Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Meubeltips voor een kleine hal

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Een ruimte die vaak voor problemen zorgt is de hal: smal, vol en druk is de meest herkenbare beschrijving van deze belangrijke doorgang tussen en naar de andere kamers van een huis. Als de dichtstbijzijnde ruimte naar de voor- of achterdeur is het dan ook de plek waar we schoenen, jassen, paraplu's, sleutels en vele andere objecten bij de hand willen hebben voor als we weggaan of thuiskomen. Een aantal bekende optische oplossingen voor kleine ruimten zoals het gebruik van spiegels, lichte, natuurlijke kleuren en veel licht zijn meestal wel bekend. Maar deze lossen niet de problemen op die je opdoet bij het opbergen en aan-en uittrekken van kledingstukken, schoenen etc. Voor meubels in de hal denken sommigen misschien al gauw dat er geen ruimte voor is, of dat er geen ruimte bij overblijft. De producten hieronder bewijzen dat je ook in een op het eerste oog onpraktisch kleine hal of gang veel ruimte kunt gebruiken en zelfs maken voor alle kapstok-gerelateerde zaken!

Onder de trap

Eén ruimte in de hal die uitdaagt tot inrichten ligt onder de trap. Vooral bij kleinere gangen is iedere lege plek waardevol, ook als het in eerste instantie onpraktisch lijkt. Er bestaan veel prachtige oplossingen voor het trappenhuis; van leeshoekjes tot inbouwkasten en van garderobes tot wijnkelders. Die donkere ruimte onder de trap heeft veel ontwerpers tot originaliteit geïnspireerd. Zo ook de architecten van Écru uit Parma. Dit element uit hun ontwerp XX Settembre maakt zelfs gebruik van de ruimte direct onder de treden door de hoekige vormen te integreren tot een boeken-, CD- of DVD-kast. Kleine lades of dozen passen hier ook uitstekend voor kleine zaken als handschoenen, sjaals, gereedschap en alle mogelijke andere materialen die een plekje zoeken in huis.

Inklapbaar gemak

Schoenen zijn vaak de eerste objecten waar in een kleine hal over gestruikeld en mee geworsteld wordt. Schoenen blijven op de vloer staan, men struikelt of moet naar een linker- of rechterschoen zoeken en het aantrekken moet elders gebeuren aangezien er geen halbank is die niet de hele gang in beslag neemt. Er bestaan vele verschillende soorten opbergsystemen voor schoenen, maar veel daarvan zijn nog steeds onpraktisch in een erg kleine halruimte door een te grote diepte of simpelweg omdat ze ruimte innemen die voor het aan- en uittrekken van schoenen nodig is. Deze uitklapbare schoenenkast is de perfecte oplossing voor beide problemen door het in-en uitklapsysteem dat van dit meubelstuk zowel een schoenenrek als een halbank maakt en dat zonder meer ruimte in te nemen dan een smalle gangkast.

Ruimtebesparend zitten

Voor de smallere hallen met genoeg opbergmogelijkheden maar een gebrek aan zitruimte is deze stijlvolle variant op de theaterstoel een originele oplossing. Met de vrolijke bekleding en de inklapbare zitplaatsen is de smalste hal zowel opgefleurd als ingericht met alle gemakken van een halbank.

Bescheiden kapstok

Voor diegenen die alle gebruikelijke elementen in hun hal willen plaatsen, maar geen gebruikelijke halafmetingen hebben is dit minimalistische en in grootte gereduceerd console-ontwerp van Danielle & Maru Salvalaggio perfect. Terwijl de traditionele elementen en functionaliteit van kapstok en sidetable behouden zijn, is er veel ruimte bespaard door het minimalisme in het ontwerp en veel stijl en rust behouden door het bescheiden design.

Kunstig ruimtegebruik

 Gang, hal & trappenhuis door ANCHOVI

Voor wie origineel wil zijn of blijven, zelfs in een kleine ruimte, is deze hangende kapstok een kunstige oplossing. Met maar een paar simpele elementen is er genoeg ruimte voor kledingstukken en jassen zelfs tijdens een feestje, terwijl de plaatsing van dit stalen ophangsysteem in geen enkele gang problemen vormt.

De hal is dat deel van ieder huis dat als eerste te zien is en waar men dagelijks in en uit loopt. Desondanks biedt de meeste hallen en gangen maar weinig ruimte voor alle functies die erin ten uitvoer gebracht worden. Kapstokken, kasten, tafels, stoelen of banken; men zou ze er het liefst allemaal in kwijt kunnen. En met de bovenstaande producten is dat nu ook mogelijk. Praktisch, mooi, multifunctioneel: ze hebben het allemaal.

Wat heb jij in je gang staan? Laat het ons hieronder weten of zien.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!