Je keuken verbouwen. Dit moet je weten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Je keuken verbouwen. Dit moet je weten

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne keukens van ARQ_IN Modern
Loading admin actions …

De keuken is een zeer belangrijke ruimte in ieder huis. Er wordt gewerkt, het is er gezellig en daarom moet de keuken aan veel eisen voldoen. Hij moet functioneel zijn, er mooi uitzien en een gezellige uitstraling hebben. Bij het kiezen van een keuken moet je dus aan heel veel dingen denken. In dit Ideabook bespreken we daarom een aantal van de belangrijkste punten die je in acht nemen als je voor een nieuwe keuken gaat. Je moet de juiste balans vinden tussen functionaliteit en uiterlijk, de juiste professionals kiezen om mee te werken en het geheel uitdenken tot in de laatste details. Als je dat doet, heb je uiteindelijk je absolute droomkeuken.

Bepalen wat je wil

Moderne keukens van ARQ_IN Modern

Allereerst moet je natuurlijk bepalen wat je wil van een keuken. Wat je nodig hebt en hoe dat er ongeveer uit moet zien. Wil je een kookeiland? Wil je een lang aanrechtblad met veel werkruimte. Wil je een dubbele spoelbak? Een oven en een magnetron? Een los fornuis? Ook moet je nadenken over welke materialen je kiest. Dus wat voor een aanrechtblad wordt het, welke kleur frontjes. De vloer in de keuken moet je kiezen, en deze moet naast functioneel natuurlijk ook een beetje passen bij de keuken en het geheel. Kortom, je hebt heel wat te kiezen en dat is alleen maar leuk.

Onderzoek en planning

Als je eenmaal alle keuzes gemaakt hebt wat je keuken aangaat, moet je op onderzoek uit waar je dat het beste kunt krijgen. Ga je voor een complete keuken bij een keukenboer of scharrel je van alles bij elkaar? Is er wellicht ergens een leuke aanbieding te krijgen, is er iemand die de keuken gratis voor je installeert? Een beetje onderzoek kan zomaar een paar honderd euro schelen. Vervolgens moet je  een planning maken. Meestal duurt het een week of zes voordat je keuken geleverd kan worden. Hou daar rekening mee tijdens een eventuele verbouwing. Een goede planning zorgt voor minder stress en dat is voor iedereen wel zo prettig.

Vind de juiste professional

Zoals gezegd kun je in de meeste gevallen een complete keuken inclusief apparatuur en het plaatsen van de keuken onder één dak vinden. Er zijn verschillende aanbieders, in verschillende prijsklassen, waar je zeker zal slagen. Je kan er ook voor kiezen om, zeker in het geval als een deel van je keuken al staat, de elementen van je keuken los bij elkaar te kopen. Bijvoorbeeld de apparatuur daar, de keukenkastjes hier en wellicht wil je een betonnen aanrechtblad dat je bij een gespecialiseerd bedrijf laat maken. Maar met de juiste professional aan je zijde kom je er altijd wel uit. Inspiratie kan je hier alvast opdoen.

Ontwerp

Woonhuis | Delft Scandinavische keukens van Design Studio Nu Scandinavisch
Design Studio Nu

Woonhuis | Delft

Design Studio Nu

Als alle esthetische keuzes zijn gemaakt, is het tijd om het ontwerp praktisch op papier te zetten. Dus moet je allereerst goed de ruimte waar de keuken komt analyseren. Dus hoe komt de keuken in die ruimte het beste tot zijn recht. Waar plaats je de bepaalde onderdelen van de keuken. Waar komt de oven, het eventuele kookeiland, wat is de beste plek voor de ijskast en waar moet het aanrechtblad komen. Uiteraard kan je zelf een heel eind komen in dit proces, maar het is misschien ook wel aan te raden om een professioneel met je mee te laten kijken. Door hun jarenlange ervaring weten ze vaak net iets beter of iets wel of niet werkt en wat de beste opstelling is in een bepaalde ruimte.

Materialen kiezen

Prachtige moderne boerderij keuken Moderne keukens van Tieleman Keukens Modern
Tieleman Keukens

Prachtige moderne boerderij keuken

Tieleman Keukens

Nu duidelijk is wat voor een soort keuken je wil en hoe die in de ruimte geplaatst zou moeten worden, is het tijd om over de details na te denken. Sommige van die details zijn erg bepalend voor de keuken. Uiteraard is daar de kleur van de keuken, die nogal bepalend is voor de uitstraling. Dan moet je een aanrechtblad kiezen. Ga je voor hout, natuursteen, kunststof of beton. Je moeten een gootsteen kiezen. En zo zijn er qua materiaal natuurlijk nog een hele hoop andere keuzes. Denk daar goed over na en ga na of alle verschillende materialen goed bij elkaar passen. Daarnaast moet je ook hier een goede afweging maken en een balans vinden tussen functionaliteit en uitstraling.

Tot slot

Als alle keuzes zijn gemaakt, is het tijd om spijkers met koppen te slaan. Alles uitzoeken is een ding, maar het realiseren is een tweede. Dus moet je nu overgaan tot het bestellen van de keuken en alles wat daarbij komt kijken. Je moet goede afspraken maken over de levertijd, de levering zelf en de eventuele plaatsing van de keuken. Je moet het budget in de gaten houden en alle afspraken met professionals in goede banen leiden. Als dat vervolgens ook allemaal is gelukt, moet je de keuken natuurlijk nog een beetje aankleden. Hier en daar wat accessoires en een beetje een leuke inrichting. Maar dan heb je uiteindelijk ook echt je absolute droomkeuken.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je zelf ook zo snel mogelijk aan
de slag? In dit Ideabook lees je nog veel meer over hoe je je droomkeuken kunt realiseren.

Hoe ziet jouw absolute droomkeuken eruit? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!