen zullen nalaten op een houten gevel. Heb je daar moeite mee, zal je het hout goed moeten behandelen en om de zoveel tijd weer een beetje moeten bijwerken.

Stalen gevel

Ga je voor een stoere en industriële look, is staal wel een geschikt materiaal. Naast de stoere uitstraling heeft staal een groot aantal bouwtechnische voordelen: het is sterk, licht, duurzaam en veilig. Omdat staal in alle vormen te kneden is, kan je er praktisch mee doen wat je wil. Het is duurzaam, omdat het 100 procent recyclebaar is. Staal is praktisch ontbrandbaar en heeft zelfs een brandwerende functie. En, zeker niet onbelangrijk, staal is relatief goedkoop. Zo zijn er onder andere lagere montagekosten en minder arbeidsuren.

Gevel met een boog

The Kingsway Storeys - Addition of two new floors to an existing two storey building Klassieke huizen van IS AND REN STUDIOS LTD Klassiek
IS AND REN STUDIOS LTD

The Kingsway Storeys – Addition of two new floors to an existing two storey building

IS AND REN STUDIOS LTD

Een dynamische gevel kan spannend zijn, maar een gevel met een boog kan dat zeker ook. Of je nu een vrijstaand huis hebt of wellicht een hoekwoning, met een gebogen gevel wordt je huis net even anders dan de rest. Het geeft zowel van buiten naar binnen als van binnen naar buiten een nieuw perspectief en een andere kijk op zaken. Qua materiaal kun je bij een gebogen gevel vrijwel alle kanten op.

Groene gevel

Voor een groene en natuurlijke uitstraling van je huis kan je kiezen voor een groene gevel. En dan bedoelen we natuurlijk niet dat je de gevel groen moet schilderen. Nee we bedoelen laten begroeien met planten. Dat is naast mooi ook nog eens goed voor jezelf en de omgeving. Voor de hand ligt om je gevel met een klimplant te laten we groeien, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden. Als je ervoor kiest om je gevel met planten te laten begroeien, moet je er wel voor zorgen dat de gevel goed geïmpregneerd is zodat er geen schade door de planten ontstaat.

Bakstenen gevel

Herengracht + Bergstraat Klassieke huizen van Architectenbureau Vroom Klassiek
Architectenbureau Vroom

Herengracht + Bergstraat

Architectenbureau Vroom

En dan hebben we last but not least nog de bakstenen gevel. Deze doet een beetje denken aan wat oudere huizen, laten we zeggen zo rond de jaren 30 van de vorige eeuw. Tegenwoordig zien we natuurlijk wat vaker een glad gestuukte gevel, maar een bakstenen gevel kan ook heel sfeervol zijn. Zeker als je bijvoorbeeld een beetje speelt met de kleur van de baksteen of misschien wel met de kleur van de voeg, kan er een heel leuke gevel ontstaan.

Inspiratie nodig voor nog meer mooie gevels? Neem dan hier een kijkje. Deze professionals ontwerpen je eigen droomgevel en in dit Ideabook lees je hoe jij je bestaande gevel kan pimpen. 

Van welk materiaal is jouw gevel, en welke zou je stiekem ook wel heel leuk vinden? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!