Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een zwarte keuken: de beste ideeën en mooiste voorbeelden!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Mediterrane keuken:  Keuken door Smeele | ontwerpt & realiseert
Loading admin actions …

Iedereen heeft zo z’n lievelingskleur. En zoals we hier al wel eens vaker hebben vermeld, mogen zwart en wit officieel geen kleuren genoemd worden, maar rebels als wij soms zijn trekken we ons daar natuurlijk niets van aan.

Zwart kan in je interieur een bijzondere sfeer oproepen en een zwarte keuken is dan ook zeker een van de opties die wij aan jou voor willen leggen.

De meest fraaie voorbeelden komen voorbij en mocht je nou van plan zijn om een bestaande keuken een zwart tintje te geven, dan helpen we je ook een stukje op weg!

Zwart in het interieur

Modern kookeiland Next125:  Keuken door Tinnemans Keukens
Tinnemans Keukens

Modern kookeiland Next125

Tinnemans Keukens

Je moet er van houden, maar zwart in je interieur is een fantastische manier om sfeer en stijl aan te brengen. Vaak is het zo dat je met een contrasterende kleur werkt om het zwart er nog meer uit te laten springen. Je ziet dat op de foto ook direct al: een zwarte keuken met veel witte contrasten en bovendien op subtiele wijze de toevoeging van roodachtige tinten.

Een heerlijke combinatie die in dit geval voor een frisse en moderne uitstraling zorgt. Dit is trouwens ook een keuken voor een echte culinaire bewoner: er zijn maar liefst twee aparte kookplaten aanwezig en bovendien nog een aparte pantry voor de koffie en de keukenapparatuur!

In een loft

Zou jij je in het geval van een loft direct tot een keukenspecialist gaan wenden om een zwarte keuken te laten installeren? Als je een huis zoals op de foto kunt bemachtigen, dan is dat zeker weten het aanraden waard! Kijk hoe fraai het zwart het hier doet! Een zeer uitgebalanceerd stukje werk.

Zo kun je goed zien dat een zwarte keuken niet alleen modern kan zijn, maar ook uitstekend met een industriële stijl gecombineerd kan worden. Dat smaakt wat ons betreft naar meer!

Dynamische sfeer

Waar zorgt een zwarte keuken nou vooral voor? In het geval van dit prachtige voorbeeld vooral voor een heerlijke dynamische sfeer. Er is hier trouwens nog iets bijzonders te zien: het fraaie motief dat de vloer rond het eigenlijke aanrecht heeft, komt weer terug in het plafond. En dat draagt alleen maar bij aan de beleving van de keuken die daardoor nog dynamischer wordt.

Erg leuk zijn verder de andere zwarte elementen die je hier kunt zien: van de lampen tot de tafel en zelfs de luxaflex, ze zijn allemaal uitgevoerd in chique zwart.

Zelf verven?

Maatwerk keukenontwerp:  Keuken door Grego Design Studio
Grego Design Studio

Maatwerk keukenontwerp

Grego Design Studio

Een zwarte keuken hoef je natuurlijk niet kant-en-klaar te bestellen, maar die kun je ook zelf maken. Of beter gezegd: zelf verven! Zo moeilijk is het namelijk niet om bijvoorbeeld de keukenkastjes te verven en op die manier er voor te gaan zorgen dat jij een schitterende zwarte keuken krijgt. Dit kan een behoorlijke klus zijn, maar de doorgewinterde doe-het-zelver draait de hand daar natuurlijk niet voor om. Het is wel aan te bevelen om even een deurtje van je keuken mee te nemen naar een verfspecialist.

Deze kan jou precies adviseren wat er allemaal moet gebeuren om jouw kastjes op de juiste wijze te verven. 

Zwart en rustiek

zwarte keukens:  Keuken door DB KeukenGroep
DB KeukenGroep

zwarte keukens

DB KeukenGroep

Een zwarte keuken hoeft echt niet alleen maar modern of juist industrieel te zijn. Het kan ook op een hele rustieke manier! De foto is daar zeker weer een duidelijk voorbeeld van. Zwarte aanrechtkastjes combineren met fraaie houten kastjes zorgt voor een erg gezellig beeld. En een chique tintje heeft dit geheel ook zeer zeker gekregen door het aanbrengen van een fraaie natuurstenen vloer. Een uitgebalanceerd eclectisch geheel waar wij in ieder geval heel erg vrolijk van worden. Zeker voor oudere huizen is deze combinatie een absolute aanrader. 

Zwart en wit

http://www.dbkeukens.nl/keukens/alle-keukens/hoekkeuken-s27:  Keuken door DB KeukenGroep
DB KeukenGroep

http://www.dbkeukens.nl/keukens/alle-keukens/hoekkeuken-s27

DB KeukenGroep

Black & white zie je al groot op de muur van deze zwarte keuken geschreven staan. Uiteraard is de combinatie van zwart en wit een ideale om te kiezen. We hebben deze combi daarom niet voor niets al een paar keer voorbij zien komen in dit artikel. Voeg er zoals in dit geval nog wat grijze tinten aan toe en het geheel is compleet! Verder is de eethoek hier ook heel erg leuk: wat klassieke inspiratie in een verder moderne en strakke omgeving. Deze eclectische combi kunnen we je ook weer aanraden.

Meer keukenideeën

http://www.dbkeukens.nl/:  Keuken door DB KeukenGroep
DB KeukenGroep

http://www.dbkeukens.nl/

DB KeukenGroep

Een zwarte keuken of niet, bij homify ben je uiteraard aan het juiste adres op het gebied van keukens en alles wat daar mee te maken heeft. Kijk gerust even verder en vergeet daarbij zeker niet om ook hier even een kijkje te gaan nemen.

En ben je dan zo ver dat je echt aan de slag wilt gaan? Bereid dat dan goed voor! En als je het liever toch uit gaat besteden dan is het vanzelfsprekend geen enkel probleem om via ons een professional in de buurt te vinden die de klus met beide handen aan kan pakken.

We wensen je alvast heel veel plezier met je (zwarte) keuken!

Heb jij een zwarte keuken? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!