Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zo creëer je een luxe interieur met een klein budget

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
N-House in Dorst bij Breda.:  Woonkamer door Lab32 architecten
Loading admin actions …

We dromen natuurlijk allemaal van de prachtige interieurs die we in de woonbladen en hier op de pagina's van homify zien. Hoe heerlijk zou het zijn om ook in jouw woonkamer zo'n sfeer van luxe, verfijning en overvloed neer te zetten? Het goede nieuws is dat je daar niet per se een interieur designer voor in de arm hoeft te nemen.

Wij hebben een paar slimme trucjes voor je waarmee je jouw huis die luxe uitstraling geeft zonder dat je daar je portemonnee voor hoeft om te keren. En dat is natuurlijk wel zo handig in deze dure decembermaand.

Met deze 9 tips geef je je huis die luxe uitstraling met een klein budget.

Een groot tapijt laat je ruimte groter lijken

N-House in Dorst bij Breda.:  Woonkamer door Lab32 architecten
Lab32 architecten

N-House in Dorst bij Breda.

Lab32 architecten

Hoe groter je kleed, hoe ruimer je woonkamer lijkt. Kies voor een hoogpolig tapijt op een gladde ondervloer voor een extra luxe effect. Plaats dan ook niet teveel items in de ruimte zodat alles mooi naar voren komt. Less is more wanneer je een luxe sfeer wilt neerzetten.

En oh ja: Ikea heeft bijvoorbeeld prachtige hoogpolige kleden tegen zeer schappelijke prijzen.

Geen kunstwerk maar een behangpaneel

Wanddecoratie Drops:  Muren & vloeren door Sfeerberg wonen & meer
Sfeerberg wonen & meer

Wanddecoratie Drops

Sfeerberg wonen & meer

Kunst aan de muur is natuurlijk prachtig en we zijn er grote fan van, maar het ligt niet voor iedereen binnen de mogelijkheden. Een goed alternatief is dan een behangpaneel. Kies een fraaie behangsoort en plaats deze op een groot canvas. Reken maar dat je daarmee een echte eyecatcher hebt.

Natuurlijk licht zorgt voor een sfeer van overvloed

In die kleine, donkere ruimte vol met spullen is het lastig om een gevoel van luxe en sfeer neer te zetten. Maximaliseer dus het natuurlijke licht in de ruimte en laat dit zoveel mogelijk doorstromen in de ruimte. Je gordijnen weghalen is eventueel een optie, maar ook je vensterbanken leeghalen scheelt aanmerkelijk.

Of plaats een raam in je haldeur zodat het licht vanuit je hal de woonkamer binnenstroomt. Wil je het licht graag maximaliseren? Vraag dan eens advies aan een expert.

Plaats slechts een paar items in je kast

Hou je kasten zoveel mogelijk leeg en kies voor een minimalistische look met items die passen binnen de kleuren, stijl en sfeer van de ruimte. Zo voeg je veel sfeer en stijl toe aan de ruimte.

In dit voorbeeld zie je ook hoeveel sfeer en luxe je neerzet door te kiezen voor dezelfde kleuren en materialen: azuurblauw en licht- en donkerbruin hout.

In plaats van een kast vol te zetten met prullaria, kun je beter voor een wat minimalistischere look gaan. Zet een paar boeken en vazen rechtop in de kast. Die vullen de ruimte zonder dat het er rommelig uitziet. Door er objecten van verschillende grootte en kleur in te zetten, geef je de kast persoonlijkheid.

Ga voor groot

GLAZEN AANBOUW MET 'INDUSTRIAL LOOK':  Serre door ID-Architectuur
ID-Architectuur

GLAZEN AANBOUW MET 'INDUSTRIAL LOOK'

ID-Architectuur

Het lijkt misschien tegenstrijdig qua advies maar groot en weinig is vaak een betere keuze in een kleine ruimte dan klein en veel. Deze serre is niet zo heel groot maar doordat er slechts een eettafel, kachel en twee lampen zijn geplaatst, is de sfeer zeer luxueus en overvloedig. Juist ook de wat grotere lampen voegen hier dat unieke accent toe.

Donkere tinten voor wat dramatiek

Stijlkamer De Woonindustrie:  Slaapkamer door JO&CO interieur
JO&CO interieur

Stijlkamer De Woonindustrie

JO&CO interieur

Een saaie slaapkamer maak je een stuk interessanter door een wand te bekleden met een fraai fotobehang of door deze in een donkere kleur te schilderen. Of plaats op de helft van de muur een fotoprint en behang of verf de andere helft. En plaats dan ook direct een satijnen dekbedovertrek voor dat extra luxe gevoel.

Bekleed je slechts een enkele wand dan blijven de kosten ook beperkt en het effect is groot.

Een uniek element in elke ruimte

Een bijzonder uniek element in elke ruimte zorgt ook voor een luxe highlight. Plaats bijvoorbeeld een oud gietijzeren paneel aan een wand die je in dezelfde tint als je muren spuit voor wat extra textuur. Naai verschillende lappen aan elkaar tot wandkleed boven je bed. Of plaats oude paneeldeuren als hoofdbord boven je bed.

Benadruk je uitzicht op de omgeving

woning en kantoor volledig in ter plaatse gestort beton:  Gang en hal door pluspunt architectuur
pluspunt architectuur

woning en kantoor volledig in ter plaatse gestort beton

pluspunt architectuur

Ben je gezegend met een mooi uitzicht? Zorg er dan ook voor dat alle aandacht daar op gericht is. Plaats gordijnen in een onopvallende tint om dit uitzicht te benadrukken en hou de ruimte voor je ramen zoveel mogelijk leeg.

Mixen en matchen van stijlen

Dutchbone:  Woonkamer door Dutchbone
Dutchbone

Dutchbone

Dutchbone

Tegenwoordig hoef je echt niet meer te kiezen voor alleen maar een klassiek, landelijk of industrieel interieur. Nee hoor, we mixen en matchen al deze stijlen door elkaar heen en komen zo tot een unieke mix. Ook daarmee voeg je veel persoonlijkheid en uitstraling aan een ruimte toe.

Nu je toch bezig bent met luxe? Bekijk dan ook even deze luxe woonkamers: inspiratie voor genieters.

Welke tips vond jij het meest behulpzaam?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!