De moderne trap: een sieraad voor je huis!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Woonhuis Leidsche Rijn, Architect2GO Architect2GO Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen
Loading admin actions …

De trap in jouw huis zie je waarschijnlijk gewoon als een constructief onderdeel van de woning die je nodig hebt om van boven naar beneden te kunnen en andersom. Maar loop niet zo maar klakkeloos over je trap. Zeker de moderne trap kan namelijk een sieraad voor het huis zijn. We laten je aan de hand van het werk van de architecten van Architect2Go uit Delft een aantal fraaie voorbeelden zien die jou zonder meer de nodige inspiratie kunnen gaan geven.

Dus mocht je nou een nieuw huis gaan bouwen of juist in je huidige woning flink gaan verbouwen: denk er zeker over na om een moderne trap te plaatsen als prachtige eye catcher

Een prachtig plaatje

Wie er dacht dat het saai is om naar trappen te kijken, heeft het helemaal mis! Dit is toch een prachtig plaatje om te zien? Een erg fraai modern beeld waarin wij ook zeer zeker een industrieel randje in kunnen herkennen. De prachtige gegoten betonnen trap ligt als een ongepolijst en stoer element midden in een ruimte die verder tot in de puntjes is afgewerkt. Juist dat contrast maakt het zo’n aantrekkelijk beeld. En de glazen wand aan de linkerzijde van de trap maakt het helemaal af.

Let trouwens ook even op die mooie zwarte kolommen waar het huis is opgebouwd. Ook weer zoiets om van te genieten.

Beton!

Je zag net al een voorbeeld van een betonnen trap en als je het over de moderne trap in het algemeen hebt, dan is de kans groot dat je het ook over een betonnen exemplaar hebt. Door de trappen te gieten, kunnen ze in elke vorm en maat worden geleverd. Zo kan het dus tot op de millimeter nauwkeurig op jouw woning worden aangepast. Wel is het zo dat een betonnen trap in een bestaande woning eigenlijk alleen maar mogelijk is als er rigoureus wordt verbouwd. Het plaatsen van een dergelijk gevaarte is namelijk wel een ingrijpende klus.

Geniet verder ook aan de hand van deze foto van een mooi modern interieur en laat je lekker inspireren. 

Stalen bekleding

De eerste moderne trappen die voorbij kwamen waren stoere en gegoten exemplaren. Dat geldt ook voor de trap die je hier in beeld ziet, maar hier is voor een leuke extra gekozen die zorgt voor een artistieke trap die de ruimte nog meer elan geeft.

Er is namelijk een stalen bekleding op de eerste treden aangebracht. Een plaatje om te zien toch? Ook leuk is de manier waarop de trap een beetje naar binnen springt. Dat maakt het geheel nog dynamischer en visueel aantrekkelijk.

Wederom geldt vanuit dit perspectief dat je ook voor een modern ingerichte woning weer meer dan voldoende inspiratie op kunt doen. Zou jij zoiets als dit ook als thema kiezen? 

Houten trap

De moderne trap hoeft natuurlijk niet per se van beton te zijn. Op de laatste foto die we je in dit artikel laten zien komt een houten trap in beeld. Met de houtnerven nog zichtbaar doet die gelijk veel rustieker aan, maar de rest van de omgeving is voornamelijk modern ingericht, daarom kunnen we het beste van een eclectisch geheel spreken.

In tegenstelling tot de betonnen trap is het bij een moderne houten trap juist van belang dat die open is. Het zorgt in combinatie met de ramen en het doorkijkje naar de tuin voor een fraai dynamisch beeld. Zichtlijnen zijn daarbij erg belangrijk! En zo zie je maar dat er dus heel wat mogelijk is op het gebied van moderne trappen.

Aan jou de keuze wat je het liefste in jouw huis hebt! Wil je nog wat meer over trappen weten? Dan kun je hier ook terecht. 

Welk exemplaar is jouw favoriet? We zijn benieuwd! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine