Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Het leukste behang voor de kinderkamer: wij helpen je op weg!

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Kinderkamer door 0000
Loading admin actions …

Kinderen hebben de toekomst en jij als ouder doet er vast alles aan om ze het nu zo goed mogelijk naar de zin te maken. Een leuke kinderkamer hoort daar natuurlijk bij! En het leukste behang in de kinderkamer mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben uit het werk van onze interieurontwerpers en andere professionals de meest fraaie voorbeelden uitgezocht.

En die laten we je graag zien! Stijl en sfeer spelen daarbij de grootste rol en voorbeelden voor diverse leeftijden zullen voorbij gaan komen. Vraag eventueel je kind ook om even mee te kijken zodat jullie samen een keuze kunnen maken! 

Hoe oud is je kind?

Muurstickers babykamer en kinderkamer:  Kinderkamer door decodeco.nl
decodeco.nl

Muurstickers babykamer en kinderkamer

decodeco.nl

We hadden het er net in de inleiding al even over, hoe oud is je kind? Bij het maken van een keuze op het gebied van behang in de kinderkamer is het erg belangrijk om dat te weten. Voor een babykamer maak je uiteraard andere keuzes dan voor een tienerkamer en of het voor jouw zoon of dochter is, kan ook zeker het nodige verschil maken.

Hier zie je de kamer van Maxim. Overduidelijk een stoere en tegelijk ook schattige jongenskamer. Door de naam van je kind in het behang te (laten) verwerken kun je gelijk een hele persoonlijke touch aan het geheel toe gaan voegen.

Leuke motiefjes

 Kinderkamer door 0000
0000

50's wood & graphic

0000

Een fraai voorbeeld van behang in de kinderkamer van de kleinsten? Deze leuke motiefjes doen het erg goed! Het geheel blijft rustig en is toch op fraaie wijze even wat leuker dan alleen maar witte muren. Erg handig van dit ontwerp is verder dat het unisex is. Mocht jij er dus voor kiezen om het geslacht van je baby pas te weten bij de bevalling, dan speel je zeker op safe door de kinderkamer alvast op deze manier in te richten.

En het geheel is ook dermate tijdloos dat het prima voor meerdere leeftijdscategorieën gebruikt kan worden. Voorlopig hoef je deze kamer dus niet te veranderen waar het op het behang aan gaat komen.

Kleur!

vliesbehang driehoekjes rood, geel en blauw:  Muren & vloeren door ESTAhome.nl
ESTAhome.nl

vliesbehang driehoekjes rood, geel en blauw

ESTAhome.nl

Behang in de kinderkamer met kleur blijft ook een hele persoonlijke keuze. Zoals je begrijpt kunnen wij die keuze niet voor je maken, maar moet je dat echt zelf doen! Zodra kinderen wat ouder zijn, kunnen ze heel goed zelf aangeven welke kleur ze het mooiste vinden.

Je kunt dus in overleg met je kind besluiten om de babytijd af te sluiten door een gekleurd geheel aan behang op te gaan hangen in de slaapkamer. 

Lekker inrichten!

Behang Dotty van Ferm Living:  Kinderkamer door De Kleine Generatie
De Kleine Generatie

Behang Dotty van Ferm Living

De Kleine Generatie

Naast het behang in de kinderkamer moeten er ongetwijfeld andere leuke spulletjes komen om het geheel in te richten. Ga lekker op zoek naar meubels zoals een bed en een tafeltje om te kunnen tekenen en spelen. Voordeel is gelijk dat het naast een slaapkamer op deze manier ook echt een speelkamer kan worden. Dat scheelt jou een hoop speelgoed in de woonkamer! Bovendien is jouw kleine vast ontzettend trots op zijn of haar eigen kamer.

Wellicht een goed idee om de verjaardag van de kids aan te grijpen om hier mee aan de slag te gaan: zo kun je cadeaus kopen die verband houden met de (her)inrichting van de kinderkamer.

Zelf tekenen

Je kunt kiezen voor behang in de kinderkamer, maar er zijn ook zeer zeker andere opties mogelijk. Wat dacht je van zelf op de muren tekenen? Uiteraard heb je daarvoor wel enige artistieke talenten nodig. Ook kun je een afbeelding uitvergroten en overtrekken op de muur.

Een andere oplossing is om er voor te kiezen een gedeelte van de muren te verven met schoolbordverf. Zo kunnen de kids zich keer op keer uitleven op de muur door hun eigen creaties er op te gaan tekenen.

Contrasten

Het aanbrengen van contrasten door gebruik te maken van verschillende kleuren kan heel veel met een kamer doen. Je kunt dit effect bereiken door verschillende soorten behang in de kinderkamer toe te passen of door er gewoon voor te kiezen de muren te gaan verven. Op de foto zie je dat er met blauw en auto’s gekozen is voor een jongenskamer.

Maar blauw kan ook in een meisjeskamer heel erg goed worden toegepast. Het ligt er vooral aan de inrichting natuurlijk! Let verder even op de fantastische vloer, is het geen plaatje?

Werken met het licht

Naast behang in de kinderkamer en een leuke inrichting is het ook belangrijk om te werken met het licht. Naast het daglicht is leuke verlichting natuurlijk iets wat niet mag ontbreken. Het voorbeeld van de foto laat zien hoe creatief je daar mee om kunt gaan! Dit geheel geeft een fantastisch effect, maar iets minder uitbundig kun je ook zeer zeker het nodige met verlichting bereiken.

Neem er maar lekker de tijd voor om dat alles uit te gaan zoeken.

Kun je nog wel wat extra tips en aanwijzingen voor de kinderkamer gebruiken? Zorg dan zeker dat je dit artikel ook even gaat bekijken! 

Heb jij al een keuze kunnen maken op het gebied van behang in de kinderkamer? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!