De beste tips voor het inrichten van een studeerkamer | homify

De beste tips voor het inrichten van een studeerkamer

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Ontwerp fris en eigentijds interieur Bob Romijnders Architectuur + Interieur Scandinavische studeerkamer
Loading admin actions …

Wanneer je zo nu en dan thuis werkt dan is een eigen studeerkamer een heerlijke luxe. Zo kun je rustig en ongestoord zonder drukke kids even rustig wat werk afmaken thuis. Maar goed, we hebben niet allemaal de ruimte in huis voor een hele studeerkamer en soms hebben we ook geen hele kamer nodig. Want als je zo af en toe even wat werk thuis doet, dan kun je met een kleine werkplek ook prima uit de voeten.

En dan zijn er wat handige onbenutte plekken in huis waar je deze werkruimte perfect kunt plaatsen.

Vandaag geven we je de beste tips voor het inrichten van een studeerkamer of werkplek.

In je kastenwand

Heb je niet direct behoefte aan een aparte kamer in huis dan kun je een kleine studeerkamer inrichten in een kastenwand. En wanneer je daar schuifdeuren voor plaatst, dan kun je deze na gebruik sluiten en ziet niemand je PC en apparatuur.

Een ideale manier dus om een werkplek in je woonkamer in te richten.

Plaats je bureau voor een raam met uitzicht

Moderne uitbreiding woning Spanbroek Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Moderne studeerkamer
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne uitbreiding woning Spanbroek

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Wanneer je thuis even wat werk aan het doen bent dan is het natuurlijk heerlijk als je tegelijkertijd kunt genieten van een fraai uitzicht, voldoende daglicht hebt en eventueel zicht hebt op de kinderen. Zo wordt het werken een stuk aangenamer en relaxter.

Een opklapbaar bureau

Industrieel wandbureau Simplified Building Industriële studeerkamer Metaal
Simplified Building

Industrieel wandbureau

Simplified Building

Heb je weinig ruimte in huis en wil je niet permanent een werkplek of studeerkamer inrichten dan kan een opklaptafel de perfecte oplossing zijn. Je klapt hem simpelweg uit, plaatst er een stoel en je laptop en klaar is je tijdelijke werkplek. Simpeler kan het bijna niet.

En na gebruik klap je hem op en hangt hij als houten paneel langs je muur.

De multifunctionele tafel

Kleine verbouwing kapverdieping J2Creators Moderne studeerkamer
J2Creators

Kleine verbouwing kapverdieping

J2Creators

Wil je liever niet een kamer opofferen als studeerkamer denk dan eens aan een multifunctionele ruimte. Deze ruimte gebruik je dan voor verschillende functies zoals speelkamer voor de kinderen, studeerkamer en buitenplek.

Ook kun je een tafel natuurlijk voor verschillende doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld als werkplek, hobbytafel en vergadertafel.

Langs een wand

Verbouw en aanbouw jaren dertig woning Bilthoven Architectenbureau Jules Zwijsen Moderne studeerkamer
Architectenbureau Jules Zwijsen

Verbouw en aanbouw jaren dertig woning Bilthoven

Architectenbureau Jules Zwijsen

Misschien vind je het fijn om een rustige ruimte in huis te hebben, maar wil je niet de hele kamer opofferen als werkplek. In dat geval is een simpele dunne plank langs een wand voldoende voor het inrichten van een functionele werkplek. Het voordeel is dat deze nauwelijks opvalt en je voldoende ruimte over hebt voor andere activiteiten in deze kamer.

Wil je graag spullen opbergen? Bedenk dan dat je deze eventueel ook in een kastenwand in een andere kamer kunt plaatsen.

In een kast

Werkplek gecreëerd in leefruimte Vonder Moderne studeerkamer Hout
Vonder

Werkplek gecreëerd in leefruimte

Vonder

Wanneer je zowel opbergruimte als een werkplek nodig hebt dan is een kastenwand een zeer fraai idee voor een alles-in-een oplossing. Zo heb je meer dan voldoende opbergruimte, hij valt nauwelijks op in de ruimte en je hebt tevens een ruime werkplek. Ook zien we hier hoe belangrijk verlichting is voor de sfeer maar natuurlijk ook voor de functionaliteit.

We vergeten dit vaak maar op een werkplek heb je voldoende helder licht nodig om te kunnen werken. Plaats er dus goede en krachtige verlichting.

Op een onbenutte plek in je huis

Een andere studeerkamer inrichten tip is om een onbenutte of onhandige plek in huis in te richten tot werkplek zoals de ruimte onder de trap, in een kast of onder het schuine dak op zolder. Zo maak je toch nuttig gebruik van deze ruimte en heb je een perfecte werkplek.

Plaats er een comfortabele relaxstoel

C&L - MEL design_ Scandinavische studeerkamer

Wanneer je toch besluit om een hele kamer in te richten als studeerkamer, maak deze dan ook echt optimaal geschikt voor wat je er wilt doen. Is het belangrijk om nieuwe creatieve plannen of strategieën te bedenken? Misschien is het dan ook fijn om er een luie ligstoel te plaatsen waar je even in kunt relaxen en nieuwe ideeën kunt opdoen. Daarvoor is een ontspannen houding meestal handiger. Wil je er mensen kunnen ontvangen en dingen kunnen bespreken? Dan is een tafel of kleine zithoek misschien ook handig.

Kies voor rustgevende kleuren zoals aarde- en neutrale tinten of blauw en zorg voor een prettige atmosfeer die uitnodigt tot werken (dus geen rommelige ruimte met allerlei losse spullen). En we zeiden het al: vergeet vooral niet om voldoende heldere verlichting te plaatsen. Dat is beter voor je ogen wanneer je werkt. Wil je niet al teveel geld uitgeven aan de inrichting dan kun je studeerkamer ook prima inrichten met Ikea meubels.

Er is een grote keuze aan allerlei verschillende onderdelen die je kunt mixen en matchen tot het gewenste bureau.


Hoe ziet jouw studeerkamer eruit?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!