Wooninspiratie voor de kleine woonkamer

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Wooninspiratie voor de kleine woonkamer

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Woonkamer door CATO creative
Loading admin actions …

Waar de een haast niet weet wat die moet doen met alle ruimte in de woonkamer, kan het voor de ander juist een kwestie van passen en meten zijn. Daarom geven we je nu wooninspiratie voor de kleine woonkamer. Want ook al is een dergelijke ruimte klein, dat hoeft zeker niet te betekenen dat je het niet leuk kunt inrichten.

Uiteraard hebben wij ons oor weer eens te luister gelegd bij diverse interieurontwerpers en aan de hand daarvan kunnen we je de meest handige tips en aanwijzingen geven. En uiteraard kun je daar vandaag nog mee aan de slag gaan!

De kleine woonkamer

De vraag is natuurlijk wat een kleine woonkamer nou precies is en hoe je goed mogelijk de wooninspiratie voor de kleine woonkamer kunt gaan gebruiken. Een vast definitie is uiteraard moeilijk om te geven, maar zodra een woonkamer met een bankstel, een tv en een salontafel al redelijk vol is, mag je wat ons betreft spreken van een kleine woonkamer.

Vaak is dit het geval in oudere huizen of appartementen. En als je een studio bewoond, dan begrijp je vast dat de ruimte voor je woonkamer zeer beperkt is en je ook zeker wat aan dit artikel gaat hebben!

Onder een schuin dak

De woonkamer die je hier in beeld ziet is (gedeeltelijk) gelegen onder een schuin dak. En vaak komt wooninspiratie voor de kleine woonkamer dan erg goed van pas! Zorg altijd dat je vanaf een zitplek niet direct je hoofd kunt stoten aan het dak. En vooral qua kleurstelling is het belangrijk dat je goed te werk gaat. Het is helemaal niet erg om voor kleur te kiezen, zoals het schitterende blauw op deze plek, maar zorg dat schuine wanden of daken altijd licht worden geverfd om het ruimtelijke effect zo goed mogelijk tot z’n recht te laten komen.

Een grote bank

 Woonkamer door CATO creative
CATO creative

Living Room

CATO creative

Misschien heb je wel het idee dat wooninspiratie voor de kleine woonkamer betekent dat je alles ook maar klein uit moet voeren, maar dat is juist niet het geval. Een grote bank kan namelijk een prima element zijn dat de ruimte juist wat groter doet lijken. Het voordeel van een grote bank is ook dat je verder niet zo heel veel zitruimte meer nodig hebt.

Zo kun je dus weer besparen op de ruimte die bijvoorbeeld fauteuils in zouden nemen. Kies wel voor een wat meer bescheiden tafel zodat je wat loopruimte overhoudt.

Smalle kasten

Kast 39:  Woonkamer door OUD NOW!
OUD NOW!

Kast 39

OUD NOW!

Kasten en opbergruimte in het algemeen, is ook iets waar je bij wooninspiratie voor de kleine woonkamer rekening mee moet houden. Zoals je begrijpt kun je niet zowel een grote bank als een gigantische kast kwijt als jij je nog een weg wilt kunnen banen door de woonkamer. Daarom is het altijd aan te raden om voor smalle kasten te kiezen.

Wel is het vaak zeer goed mogelijk om een beetje de hoogte in te gaan. Een hoge en smalle kast dus! En dat kan een boekenkast zijn of een fraaie buffetkast die je op de foto ziet.

Wit!

Je zag eerder al een voorbeeld van een kleine woonkamer waarin een fraaie blauwe kleur is gebruikt. Daar is helemaal niets op tegen, maar over het algemeen is het wel zo dat de beste wooninspiratie voor de kleine woonkamer betekent dat je kiest voor witte muren. Lichte kleuren zorgen voor een ruim beeld en zo komt alles er ruimtelijk gezien net wat groter uit te zien. Op de foto krijg je trouwens weer een voorbeeld van zo’n fraaie kleine woonkamer in een studio. Hoe mooi is het hier opgelost door het bed op te hangen aan het plafond? Verder is dit qua eclectische inrichting ook zeker een juweeltje om de nodige inspiratie op te doen. 

Werken met het licht

Appartement Kijkduin:  Woonkamer door Daniela Cupello Styling
Daniela Cupello Styling

Appartement Kijkduin

Daniela Cupello Styling

Licht en lichtinval zijn bij inrichten altijd van zeer groot belang. Uiteraard is dat bij wooninspiratie voor de kleine woonkamer ook het geval! Zorg daarom dat het daglicht altijd goed naar binnen kan komen. Hier is er juist voor gekozen om het een beetje te filteren door middel van jaloezieën. Vaak is dat echter niet nodig. Kijk even wat bij jou het beste past. En zorg ook zeker dat je met de verlichting een beetje speelt zodat je in het donker de kleine woonkamer optimaal kunt verlichten.

Eigen ideeën

Sfeervolle woonkamer met behoud van originele details.:  Woonkamer door Ien Interieurontwerp Advies Projectbegeleiding
Ien Interieurontwerp Advies Projectbegeleiding

Sfeervolle woonkamer met behoud van originele details.

Ien Interieurontwerp Advies Projectbegeleiding

We hebben je hopelijk een beetje op het juiste spoor gezet waar het de wooninspiratie voor de woonkamer betreft, maar dat neemt niet weg dat jij je eigen ideeën ook toe kunt gaan passen. Wel is het handig dat ze een beetje in lijn zijn met de tips die we je al hebben gegeven. Neem geen overhaaste beslissingen: even rustig zitten en nadenken kan je vaak op goede ideeën brengen. En verder doet homify er natuurlijk graag alles aan om jou nog wat meer leuks te laten zien. Dat kan door ook hier even een kijkje te nemen! 

Heb jij nog een handige tip? Die horen we graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!