Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een architect creëerde deze moderne woning in Leeuwarden

Johan van Dijk Johan van Dijk
Steel Study House II:  Terras door Archipelontwerpers
Loading admin actions …

Wonen aan de rand van de stad met uitzicht op een prachtig meertje? Daarvoor moet je in het mooie Friesland zijn! En deze inspirerende moderne woning in Leeuwarden, ontworpen door de architecten van Archipelontwerpers uit Den Haag was al eens eerder in Zoetermeer gebouwd. Maar aan de Friese wateren misstaat dit geheel zeker niet.

We laten je erg mooie plaatjes zien die het verlangen om aan het water te wonen bij jou misschien nog wel groter gaan maken… Wie weet kun jij in de toekomst net zo’n mooi huis laten bouwen. Laten we snel eens een kijkje gaan nemen.

Steel Study House

Steel Study House II:  Prefab woning door Archipelontwerpers
Archipelontwerpers

Steel Study House II

Archipelontwerpers

Een eerste blik op deze moderne woning laat ons gelijk zien waarom de werktitel Steel Study House is! Een stalen constructie, redelijk kubistisch van aard, waarbij naast de woonruimte binnenshuis ook vooral de buitenruimte een zeer grote rol speelt. En als je aan het water woont is dat natuurlijk fantastisch! Wie wil er nou niet lekker van het mooie weer genieten op deze plek? Een aanlegsteiger maakt het feest helemaal compleet zodat je heerlijk met je bootje kunt gaan varen.

’s Avonds eet je lekker aan de grote tafel direct aan het water en als de zon je nog iets te warm is, dan ga je lekker relaxen op het overdekte loungeterras.

Inspirerende voorgevel

Steel Study House II:  Prefab woning door Archipelontwerpers
Archipelontwerpers

Steel Study House II

Archipelontwerpers

De voorgevel van de woning is misschien nog wel meer inspirerend dan het tafereel dat je net vanaf de waterzijde kon zien. De verhoudingen van het huis worden op deze manier ook goed duidelijk: het geheel is iets verhoogd gebouwd zodat er ruimte was voor een kelder waarin de garage is ondergebracht.

Zo wordt het ontwerp van de woning als het ware niet verstoord door een aangebouwde garage. En de kleine loopbrug naar de voordeur geeft ook zeker een extra elan aan het geheel.

Optimaal buitenleven

Steel Study House II:  Prefab woning door Archipelontwerpers
Archipelontwerpers

Steel Study House II

Archipelontwerpers

Het werd bij de eerste foto al even aangehaald: de geweldige manier waarop je hier optimaal van het buitenleven kunt genieten. Een fantastisch loungeterras is aanwezig op de begane grond. Echt zo’n plekje waar je gaat zitten als de zon te fel is. Maar ook als het regent kun je hier fijn en beschut even een frisse neus halen.

En met een terrasverwarmer is het zelfs in de winter een plekje waar je wel eens kunt gaan zitten. Wat ook heerlijk om dat in de decembermaand leuk aan te gaan kleden… Ook daar hebben we gelijk al genoeg ideeën voor!

Nog een terras

Steel Study House II:  Terras door Archipelontwerpers
Archipelontwerpers

Steel Study House II

Archipelontwerpers

Ook boven heeft de architect een terras aangebracht waar je wel direct in de zon kunt zitten. Als je op een plek als deze kunt zonnebaden, hoef je bijna niet meer op vakantie. Elke dag dat je doorbrengt op deze plek, voelt als vakantie aan!

Het geheel op dit dakterras (of moeten we het een super groot balkon noemen?) is op dit moment nog vrij bescheiden ingericht, maar een complete buitenkeuken zou op een plek als deze zeker niet misstaan. Ook erg leuk om dat geheel met een paar plantenbakken aan te kleden.

Genieten van het uitzicht

Steel Study House II:  Terras door Archipelontwerpers
Archipelontwerpers

Steel Study House II

Archipelontwerpers

Op het dakterras van deze moderne woning in Leeuwarden kun je misschien nog wel beter dan beneden genieten van het fantastische uitzicht. Heerlijk genieten van de voorbijvarende bootjes… Uiteraard kan dat binnen ook! En wordt het je daar iets te licht? Het huis is van een handig luxaflexsysteem aan de buitenkant van de ramen voorzien. Zo kun je de inval van het daglicht ideaal filteren. Verder is dit een ontwerp waar wij heel erg vrolijk van worden.

Geldt dat ook voor jou? Mocht je nou nog even wat meer inspiratie willen hebben op het gebied van moderne woningen, dan kunnen we je zeker aanbevelen om ook hier even een kijkje te nemen.

Wat vind jij van dit geheel? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!