Behang voor in de gang: wat kies jij?

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Behang voor in de gang: wat kies jij?

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van HPONCE ARQUITECTOS Modern
Loading admin actions …

Hoe ziet jouw gang er precies uit? Vaak is dit toch een beetje een ruimte die niet de meeste aandacht en prioriteit krijgt. Toch is dat erg jammer, want het is een ruimte die je gasten als eerste zien als ze jouw huis betreden en je passeert de gang zelf ook vaak meerdere keren per dag. Behang voor in de gang is een leuke manier om de boel een beetje op te gaan fleuren.

En uiteraard zouden we homify niet zijn als we je ook gelijk nog even wat andere leuke suggesties voor je gang mee gaan geven. Ga er dus maar even lekker voor zitten!

De muren in de gang

Hoe heb jij je huis ingericht toen je er ging wonen? De kans is groot dat je de focus met name op de woonkamer hebt gelegd. En dat is ook niet meer dan logisch. Maar hoe zit het met de muren in de gang? Is daar een simpele laag verf op gesmeerd of heb je wellicht al direct voor behang voor in de gang gekozen?

In dat laatste geval hoeven we je niets meer te vertellen, maar als het niet het geval is dan raden we je zeker aan om daar aan de hand van dit artikel en de handige tips van onze experts even verder over na te denken.

Kleur en motieven

Behang voor in de gang is in eerste instantie een hele leuke manier om kleur en vooral ook motieven aan de sfeer in je huis toe te voegen. Zoals gezegd kan dit er voor zorgen dat jouw gasten gelijk een hele goede indruk van jouw woning krijgen. Zo’n prachtig kleurrijk geheel als op de foto voegt een erg leuk eclectisch tintje toe aan een modern interieur.

En zeg nou zelf: hier word je toch gewoon vrolijk van? Maar ook als je toch liever behang voor in de gang met een wat subtieler motiefje uit wilt zoeken, is dat uiteraard mogelijk.

Kunst en accessoires

Naast het behang voor in de gang zijn er ook zeer zeker andere opties om er voor te zorgen dat jouw gang of hal een beetje meet cachet krijgt. Wat dacht je van leuke kunst en accessoires? Een mooi schilderij kan het behang er net een beetje meer uit laten springen als die goed op elkaar afgestemd worden en wat leuke accessoires maken het geheel gewoon net even wat gezelliger.

De foto geeft daarvan een erg fraai voorbeeld voor de meer rustieke stijl.

Een levensechte foto

Inspiratie natuurlijke muurdecoratie van Muurmode
Muurmode

Inspiratie natuurlijke muurdecoratie

Muurmode

Naast het meer traditionele behang voor in de gang, is het uiteraard ook mogelijk om voor iets te kiezen dat net even een beetje meer spectaculair is. Wat dacht je van een levensechte foto als behang? Naar eigen keuze kun je een foto uitkiezen en die zo laten maken dat die als behang kan worden verwerkt. Een fraai landschap, een bos of juist misschien wel stedelijke bebouwing? Je kunt het helemaal aanpassen op jouw wensen en de sfeer en stijl van je woning.

Neem er gerust de tijd voor om dit uit te zoeken: je wilt natuurlijk wel dat het in een keer goed is!

Verlichting in de gang

Gang als art gallery: modern  door Vine Home Design, Modern
Vine Home Design

Gang als art gallery

Vine Home Design

Een gang kan vaak een beetje een donkere ruimte zijn. Om optimaal te kunnen genieten van je opnieuw ingerichte hal, kun je ook gelijk kiezen om verlichting in de gang aan te brengen. Uiteraard is dat wel iets waarvoor de bekabeling aangebracht moet worden voor jouw behang voor in de gang op z’n plek komt. Zo kun je alles op prachtige wijze afwerken en nog meer genieten van een fraai motiefje op de muur.

En uiteraard is het een goed idee om dan voor spotjes te kiezen zoals op de foto.

De ruimte onder de trap

Vernieuwbouw grachtenpand Moderne wijnkelders van Kodde Architecten bna Modern
Kodde Architecten bna

Vernieuwbouw grachtenpand

Kodde Architecten bna

De ruimte onder de trap is iets waar je ook wat leuks mee kunt gaan doen als je de herinrichting van je gang met beide handen aan gaat pakken. Uiteraard kan het behang voor in de gang hier op fraaie wijze ook worden aangebracht, maar misschien wil je nog wel iets meer? Zo’n prachtige kast als hier is een erg fraaie optie die ook nog eens super praktisch is, want je krijgt er gelijk heel erg veel meer opslagruimte bij.

En uit eigen ervaring weet je vast wel dat je die altijd wel kunt gebruiken!

Nog meer ideeën

Prins Hendrikstraat Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van De Werff Architectuur Modern
De Werff Architectuur

Prins Hendrikstraat

De Werff Architectuur

Wil je nog meer ideeën die er voor kunnen zorgen dat jouw gang een prachtig plekje in je huis wordt? Een boekenkast zoals op de foto is een prima manier om ruimte die anders toch niet wordt gebruikt op een goede manier te benutten. Is het geheel ruimtelijk gezien niet zo heel erg groot en wil je het wat groter laten lijken? Hang dan een mooie spiegel op!

En mocht je nog wat meer leuke stijlideeën willen hebben, dan kunnen we je ook zeker aanbevelen om hier even een kijkje te gaan nemen

Wat vind jij het mooist in de gang? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!