Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De badkamer inrichten: handige ideeën en tips!

Johan van Dijk Johan van Dijk
AM Badkamers - showroom:   door AM Badkamers
Loading admin actions …

De badkamer is een plek waar je elke dag komt om je lekker op te frissen, of het nou aan het begin van de dag is of juist voor dat je gaat slapen. Een aangenaam ingerichte badkamer is dan ook zeker een cadeau voor jezelf.

Maar de badkamer inrichten, hoe kun je dat nou het beste doen? En waar moet je allemaal om denken? Uiteraard hebben wij even navraag gedaan bij onze experts en daaruit hebben we een aantal leuke punten voor je op een rij gezet. En met die handige ideeën en tips kun je ongetwijfeld je voordeel doen.

Jouw badkamer

Voor we je meenemen naar de wereld van een badkamer inrichten, is het uiteraard wel handig om even te weten hoe jouw badkamer op dit moment is. Is die in de basis prima en is een kleine herinrichting voldoende? Dan ben je natuurlijk al een heel eind op weg! Maar het zou ook zo maar kunnen zijn dat je op het punt staat om een compleet nieuwe badkamer te (laten) bouwen. Vooral in dat laatste geval komt er een hoop bij het hele proces kijken, zeker als bijvoorbeeld een slaapkamer in een badkamer veranderd gaat worden.

Want dan moeten de leidingen en afvoer natuurlijk ook aangelegd worden.

Een plattegrond maken

Plattegrond kleine badkamer met inloopdouche van 200x 185cm:  Badkamer door Sani-bouw
Sani-bouw

Plattegrond kleine badkamer met inloopdouche van 200x 185cm

Sani-bouw

Wil je een beetje een indruk krijgen hoe jouw bestaande of toekomstige badkamer inrichten het beste plaats kan vinden? Een plattegrond maken kan dan heel erg helpen! Meet de betreffende ruimte exact op en deel het zo in zoals jij het zou willen hebben. In het geval van bestaande badkamers moet je uiteraard wel rekening houden met de exacte locaties van de waterleidingen en de afvoer. Als die er al ligt is het vaak een behoorlijke klus om dat alles te verplaatsen.

Uiteraard kan een professional je daar bij gaan helpen, maar daar worden de kosten wel aanmerkelijk hoger van.

Een bad of niet?

AM Badkamers - showroom:  Badkamer door AM Badkamers
AM Badkamers

AM Badkamers – showroom

AM Badkamers

Badkamer mag dan misschien de benaming van je persoonlijke sanitaire ruimte zijn, dat hoeft natuurlijk nog niet te zeggen dat er ook daadwerkelijk een bad aanwezig is. Bij een badkamer inrichten moet jij je dan ook zeker afvragen of je een bad wilt of niet. Het neemt vaak veel ruimte in beslag, maar is wel een heerlijke luxe om te hebben.

Kijk aan de hand van je plattegrond even of het mogelijk is om een badkuip in te plannen. 

De douche

stortdouche in badkamer:   door AGZ badkamers en sanitair
AGZ badkamers en sanitair

stortdouche in badkamer

AGZ badkamers en sanitair

Bij een badkamer inrichten zou het meest cruciale punt eigenlijk de douche zelf moeten zijn. Want daar maak je waarschijnlijk toch het meeste gebruik van. Wil je zo’n heerlijke stortdouche? Die zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten te verkrijgen en ook relatief gemakkelijk zelf te plaatsen. Verder is de vraag of je een douchecabine wilt hebben of toch liever een inloopdouche. Ook dat is vaak toch weer een kwestie van ruimte, dus pas en meet ook goed wat in jouw geval mogelijk is.

Uiteraard is een combinatie van een bad en een douche ook altijd nog een optie. Dus dit zou je ook zeker kunnen overwegen een beetje ruimte te besparen.

De wastafel

 Badkamer door SONIA
SONIA

CODE – White

SONIA

Een wastafel mag uiteraard ook niet ontbreken! Maar heb je bij de badkamer inrichten dan ook ruimte voor zo’n fraai dubbel uitgevoerd exemplaar? Erg handig in de ochtend als het spitsuur is in de badkamer! Als je de douche zo plaatst dat die niet direct vanaf de wastafel te zien is, dan zou je zelfs met z’n drieën tegelijk je klaar kunnen maken voor de dag.

En voor de stijl en de sfeer doet zo’n dubbele wastafel het natuurlijk ook ontzettend goed.

Een toilet?

 Badkamer door SHI Studio, Sheila Moura Azevedo Interior Design
SHI Studio, Sheila Moura Azevedo Interior Design

WC – vivenda em S. Mamede – Projeto de interiores Shi Studio – Matosinhos, Porto

SHI Studio, Sheila Moura Azevedo Interior Design

Heb jij nu een badkamer die geen toilet heeft en erger jij je er mateloos aan dat je ’s nachts naar beneden moet gaan als je naar de wc moet? Grijp dan de kans aan om bij de badkamer inrichten ook een toilet in te plannen. Mocht het qua afvoer een beetje lastig worden, dan kun je een zogenaamde fecaliënvermaler aanschaffen. Vaak wordt deze onder de merknaam Sanibroyeur verkocht. En heb je altijd al een bidet willen hebben zoals op de foto?

Zorg dan dat die ook aangebracht wordt! Zo kun je lekker schoon na het toiletbezoek de badkamer weer verlaten!

De verlichting

Sterrenhemel Verlichting Plafond LED glasvezel Star Ceiling fiber optic badkamer Sauna ledstrips verlichting plafond luxe mooie design spa wellness resort:  Badkamer door MyCosmos
MyCosmos

Sterrenhemel Verlichting Plafond LED glasvezel Star Ceiling fiber optic badkamer Sauna ledstrips verlichting plafond luxe mooie design spa wellness resort

MyCosmos

Er zijn nog heel veel andere zaken waar je over na zou kunnen denken, maar we sluiten in dit geval af met de verlichting. Uiteraard is die ook niet onbelangrijk in de badkamer. De spiegel en de verlichting moeten altijd goed op elkaar worden afgestemd. En misschien wil je naast algemene verlichting ook wel wat sfeerverlichting aanbrengen, bijvoorbeeld wanneer je in bad wilt gaan. Allemaal iets om even over na te denken en je in alle rust op te oriënteren.

Als je meer inspiratie op wilt doen, blijf dan hier nog even lekker rondneuzen en vergeet niet om dit artikel ook even te bekijken.

Heb jij ervaring met een badkamer inrichten? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!