Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een sauna inbouwen in de badkamer: de prachtigste voorbeelden!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Cleopatra sauna op maat:  Sauna door Cleopatra BV
Loading admin actions …

Je badkamer is doorgaans een plek waar je voor een bad, een douche of een toiletbezoek bent, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon meer van gaan maken. Een sauna inbouwen in de badkamer is namelijk een prima idee als je een beetje ruimte over hebt. Heerlijk om op die manier in je eigen spa te kunnen genieten!

Uiteraard moet je er wel even wat geld voor opzij zetten, maar het levert iets op waar je zelf heerlijk van kunt genieten en waarmee de waarde van je huis ook zeker hoger zal worden.

Aan de hand van het werk van onze badkamerspecialisten hebben we een mooi overzicht voor jou klaar gezet.

De badkamer

Hoe ziet jouw badkamer er nu uit? Is het een grote ruimte waar je nog wel een beetje plek over hebt? Dan is een sauna inbouwen in de badkamer een hele goede optie.

Maar dat is helaas niet altijd het geval. Toch is het niet zo dat het verhaal daarmee gelijk afgelopen is. Want heb je naast de badkamer een slaapkamer die je eigenlijk toch niet gebruikt? Trek die er dan gewoon bij en plaats daar de sauna! Uiteraard moet dit qua constructie wel mogelijk zijn, maar daar kan een bouwkundig expert je zo even bij helpen.

Een spa?

Een sauna inbouwen in de badkamer betekent misschien wel dat jij de rest van de omgeving ook in een spa om wilt gaan toveren. Een ruime douche en een bad zijn dan sowieso onmisbaar. Of misschien wil je wel een jacuzzi aanbrengen om alleen of met anderen samen van je spa te kunnen genieten. Het is in ieder geval zeker het overwegen waard als je genoeg ruimte beschikbaar hebt.

En ook voor de kleinere badkamer volgen er leuke ideeën.

Een stoomcabine

Met mozaiek betegelde zitbank in de stoomdouche:  Badkamer door Bad & Design
Bad & Design

Met mozaiek betegelde zitbank in de stoomdouche

Bad & Design

Het is zoals gezegd nou eenmaal niet altijd mogelijk om een grote sauna in te bouwen in de badkamer. Maar er zijn ook oplossingen die een sauna benaderen en beduidend minder ruimte in beslag nemen. Zoals je op de foto kunt zien, kan dat een fraaie stoomcabine zijn. Je kunt in dit exemplaar ook zeker met twee personen terecht!

En zoals je ziet neemt het niet veel meer ruimte in beslag dan een douchecabine. Sterker nog: je zou ook kunnen kiezen voor een combinatie, namelijk een doucheruimte die tevens als stoomcabine gebruikt kan worden. Zo kom je sowieso geen ruimte tekort! 

Op zolder

Cleopatra sauna op maat:  Sauna door Cleopatra BV
Cleopatra BV

Cleopatra sauna op maat

Cleopatra BV

Heb je een beetje een ruime zolder die toch niet wordt gebruikt? Een sauna inbouwen in de badkamer begint dan gewoon in jouw nieuwe spa op zolder! Als de ruimte groot genoeg is, zoals op de foto, kun je er ook nog je eigen fitness in aan gaan brengen. Zo bespaar je heel wat ritjes naar zowel de sportschool als de spa.

En wat fijn is dat je in het weekend op die manier heerlijk thuis kunt gaan ontspannen. Vrienden en familie worden ongetwijfeld maar wat graag bij jou thuis uitgenodigd om ook van deze aangename faciliteiten gebruik te kunnen maken.

Aan het water

Op het gebied van sauna’s hebben we zulke fraaie voorbeelden op homify staan en deze wilden we je ook zeker niet onthouden. Wat heerlijk om zo aan het water te kunnen genieten! Ideaal om buiten even af te kunnen koelen.

En een sauna inbouwen in de badkamer kan dus ook op een plek als deze. Sowieso is het zeker geen slecht idee om een eventuele nieuwe badkamer op de begane grond aan te laten brengen met toegang tot de tuin. Zoals we net ook al hebben gezegd: het is altijd lekker om even in de buitenlucht af te kunnen koelen!

Een complete unit

Een sauna inbouwen in de badkamer kan een behoorlijke klus zijn, maar als je voor een complete unit zoals op de foto kiest dan is het eigenlijk heel eenvoudig. Dit geheel hoeft alleen maar opgebouwd te worden!

En zelfs de vloer van de eigenlijke ruimte hebben ze hier gebruikt. Dit is overigens zo’n exemplaar waar je gerust met een groot gezelschap kunt zitten. Ideaal voor het gezin of voor een gezellig avondje met vrienden! En de masseur kan hier overigens ook besteld worden, de massagetafel staat al klaar!

In de tuin

Ben je druk aan het passen en het meten geweest, maar is een sauna inbouwen in de badkamer simpelweg geen oplossing? Dan heb je misschien in de tuin nog wel een beetje ruimte over!

Een unit als deze kan heel goed geplaatst worden en zo heb je ook een sauna om lekker van te gaan genieten. Zowel in de zomer als in de winter heel erg leuk!

En bij een sauna kan verder nog heel veel meer komen kijken en heb je wellicht nog wat meer ideeën en inspiratie nodig. Die geven we je graag en daarom adviseren we je om ook hier even te gaan kijken.

Overweeg jij om een sauna aan te schaffen? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!