Moderne architectuur onder een fraai zadeldak

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Moderne architectuur onder een fraai zadeldak

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne duinwoning in Castricum Moderne huizen van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Modern
Loading admin actions …

Bij moderne architectuur ben je toch al snel geneigd om te denken aan een woning met een plat dak. Maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn! Het aloude zadeldak of een schuin dak kan ook prima (letterlijk!) onderdak bieden aan een fraaie moderne woning. De architecten van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde uit het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp weten als geen ander een fraai eclectisch geheel met het zadeldak te construeren.

We laten je verschillende voorbeelden zien en daarbij komt ook de variatie aan stijlen heel erg duidelijk uit de verf. Laat je maar verrassen! 

Een stoer huis

Deze woning met zadeldak laat gelijk een beeld van een stoer huis zien. Dit exemplaar is in Nieuwe Niedorp zelf gebouwd, niet ver van de plek waar de architect werkt. Bijzonder is vooral dat gelijk de eclectische combinatie van diverse stijlen opvalt. De vorm doet rustiek aan terwijl er ook veel moderne en zelfs industriële elementen in het ontwerp zijn te herkennen.

Het zorgt voor een zeer dynamisch beeld en geeft gelijk een goede indruk van de stijl van de architect. Wat ons betreft smaakt het naar meer, laten we het volgende huis bekijken! 

Een moderne schuur

Moderne duinwoning in Castricum Moderne huizen van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne duinwoning in Castricum

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Eigentijdse architectuur inpassen in een eeuwenoud landschap: dat is precies wat deze experts doen! Je kunt het ontwerp van dit huis vrijwel direct herkennen als een soort van moderne schuur. Op het platteland heel mooi om die manier een huis in de omgeving in te passen. Modern en rustiek gaan hier hand in hand. De planken op het huis zorgen dat het net een echte schuur lijkt.

Zonnepanelen zijn aangebracht om het huis zo energiezuinig mogelijk te laten zijn en erg leuk is ook de kleine inham die voor een overdekt terras zorgt. Ook onder dit zadeldak is het fijn wonen lijkt ons zo. 

Een inspirerend beeld

Hoe zou jij dit huis omschrijven als je het ziet en er een labeltje aan moet hangen? We vinden het zelf ook lastig en eclectisch dekt misschien wel het best de lading. Het rustieke, moderne en industriële dat we bij het eerste ontwerp ook al zagen komt hier ook weer terug.

De zwarte kleur geeft een hele specifieke en eigen sfeer aan het geheel. En dat ook zeker in combinatie met het zinken zadeldak! En voor liefhebbers van ruim wonen: dit is de ideale plek, moet je eens zien wat een ruimte je hier hebt. 

Variatie met het dak

Een zadeldak in het ontwerp opnemen hoeft niet per se te betekenen dat je daar niet mee kunt variëren. Je ziet dat bij deze woning direct! Er is hier voor gekozen om het geheel een beetje in te laten springen waardoor een leuk balkon is ontstaan met daaronder een ruimte waar je droog buiten kunt zitten als het regent of waar je juist op een mooie zomerdag de schaduw een beetje op kunt zoeken.

En ook hier zie je weer hoe fraai de eclectische stijl uit de verf is gekomen, een prachtige woning! 

Uitbreiding

Uitbreiding monumentale woning Bergen Moderne huizen van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Uitbreiding monumentale woning Bergen

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Deze architecten ontwerpen niet alleen maar nieuwe woningen, ook een uitbreiding hebben ze op hun naam kunnen schrijven. Voor een monumentale woning in Bergen hebben ze deze fraaie uitbreiding ontworpen. Oud en nieuw komen hier op een prachtige wijze bij elkaar en ook dat levert weer een inspirerend plaatje op. Het zonneterras ziet er erg uitnodigend uit om lekker te gaan relaxen op een mooie zomerdag en ondertussen kun je uiteraard lekker genieten van een mooi huis.

En ben jij benieuwd geworden naar meer vormen van deze fraaie eclectische architectuur? We hebben nog zo’n leuk artikel vol inspiratie!

Welk huis is jouw favoriet? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!